Το 17ο Preveza Jazz Festival ενθουσίασε και μάγεψε !

photo: Theofilos Kazatzidis

Υπέροχη βραδιά η χτεσινή στην αγαπημένη μου Πρέβεζα, υπέροχο και το κοινό που συγκεντρώθηκε στο Preveza Jazz Festival! Μια πόλη – καλλονή και υπόδειγμα με ανθρώπους που έχουν δημιουργήσει έναν πυρήνα που προσπαθεί και κάνει ουσιαστική πολιτιστική πρόταση. Άνθρωποι κάθε ηλικίας μας τίμησαν και μας άκουσαν με προσοχή και σεβασμό. Παρέα με τον Θωμά Κωνσταντίνου και τον Σπύρο Μάνεση τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!

Δήμητρα Γαλάνη

Περήφανος για την Πρέβεζα που προχωράει μπροστά και εξελίσσεται.

Χθες βράδυ εν μέσω εκλογών ο πολιτισμός νίκησε την πολιτική με κοσμοσυρροή χωρίς προηγούμενο για ένα Jazz Festival (!!!)

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και ακουσμάτων τίμησαν την συντοπίτισσα μας Δήμητρα Γαλάνη που μετά από 33 χρόνια εμφανίστηκε ξανά στην πόλη των προγόνων της και μαζί της τον Σπύρο Μάνεση και εμένα.

Αξίζουν πολλά «μπράβο » στους διοργανωτές του Preveza Jazz Festival που επί 17 χρόνια τώρα προσπαθούν να κάνουν Μουσική και όχι εμπόριο και να θυμήσουν στους Πρεβεζάνους το ένδοξο μουσικό παρελθόν της πόλης μας!

Θωμάς Κωνσταντίνου

 

Ένα απογειωτικό τριήμερο έζησε το λιμάνι της Πρέβεζας και οι επισκέπτες του, ντόπιοι και ξένοι στις 31 Μαΐου, 1 και 2 Ιουνίου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και συμμετείχε με συγκινητική αφοσίωση στο υψηλής ποιότητας άκουσμα και θέαμα που προσέφερε το 17o Preveza Jazz Festival.
To 17o Preveza Jazz Festival, συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, του Δήμου Πρέβεζας και του Preveza Jazz Festival, υπό την αιγίδα των Πρεσβειών και Ινστιτούτων της Αυστρίας, Ολλανδίας, Ελβετίας, Σουηδίας, Μεγάλης Βρετανίας και Λουξεμβούργου, και με Μέγα Δωρητή του Preveza Jazz Festival το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η δύναμη της συνεργασίας μπορεί να παράγει ένα πολιτιστικό «θαύμα» σε μια μικρή πόλη σαν την Πρέβεζα που το έχει τόσο ανάγκη.
Παρ’ όλες τις «σειρήνες» των ημερών (δεύτερο σαββατοκύριακο δημοτικών εκλογών, τελικό κυπέλλου) το κοινό «ξέφυγε» τιμώντας με την παρουσία του τον καθιερωμένο θεσμό της πόλης που προσφέρει σε δημόσιο χώρο υψηλής ποιότητας μουσικά ακούσματα με εκλεκτούς προσκεκλημένους από πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και ιδιαίτερους γνώριμους.
Έτσι την Παρασκευή είχαμε την τύχη να ταξιδέψουμε με τα υπέροχα ηχητικά τοπία των Month of Sundays που ξεκίνησαν το τριήμερο με την δικιά τους σύγχρονη τζαζ δωματίου. Στη συνέχεια το σουηδικό κουαρτέτο Filip Jers Quartet κατέκτησε το κοινό με τη δυναμική του συνδυασμού τζαζ με μπλουζ και την φολκ μουσική που τόσο αριστοτεχνικά καταφέρνει συνοδεία της φυσαρμόνικας ως εκφραστικού τζαζ οργάνου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Hans Lejdegård Υποδιευθυντής του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και η Eleni Androvic, Πολιτιστική γραμματέας του Ινστιτούτου. Η βραδιά έκλεισε με τους Septeto Internacional το υπερ- και πολύ-εθνικό γκρουπ, με μουσικούς από την Κούβα, την Βραζιλία, την Ισπανία και την Ελβετία, που μας ξεσήκωσαν με τα λάτιν τζαζ ιδίωμα τους.
Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με τον πολύπειρο δεξιοτέχνη τρομπετίστα Ernie Hammes και το συγκρότημα του, από το Λουξεμβούργο. Στη συνέχεια οι Ολλανδοί Things I can’t control έφτιαξαν μια κατάσταση με τη δική της ταυτότητα και ιδιαιτερότητα, με ονειρικά ηχητικά τοπία στα οποία μας οδηγούσε η κιθάρα του Marzio Scholten. Το μοναδικό project “A Tribute to Leonard Cohen” με τις υπέροχες, ξεχωριστές παρουσίες και φωνές των Nalyssa Green, Sugahspank! και Lou is και τους μουσικούς τουςκυριολεκτικά μας μάγεψε, παρασύροντας μας στο οικείο τρυφερό σύμπαν του Leonard Cohen.
Οι YiaSena ένα ακόμη πολυεθνικό γκρουπ από την Μεγάλη Βρετανία, άνοιξε την τρίτη μέρα παρασύροντας μας στα μουσικά τους ανατολίτικα αλλά και ηπειρώτικα μουσικά μονοπάτια με φίλτρο την τζαζ, τον αυτοσχεδιασμό, σε διασκευές αλλά και δικές τους συνθέσεις.
Το αποκορύφωμα ήρθε με την «δικιά μας» Δήμητρα Γαλάνη και την συνάντηση της με δύο από τους καλύτερους μουσικούς της νέας γενιάς της ελληνικής μουσικής σκηνής, τον Πρεβεζάνο Θωμά Κωνσταντίνου, μεγάλο δεξιοτέχνη στο ούτι και στα παραδοσιακά όργανα και τον εξαιρετικό τζαζ πιανίστα Σπύρο Μάνεση. Οι τρεις τους στην κυριολεξία αγκάλιασαν το κοινό που ευλαβικά, σαν σε μυσταγωγία συμμετείχε σιγοτραγουδώντας τα κομμάτια της μεγάλης ερμηνεύτριας. Το «Βράδυ», το μελοποιημένο από την Λένα Πλάτωνος ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη έκλεισε την βραδιά, με την βαθιά φωνή της Δήμητρας να μεταδίδει ένα γλυκό ρίγος σε όλους.
Το Preveza Jazz Festival ευχαριστεί το κοινό του αλλά και όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ: τους συνδιοργανωτές Π.Ε Πρέβεζας και Δήμο Πρέβεζας που στηρίζουν την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος. Επίσης την εταιρεία ΝΙΚΙ για την χορηγία της.
Το Preveza Jazz Festival ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Μέγα Δωρητή του Φεστιβάλ, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που για δεύτερη χρονιά με την πολύτιμη συμβολή του υποστήριξε την αναβάθμιση του.
Επίσης την ΕΡΤ, τους χορηγούς επικοινωνίας και τους εθελοντές μας.
H μουσική περιήγηση όμως δεν σταματά με το τέλος του Φεστιβάλ.
Το Preveza Jazz Festival με χαρά ανακοινώνει την εμφάνιση των JIVE ACES από την Μεγάλη Βρετανία, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα swing στον κόσμο, με εμφανίσεις σε περισσότερες από 30 χώρες. Στην Πρέβεζα θα εμφανιστούν με οκταμελές σχήμα την Παρασκευή 9 Αυγούστου , στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”. Ακολουθήστε μας στο Facebook για περισσότερες πληροφορίες.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites