Πραγματοποιήθηκε στο Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του Νομού Πρέβεζας

Ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας τόνισε ότι είναι εφικτό και αναγκαίο να ανατραπεί το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, προς το συμφέρον της χώρας ολόκληρης αλλά και της Πρέβεζας.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές:

Ο κ. Σπύρος Βελέντζας, οφθαλμίατρος, με πολύχρονη δραστηριότητα στον αυτοδιοικητικό και πολιτικό τομέα στην Πρέβεζα, έδωσε έμφαση στην σημασία του  να αποφασίσουν οι ψηφοφόροι ανάμεσα σε αυτούς που άναψαν στη χώρα τη φωτιά των μνημονίων και άφησαν 24 δις Ε πρωτογενές έλλειμμα, καταστρέψανε μέσα σε 5 χρόνια το 25% του εθνικού μας πλούτου, εκτόξευσαν την ανεργία των νέων στο 60% και έδιωξαν μια γενιά από τη χώρα μας και  αυτούς  που πέρασαν τις Συμπληγάδες με την κοινωνία όρθια, με τη δημόσια υγεία στην υπηρεσία και των πιο ευάλωτων ομάδων, με τη δημόσια παιδεία ζωντανή και υποστηρικτική για όλα τα παιδιά, με την εργασία προστατευμένη, με τους συνταξιούχους προστατευμένους από επιπλέον περικοπές, με σημαντικά αναπτυξιακά έργα και με την Ελλάδα πρωταγωνίστρια των Βαλκανίων και εγγυήτρια της σταθερότητας στην περιοχή.

Η κ. Χριστίνα Κριτσιμά, δικηγόρος, αντιπαρέβαλε την κατάσταση που βρέθηκε η μικρομεσαία τάξη και οι ελεύθεροι επαγγελματίες το διάστημα 2010-2014 με την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όπου στη μεν πρώτη είχαμε 230.000 λουκέτα,   700.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν από το κλείσιμο αυτών των επιχειρήσεων,   απώλεια της ασφαλιστικής τους κάλυψης και την εκτόξευση των χρεών τους προς τα δημόσια ταμεία και τους ασφαλιστικούς φορείς, που συχνά τους οδηγούσαν στα κρατητήρια. Αντίθετα, μετά το 2015 είχαμε την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων μικρομεσαίων και τη  διαγραφή χρεών προς το δημόσιο, για νοσήλια προστασία της πρώτης κατοικίας για πρώτη φορά και για τους επιχειρηματίες, τη δημιουργία της Αναπτυξιακής τράπεζας, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και την ενέργεια κα, αλλά και τις στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, ήδη από φέτος

Ο κ. Κώστας Μπάρκας, υφυπουργός Εργασίας, τόνισε την προσπάθεια   που έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση να βγούμε από το καθεστώς των μνημονίων. Αυτό έγινε με συμβιβασμούς, υποχωρήσεις, ορισμένες φορές έξω από τη λογική και τις θέσεις μας, αλλά με επιτυχία , προστατεύοντας ταυτόχρονα όσους είχαν πληγεί περισσότερο τα προηγούμενα χρόνια, με την υιοθέτηση κοινωνικών μέτρων και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Τόνισε το έργο του Υπ. Εργασίας σχετικά με την καταπολέμηση της ανεργίας, που μειώθηκε κατά 9 εκατοστιαίες μονάδες τα τελευταία χρόνια , την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του ρατσιστικού υποκατώτατου μισθού, την μεταρρύθμιση του ΕΦΚΑ και τα μέτρα επαναπατρισμού των επιστημόνων που είχαν ξενιτευτεί. Παρουσίασε τα αναπτυξιακά έργα που έγιναν στο νομό την τελευταία τετραετία.

Η κ. Γεωργία Μπότζιου, φιλόλογος και νηπιαγωγός, με μεταπτυχιακό τίτλο στη λογοτεχνία, μετέφερε τις αγωνίες των νέων για δουλειά, καλώντας τους να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογές προκειμένου να έχουν και οι ίδιοι λόγο για το μέλλον τους. Τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας της παραγωγής, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία και για το νομό μας. Αυτοί ήταν και οι κύριοι λόγοι που την ώθησαν να πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Γραφείο Τύπου ΣυΡιζΑ-Προοδευτική Συμμαχία


1 σχόλιο για “Πραγματοποιήθηκε στο Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του Νομού Πρέβεζας”

  1. Ο/Η Κώστας Ραπτης λέει:

    Τρία πουλάκια κάθονταν.ο Πινόκιο έδωσε εντολές σε όλους να συνεχίζουν τα ψέματα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites