Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής της δημοτικής κίνησης «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» για τα αποτελέσματα των εκλογών

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν. Οι ψήφοι ήταν πολύτιμες. Είναι ψήφοι που μας βοηθάνε να πατήσουμε πιο γερά στα πόδια μας για να συνεχίσουμε τη δράση μας. Η έδρα που κατακτά η κίνησή μας στο δημοτικό συμβούλιο θα αποτελέσει τη φωνή των λαϊκών στρωμάτων. Είναι δύναμη και ελπίδα για τη συνέχεια.
Τα αποτελέσματα των εκλογών στο δήμο της Πρέβεζας δεν εξέφρασαν την ουσιαστική αποδοκιμασία στις πολιτικές που ασκούνται από αυτούς που διαχειρίστηκαν τις τύχες του δήμου Πρέβεζας τα τελευταία χρόνια. Τα πολλά «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια κατάφεραν να ενσωματώσουν τη δυσαρέσκεια και να την μετατρέψουν σε μια ακίνδυνη ψήφο καταδίκης του συνδυασμού που διαχειρίζεται το δήμο τα τελευταία χρόνια.
Εκφράστηκε μια τάση αγανάκτησης με λαθεμένο προσανατολισμό. Ταυτόχρονα ενισχύθηκε δυστυχώς η κυβερνητική παράταξη αλλά και η παράταξη που έχει αναφορά στη καθαρόαιμη νεοφιλελεύθερη διαχείριση του δήμου. Δυστυχώς οι παρατάξεις που στηρίχτηκαν από στελέχη του παλιού και νέου μνημονιακού μπλοκ καταφέρνουν και συσπειρώνουν γύρω τους με διάφορους μηχανισμούς το λαό. Οι συμπληγάδες των πολλών υποψηφίων δημοτικών συμβούλων δια μέσου συγγένειας και «φιλίας» σε μια μικρή κοινωνία όπως η Πρέβεζα βοήθησε σε αυτή τη κατεύθυνση.

Η συνεργασία ανένταχτων πολιτών , πολιτών που έχουν αναφορά στη μαχόμενη ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική αριστερά εκφράζεται εκλογικά για 4η συνεχόμενη φορά στο δήμο Πρέβεζας. Η συνεργασία αυτή έχει βαθιές ρίζες και θα δώσουμε τις δυνάμεις μας να τη βαθύνουμε και να τη διευρύνουμε στα ζητήματα του δήμου , στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα , και σε άλλες πολύμορφες δράσεις.
Ο εκλογικός μας στόχος (εκτός από την εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο που επετεύχθη) ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό ψήφων που λάβαμε. Το αποτέλεσμά που πήραμε είναι χαμηλό και μας προβληματίζει. Δεν ήταν αυτό που αναλογούσε στη συνεισφορά μας στους αγώνες, στη μαχητική στάση μας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής.
Προφανώς, υπήρξαν κενά, αλλά και αδυναμίες να προβάλλουμε αυτή τη δράση. Χρειάζεται να αναπτύξουμε περισσότερο την αυτοτελή μας παρέμβαση, να οριοθετήσουμε τα πεδία και τις θέσεις που μας διαχωρίζουν από τους υπόλοιπους που κινούνται σε θεσμικά, συστημικά πλαίσια. Να διατυπώσουμε τη πρόταση-διακήρυξή μας σε περισσότερους συναγωνιστές του κινήματος οι οποίοι δε μας ακολούθησαν στην εκλογική μάχη.
Να συμβάλλουμε να αποκτήσουν πιο μαζικά χαρακτηριστικά και ανερχόμενη δυναμική, οι συλλογικότητες που συγκροτήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, και αποτελούν το εργαλείο για να πάρουμε ως κάτοικοι τη ζωή και την πόλη στα χέρια μας, καθώς και να συγκροτηθούν νέες. Είναι φανερό ότι πολλοί «υπέκυψαν» στη λογική της «χαμένης» ψήφου υποβαθμίζοντας την ανάγκη να υπάρχει ενισχυμένη η μαχόμενη, ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο. Αρνητικά λειτούργησε και η υπονόμευση της εκλογικής μας παρέμβασης από ανθρώπους του «χώρου» (ειδικά με όσους/ες συζητάγαμε και κατέληξαν σε άλλα ψηφοδέλτια ή σε άλλους/ες που εκτίμησαν ότι υπήρχαν άλλες προτεραιότητες ή σε άλλους/ες που υποτιμούν την επίδραση της εκλογικής διαδικασίας στις συνειδήσεις των μαζών ή σε άλλους/ες που δεν μπορέσαμε να τους πείσουμε) .
Λειτούργησε ακόμα η λογική της ανάθεσης και οι αυταπάτες, πως μέσα από την κάλπη αλλάζουν οι καταστάσεις. Βεβαίως και οι συσχετισμοί της κάλπης είναι ένα ζητούμενο, όμως το κρίσιμο είναι να έχουμε ανατροπή στις συνειδήσεις, που μεταφράζεται σε οργάνωση του λαϊκού και εργατικού κινήματος, σε συγκρότηση οργάνων επιβολής της λαϊκής θέλησης και σε οργάνωση αγώνων για να κατακτήσει ο κόσμος της δουλειάς δικαιώματα και εξουσία.
Παρόλα αυτά, εκτιμούμε ότι είναι πολύτιμη κατάκτηση για τα φτωχά λαϊκά στρώματα η εκλογή δημοτικού συμβούλου στο δημοτικό συμβούλιο της Πρέβεζας.. Προχωράμε άμεσα σε συνέλευση της κίνησής μας και εκλέγουμε νέα συντονιστική επιτροπή.

Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, που επιβάλλει το σύστημα για να επιλέξουμε διαχειριστή (ενώ ο δήμαρχος θα έπρεπε να εκλέγεται από το δημοτικό συμβούλιο) και εγκλωβίζοντας σε διλλήματα τους δημότες, είναι ανάγκη οι κάτοικοι της Πρέβεζας να μαυρίσουν-αποδοκιμάσουν (ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ) και τους δύο υποψήφιους που πέρασαν στο δεύτερο γύρο.
Ταυτόχρονα, όπως γράφαμε και προεκλογικά, το πραγματικό ζητούμενο είναι να βελτιωθεί η ζωή και η πόλη μας και αυτό θα γίνει με μαζική συλλογική δράση.
Ελάχιστο κριτήριο για μια αξιοπρεπή ζωή σε μια ανθρώπινη πόλη είναι να υπάρξουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, ενδεικτικά όπως : – η κατάργηση των δημοτικών τελών για τους οικονομικά αδύνατους και η μείωση τους για τα λαϊκά στρώματα στην προοπτική κατάργησής τους, – η κάλυψη των αναγκών σε υποδομές (παιδείας, υγείας, πρόνοιας, αποχέτευσης ομβρίων, καθαριότητας, κ.α) – κανένα πέρασμα δημόσιων χώρων σε ιδιώτες, – ο τερματισμός της χρήσης ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της διαθεσιμότητας-κινητικότητας στους δήμους, – η λειτουργία του δήμου χωρίς ξεχωριστά νομικά πρόσωπα με το πέρασμα όλων και του προσωπικού τους στο δήμο, – η αποδοχή όλων των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία, κ.α..
Απαραίτητο για να προχωρήσουν αυτά είναι η ρήξη με:-το σύστημα διαπλοκής των κυρίαρχων συμφερόντων στους δήμους, -το δημοτικό κατεστημένο, -τη λειτουργία των δήμων ως φορομπηχτικών μηχανισμών για τους κατοίκους, -τη συμμόρφωσή τους στις κατευθύνσεις της ΕΕ για επιχειρηματική-ανταποδοτική λειτουργία, – την εφαρμογή του μνημονίου των δήμων, -την ανυπακοή στο Παρατηρητήριο στους δήμους που επιβάλλει συρρίκνωση κοινωνικών υπηρεσιών, λιτότητα, απολύσεις, αύξηση φόρων, , επιλεξιμότητα των έργων και ιδιωτικοποιήσεις.

Τα μέλη της «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις δυνάμεις μας για να δυναμώσουν οι αγώνες και οι συλλογικότητες, για να ισχυροποιήσουμε τη συνεργασία που συγκροτήσαμε, για την κοινή δράση μέσα στο κίνημα, για να επιβληθεί κάθε μέτρο που υπερασπίζεται τις ανάγκες και τα δικαιώματα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που θα ανατρέπει τα δεδομένα και δεν θα διστάζει να συγκρούεται με το τοπικό κατεστημένο και την κεντρική πολιτική του σφαγείου κυβέρνησης-Ε.Ε κεφαλαίου

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ : – ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, – ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, – Ε.Ε»

η συντονιστική επιτροπή
της «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας»
28/5/19


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites