Αλέξης Τσίπρας από την Πρέβεζα : “Η Ελλάδα δικαιούται άλλη μία τετραετία με ανθρώπους που δεν υπηρετούν τις ελίτ”

Σφοδρή επίθεση στην Νέα Δημοκρατία  εξαπέλυσε από την Πρέβεζα ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας  συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εργασίας Κ. Μπάρκα, τον Γ.Γ. του Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλ. Κλάπα, τον υπ. Περιφερειάρχης Ηπείρου Γ. Ζάψα, τον υπ. Δήμαρχο Πρέβεζας Ευκλ. Φονταρά περιόδευσε στην παραλία και τα στενά της πόλης και στη συνέχεια μίλησε σε πολυπληθές ακροατήριο στο Ιστορικό Κέντρο.

«Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, δικαιούται άλλη μια τετραετία με ανθρώπους που δεν προέρχονται από τις ελίτ και δεν έχουν στόχο να υπηρετήσουν τις ελίτ, αλλά τους πολλούς, με λυμένα τα χέρια να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα καλύτερο αύριο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κατοίκους της Πρέβεζας.

«Τώρα έχουμε τη δύναμη, ήρθε η ώρα να ανασάνουν οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της δικαιοσύνης, την Ελλάδα των πολλών, να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα για τις νέες και τους νέους, για τους ηλικιωμένους, για όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και τώρα δικαιούνται να πάρουν μέρισμα από τις καλύτερες μέρες», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Ζητάμε την ψήφο σας στις ευρωπαϊκές εκλογές, ζητάμε τη στήριξη των σχημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αριστεράς, των προοδευτικών δυνάμεων, των δημοκρατικών δυνάμεων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό, όπως είπε, των κατοίκων της Πρέβεζας, «που πήραν μέρος όχι σε μια προγραμματισμένη και στημένη συγκέντρωση», αλλά στο πλαίσιο της περιοδείας του, τόνισε πως η παρουσία τους σηματοδοτεί μια νέα μεγάλη νίκη του λαού μας.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και στην Άρτα και στην Πρέβεζα και αποκάλυψε ότι έχει βάλει στοίχημα με τον υπουργό Οικονομικών καθώς, όπως είπε με χιούμορ, «επειδή του Ευκλείδη του αρέσουν τα ουίσκι», σε ποιον από τους δύο νομούς ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό.

Ο «ανταγωνισμός» τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατάγεται από την Άρτα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την Πρέβεζα.

«Στις 26 του Μάη θα δώσουμε μήνυμα ισχυρό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μήνυμα ισχυρό σε αυτούς που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι πάντοτε ο ελληνικός λαός», είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους υπογράμμισε:

«Η παρουσία σας αποδεικνύει τον λόγο γιατί τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε μια λυσσαλέα επίθεση. Μια επίθεση με γροθιές κάτω από τη μέση, με μέσα ανήθικα. Ο λόγος είναι απλός αν είχαν εξασφαλίσει ότι έχουν τη νίκη στο τσεπάκι τους, δεν θα έκαναν έτσι όπως κάνουν τις τελευταίες μέρες. Δεν θα επέλεγαν να πέσουν τόσο χαμηλά, να κυλιστούν στη λάσπη και στο βούρκο».

Για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι το βασικό της πρόβλημα είναι πως δεν έχει ελκυστικό πρόγραμμα για τον ελληνικό λαό. «Το πρόγραμμα της και οι θέσεις της είναι πανομοιότυπες με τις θέσεις και τα προγράμματα του ΔΝΤ που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα από το 2010 μέχρι το 2015 και οδήγησαν στην κοινωνική λεηλασία και την καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά.

«Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι να γυρίσει το ΔΝΤ πίσω στην Ελλάδα, είναι το πρόγραμμα που οδηγεί στα μνημόνια και αυτό ακριβώς είναι που θέλει να κρύψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

 

«Για κακή τους τύχη επέλεξαν το γήπεδο της ηθικής», δήλωσε αναφερόμενος στη ΝΔ και εξήγησε:

«Θέλουν να μηδενίσουν, λένε, το δικό μας ηθικό πλεονέκτημα. Δεν μπορούν να το μηδενίσουν, όμως, για έναν πολύ απλό λόγο: Διότι εμείς αυτά τα τέσσερα χρόνια-κάναμε και λάθη, δεν υπάρχει αμφιβολία-αλλά ούτε μία στιγμή, ούτε μία ημέρα, ούτε μία ώρα δεν ξεχάσαμε από ποιους στηριζόμαστε, ποιοι μας οδήγησαν σε θέσεις κυβερνητικές, ποιών τα συμφέροντα υπερασπιζόμαστε. Ακόμα και στους πιο δύσκολους συμβιβασμούς».

Αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, είπε: «Η Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ των “κατσαπλιάδων οικονομολόγων”, έτσι έλεγαν τον Ευκλείδη κι εμάς, κατάφερε να έχει το χαμηλότερο επιτόκιο στις αγορές που είχε ποτέ στην ιστορία της».

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε ιδιαίτερα στις νέες και τους νέους, αυτούς που, όπως είπε, έδωσαν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ στις δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις, και τους κάλεσε να προσέλθουν στις κάλπες, να μην «πετάξουν» το «όπλο» που κρατάνε, «γιατί κάποιοι άλλοι τους θέλουν άοπλους για να αποφασίζουν αυτοί γι’ αυτούς χωρίς αυτούς».

Τους κάλεσε να δώσουν «ένα μήνυμα και ένα μάθημα στους αλαζόνες που τους λείπε πάρα πολύ η εξουσία, γιατί γεννήθηκαν με αυτή, μεγάλωσαν με αυτή και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτή». Να δώσουν ένα μάθημα, όπως προσέθεσε, «σε αυτούς που έχουν προεξοφλήσει την κρίση του ελληνικού λαού πριν αυτός αποφασίσει και δεν έχουν προτάσεις, αλλά έχουν μόνο μαύρη προπαγάνδα και κίτρινη ρητορική».

Αύριο στις 10:00 το πρωί ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη νέα βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, στο αεροδρόμιο Ακτίου, στις 11:00 θα εγκαινιάσει το νέο νοσοκομείο Λευκάδας και στις  19:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Dulac, στα Ιωάννινα.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Πρέβεζα

That Facebook ID is unauthorized for use, please go to Settings and add it.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites