Υπέγραψε την σύμβαση για ακόμα ένα μεγάλο έργο ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας

Υπογράφτηκε   στην Πάργα, μεταξύ του Δημάρχου Πάργας, κ. Αντώνη Νάστα και του Διευθύνοντα Συμβούλου της  TEOTEC ΑΕ, κ. Σταύρου Ισαακίδη,    η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πάργας και της συγκεκριμένης  αναδόχου – προμηθεύτριας εταιρείας για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλε- ελέγχου/τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο των διαρροών του δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Πάργας του Δήμου Πάργας», δαπάνης 892.116,76 ευρώ. Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι της Δημοτικής Ενότητας Πάργας κ. Πέτρος Κόκκορης και κ. Μάκης Πασχοδήμας  καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Πάργας κ. Σπύρος Πηγής, στη θητεία του οποίου είχε ξεκινήσει ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου έργου.

Το έργο είχε  αρχικά ενταχθεί  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του  ΕΣΠΑ 2007- 2013 και είχε δημοπρατηθεί στις 8.4.2014, ενώ όμως είχε ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία απεντάχθηκε με τη  λήξη του συγκεκριμένου Προγράμματος. Υποβλήθηκε εκ νέου αίτημα χρηματοδότησης από το Δήμο Πάργας και μετά από συστηματική προσπάθεια   εντάχθηκε εκ νέου στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ 2018 – ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ).

Αφορά στην εγκατάσταση συστήματος τηλεχειρισμού, το οποίο θα διαχειρίζεται αυτόματα το δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Πάργας (Τοπικές  Κοινότητες Πάργας, Ανθούσας και Αγιάς), δηλαδή θα διαχειρίζεται τη λειτουργία των υδρογεωτρήσεων, των δεξαμενών, των αντλιοστασίων και θα ελέγχει τις διαρροές του εξωτερικού και του εσωτερικού υδραγωγείου καθώς και την απολύμανση του πόσιμου νερού. Με τον τρόπο αυτό, θα προκύψει εξοικονόμηση πόσιμου νερού στην τουριστική περιοχή της Πάργας, στην οποία τους καλοκαιρινούς μήνες πενταπλασιάζεται ο πληθυσμός, θα  βελτιωθεί η προστασία της δημόσιας υγείας, θα καταγραφούν και θα συγκεντρωθούν σε βάση δεδομένων όλα τα στοιχεία που αφορούν τις παραμέτρους λειτουργίας του υδραγωγείου, θα εξορθολογιστεί το κόστος συντήρησης και θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες μέσω της αυτόματης και έγκαιρης ενημέρωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τις βλάβες στη λειτουργία του δικτύου.

Σε δήλωσή του ο  κ. Αντώνης Νάστας ανέφερε  τα εξής:

«Με τη σημερινή υπογραφή, δρομολογήθηκε  ένα ακόμη μεγάλο έργο που είχαμε υποσχεθεί στους πολίτες.  Είχε απενταχθεί, εμείς καταφέραμε και το σώσαμε και ξεκινάει η υλοποίησή του  τις επόμενες ημέρες. Η τουριστική Πάργα θα λύσει με αυτό το σύστημα τηλεχειρισμού,  μια για πάντα το πρόβλημα της ύδρευσης. Μιλάμε με το έργο μας και παράλληλα προετοιμάζουμε το μέλλον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βοήθησαν να φθάσουμε στη σημερινή μέρα».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι πρώτοι των πρώτων στην Πρέβεζα – Ο Μαθητής που πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία

29/06/2022, 4:07 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα :Απομακρύνονται πάνω από 50 εγκαταλελειμμένα οχήματα.

29/06/2022, 3:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα για τρίτη φορά το “Europ’Raid 2022”

29/06/2022, 3:18 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Ψηφιακή αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

29/06/2022, 2:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

« Σάββατο, 2 Ιουλίου στις 8.30 μμ: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ υποδέχεται τα νέα του μέλη»

29/06/2022, 2:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα δέντρα της Πρέβεζας προσφέρουν ανάσα στο καμένο Πελόπιο

29/06/2022, 2:36 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites