Σχολικοί Κήποι για μελλοντικούς πολίτες

Αναχώρησαν χθες 12 Μαΐου 2019 στελέχη της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Πρέβεζας  και εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας για τη Βαλένθια της Ισπανίας  προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εργασίες της 1ης συνάντησης του ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus+ με τίτλο «School Gardens for Future Citizens» (=Σχολικοί Κήποι για μελλοντικούς πολίτες)  που θα πραγματοποιηθούν από 13 έως 17 Μαΐου 2019.

Το eSGarden είναι ένα διεπιστημονικό έργο διάρκειας 3 χρόνων, με συνεργάτες από σχολεία, πανεπιστήμια, οργανισμούς και επιχειρήσεις:

-Colegio La Purísima-Hermanas Franciscanas de la Inmaculada (Ισπανία).
– Agrupamento de Escolas de Paredes (Πορτογαλία)
– Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας (Ελλάδα)
– Osnovna sola Smartno pod Smamo goro (Σλοβενία)
– Πανεπιστήμιο Politècnica de València (Ισπανία)
– Universidade do Porto (Πορτογαλία)
– Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (Ρουμανία)
– Fundación CajaMar de la Comunidad Valenciana (Ισπανία)
– TB Agrosensor S.L. (Ισπανία)

Η συνεργασία μεταξύ των επίσημων και των ανεπίσημων εκπαιδευτικών οργανώσεων ενθαρρύνει τη δημιουργία μιας κοινότητας που θα ασχολείται με την ενσωμάτωση των ΤΠΕ στους συνεργαζόμενους φορείς, λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνολογικές καινοτομίες, την έρευνα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

Το έργο περιλαμβάνει διάφορες ομάδες-στόχους: δασκάλους και μαθητές σχολείων, οικογένειες, καθηγητές ανώτερης εκπαίδευσης, φοιτητές πανεπιστημίων, διευθυντές και εμπειρογνώμονες και προσωπικό σε οργανισμούς.

Το πρόγραμμα eSGarden στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης  και των δεξιοτήτων των μαθητών κάνοντας ένα βήμα μπροστά στους σχολικούς κήπους με ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς τεχνολογίας. Μέσα από τη δημιουργία ενός εικονικού περιβάλλοντος, η παρατήρηση του κήπου και η εργασία σ’αυτόν θα μετατραπεί σε δεδομένα και πληροφορίες επιτρέποντας στους  εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν δικούς τους πόρους. Η σύνδεση μεταξύ του φυσικού κόσμου (κήπου) και του ψηφιακού (εικονικού) θα περιλαμβάνει μη τυπικές δραστηριότητες συναφείς με το περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών διδασκαλίας.

Τέλος, το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση της σχέσης μεταξύ της κοινότητας και του σχολείου. Στελέχη της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης έκαναν μια πρώτη επαφή με το Δήμαρχο Πρέβεζας  κ.Χρήστο Μπαΐλη προκειμένου να ζητήσουν την παραχώρηση δημοτικού χώρου πλησίον του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας που θα χρησιμεύσει ως σχολικός κήπος. Η ανταπόκρισή του ήταν θετική και αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραχώρησής του.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

«Κυκλοφοριακή ανάσα» στην Πάργα

28/01/2022, 11:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Αγνοείται” η τύχη του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

28/01/2022, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας για τους εργαζομένους του Ομίλου Τέφα στην Preveza Marina

28/01/2022, 11:04 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Αμμουδιά : 41 στρεμμάτων για την δημιουργία κάμπινγκ δημοπρατεί ο Δήμος Πάργας

28/01/2022, 12:24 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ :Κάλεσμα σε συγκέντρωση συνδικάτων και φορέων στην πύλη του Νοσοκομείου

28/01/2022, 12:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιστρέφει η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση από την Δευτέρα- Απελευθερώνεται το ωράριο

28/01/2022, 12:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites