“Σαν ώριμο φρούτο …”

Ο πρώτος γύρος των Δημοτικών Εκλογών για τον Δήμο Πρέβεζας πέρασε. Από αυτόν κάποιοι βγήκαν κερδισμένοι και κάποιοι άλλοι χαμένοι. Αν και στον δεύτερο γύρο όλα είναι ανοιχτά, καθώς η διαφορά μεταξύ του Νίκου Γεωργάκου που έκοψε πρώτος το νήμα και του νυν Δημάρχου Χρήστου Μπαϊλη που ήρθε δεύτερος είναι πολύ μικρή, το σίγουρο είναι, όποιος και αν εκλεγεί Δήμαρχος, ότι ο Χρήστος Μπαϊλης είναι από την πλευρά των χαμένων και δείχνει να πέφτει “σαν ώριμο φρούτο …”

Πριν από περίπου 3,5 μήνες είχε γραφτεί στο mypreveza.gr ένα άρθρο που, λίγο έως πολύ σήμερα επιβεβαιώθηκε (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ).

Αυτό που πάνω κάτω έλεγε αυτό το άρθρο ήταν ότι ο συνδυασμός του κ. Μπαϊλη μέσα από την φθορά των δύο θητειών και τα τεράστια επικοινωνιακά λάθη των τελευταίων μηνών, βρίσκονταν σε ελεύθερη πτώση και πως ακόμα και αν λόγω του μηχανισμού είχε κάποια ισχνή δυναμική, αυτή δεν θα ήταν αρκετή για να του χαρίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές.

Την Κυριακή ο κ. Μπαϊλης όχι απλά δεν πήρε αυτοδυναμία, αλλά βγήκε και δεύτερος, που ουσιαστικά σημαίνει ότι κατά μεγάλο ποσοστό όφειλε τις προηγούμενες νίκες του στον επί σειρά ετών Αντιδήμαρχο του Βαγγέλη Ροπόκη, ο οποίος χωρίς να στηρίζεται από κανένα κομματικό επιτελείο, σε αυτές τις εκλογές κατέβασε το δικό του συνδυασμό και κατάφερε να πλασαριστεί 4ος με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 13,09%.

Δεν ήταν όμως μόνο η απουσία του Βαγγέλη Ροπόκη που οδήγησε τον συνδυασμό του κ. Μπαϊλη σε αυτή την εκλογική πανωλεθρία.

Στην Δεύτερη θητεία του τόσο ο ίδιος όσο και δημοτικοί του σύμβουλοι “είχαν σηκώσει ψηλά τον αμανέ” όπως λέει και η παροιμιώδης φράση! Το τελευταίο διάστημα δεν δέχονταν την κριτική και δεν έκαναν αυτοκριτική για πολλά από τα λάθη τους. Αυτό ήταν και η αίτια που από το 37, 07% και 7.024 ψήφους που έλαβε στον Α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014, καταποντίστηκε στο 21,77% και 3943 ψήφους σήμερα. Και για να καταλάβετε για πόσο μεγάλη πτώση ποσοστών μιλάμε, αρκεί να δούμε τι έγινε στο μεγάλο του κάστρο που είναι η Δημοτική Ενότητα Λούρου.

Ακόμα και ο ίδιος του ο τόπος φαίνεται πως έχει παράπονα από τον κ. Μπαϊλη, αυτό τουλάχιστον φανερώνει το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό (28,49%) που έλαβε την περασμένη Κυριακή. Αν το συγκρίνει κανείς με το πολύ μεγάλο 42,88% που του έδωσε ο Λούρος το 2014, τότε εύκολα μπορεί να καταλάβει ότι, πλέον ο Δήμαρχος έχει μεγάλη φθορά.

Στο δεύτερο γύρο βέβαια αν και ο Νίκος Γεωργάκος έχει σίγουρα το πρώτο λόγο και μία έδρα περισσότερη με την απλή αναλογική,  η μάχη θα κριθεί με διαφορετικά κριτήρια. Αρκετά μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι συμμαχίες που θα επιδιώξουν να κάνουν οι δύο επικεφαλείς, ωστόσο ένα μεγάλο κομμάτι των υγειών ψηφοφόρων θα κινηθεί αυτόνομα. Αυτό το κομμάτι που ίσως θα έχει και τον καθοριστικό ρόλο την Κυριακή θα κρίνει αν θέλει την αλλαγή Δημάρχου – προσώπου στο Δήμο Πρέβεζας ή όχι.

Ούτως ή άλλως με το νέο σύστημα ,θέλουν δεν θέλουν, όποιος από τους δύο βγει Δήμαρχος θα αναγκαστεί να συνεργαστεί!

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites