Τρίτη, 07/04/2020

Οι Ηπειρώτες λένε ΟΧΙ στις εξορύξεις Υδρογονανθράκων

Με μεγάλη συμμετοχή, περίπου 2.500 ατόμων, το κίνημα κατά των ερευνών-εξορύξεων υδρογονανθράκων έδωσε «παρών» στο πανελλαδικό ραντεβού, στα Γιάννενα.

Με συμμετοχή και στήριξη από ανοιχτές συνελεύσεις από τα Γιάννενα, την Ήπειρο, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, με πρώτες στη σειρά πρωτοβουλίες από περιοχές οι οποίες έχουν «παραχωρηθεί» για έρευνες και εξορύξεις, το μήνυμα ήταν εύγλωττο: «Όχι» σε όλους τους τόνους, με συνθήματα που στράφηκαν και κατά της κυβέρνησης. Στο συλλαλητήριο στήριξαν και συμμετείχαν μεταξύ άλλων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα, καθώς και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς και αυτοδιοικητικά σχήματα.

Το ζήτημα της εκχώρησης, έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογοναθράκων αποκτάει όλο και πιο έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, με την πολιτική οικολογία-με αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά να παρεμβαίνει ακόμα περισσότερο, αναζητώντας τρόπους να νικήσει στον αγώνα που δίνει. Επίσης, με τον τρόπο του, το θέμα εξελίσσεται σε κεντρικό, στην προεκλογική περίοδο, τόσο για τις αυτοδιοικητικές, όσο και για τις υπόλοιπες εκλογές.

Γ.Τ

πηγή: prin.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ