Καταργείται το Στρατοδικείο στα Γιάννενα

«Παρελθόν» θα αποτελούν στις 23 Αυγούστου το Στρατοδικείο, Ναυτοδικείο και Αεροδικείο Ιωαννίνων, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 43/2019 που αιφνιδίως δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ την Πέμπτη. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, το Στρατοδικείο Ιωαννίνων, που είχε ιδρυθεί με το π.δ. 83/1997 (ΦΕΚ Α΄ 72), καθώς και το Ναυτοδικείο και Αεροδικείο Ιωαννίνων, που είχαν ιδρυθεί με το π.δ. 144/2005 (ΦΕΚ Α΄ 199), καταργούνται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ηπειρώτικος Αγών η εδαφική περιοχή που ανήκε στην κατά τόπον αρμοδιότητα του Στρατοδικείου και Αεροδικείου Ιωαννίνων υπάγεται στην κατά τόπον αρμοδιότητα του Στρατοδικείου και Αεροδικείου Λάρισας αντίστοιχα.

Η εδαφική περιοχή που ανήκε στην κατά τόπον αρμοδιότητα του Ναυτοδικείου Ιωαννίνων υπάγεται στην κατά τόπον αρμοδιότητα του Ναυτοδικείου Θεσσαλονίκης, πλην των περιφερειακών ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, που υπάγονται στην κατά τόπον αρμοδιότητα του Ναυτοδικείου Πειραιά.

Οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα υπό κατάργηση στρατιωτικά δικαστήρια κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, μεταφέρονται στο ίδιο στάδιο της ποινικής διαδικασίας στα στρατιωτικά δικαστήρια, στην κατά τόπον αρμοδιότητα των οποίων υπάγεται πλέον η εδαφική περιοχή των υπό κατάργηση στρατιωτικών δικαστηρίων, κατά τις διακρίσεις της προηγούμενης παραγράφου.
Η απόφαση κατάργησης έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση για κατάργηση του Στρατοδικείου Ιωαννίνων και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.
“Τέτοιες αιφνιδιαστικές αποφάσεις χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση ή έστω ενημέρωση στους τοπικούς φορείς είναι ανεπίτρεπτες. Η παρουσία του Στρατοδικείου, εκτός όλων των άλλων, ήταν και μια εργασιακή ευκαιρία για άνεργους δικηγόρους του Δήμου μας, οι οποίοι πλέον την στερούνται. Ο Δήμος Ιωαννιτών μαζί με το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων βρίσκονται σε συνεργασία προκείμενου να εξετάσουν από κοινού τις ενέργειες στις οποίες μπορούν να προβούν άμεσα.”αναφέρει η ανακοίνωση.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites