Και ο Στράτος Ιωάννου θέλει σταυρό

Σε λιγότερες από 20 μέρες οι εκλογείς θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν για την Δημοτική και την Περιφερειακή αρχή στην Πρέβεζα και την Ήπειρο. Στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση ο “Κλεισθένης” έχει φέρει πολλές αλλαγές. Η πιο χαρακτηριστική πέραν της απλής αναλογικής, είναι η κατάργηση των επικεφαλής στις Περιφερειακές Ενότητες, πράγμα που σημαίνει πως στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο Στράτος Ιωάννου χρειάζεται σταυρό προτίμησης.

Ο  Στράτος Ιωάννου είχε δύο απόλυτα επιτυχημένες θητείες τα τελευταία χρόνια ως αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και θεματικός αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου. Με σπουδές πολιτικού μηχανικού, είναι και ο ίδιος επαγγελματίας στον χώρο του τουρισμού (ιδιοκτήτης ξενοδοχείων σε Πρέβεζα και Πάργα). Άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον ίδιο και το πόσο σημαντικό είναι ένας πολιτικός να είναι καλός γνώστης της περιοχής και του τομέα ευθύνης του. Στην περίπτωση του Στράτου Ιωάννου το τελευταίο έχει μετρήσει καθοριστικά, αφού τα αποτελέσματα στον τουρισμό της Ηπείρου επί θητείας του είναι θεαματικά!

Και μπορεί στον τομέα του Τουρισμού το έργο του Στράτου Ιωάννου να είναι πολύ σημαντικό, εξίσου πολύ σημαντικό είναι όμως και το έργο του στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Στις δύο θητείες του οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε έφεραν θετικές εξελίξεις για την ευρύτερη περιοχή . Από τις πιο χαρακτηριστικές είναι η μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης του Στρατοπέδου Δούκα (Κάστρο Αγίου Ανδρέα) στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών. Οι μελέτες για την αξιοποίηση του έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται στην φάση των αδειοδοτήσεων, ενώ τον Φεβρουάριο του 2019 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ηπειρος” και το έργο Διαμόρφωσης της Τάφρου του Αγίου Ανδρέα το οποίο χρηματοδοτείται με 2,2 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Επίσης, η κατασκευή σύγχρονης εισόδου στην πόλη της Πρέβεζας, είναι ένα προσωπικό στοίχημα του Στράτου Ιωάννου, το οποίο κέρδισε με το σπαθί του, αφού μετά και την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της οριστική μελέτη του έργου με παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα πρόκειται να απομακρυνθεί εθνικός δρόμος μέσα από αρχαιολογικό χώρο. Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να γίνει μέσα στο 2019 και η υλοποίηση του θα ικανοποιήσει μια βασική προϋπόθεση για την ένταξη του χώρου στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.Επιπλέον, θα μπορούμε να μιλάμε και για αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης, καθώς ο αρχαιολογικός χώρος θα ενοποιηθεί , εκπληρώνοντας το σχεδιασμό του Προγράμματος “Πολιτιστικές Διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου”.

Τρία ακόμη έργα ζωτικής σημασίας, της τάξης των 10 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, που θα υλοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και στα οποία έβαλε την προσωπική του σφραγίδα ο Στράτος Ιωάννου είναι, η Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Δήμου Πρέβεζας, η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης και η παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας.

Για να αναλύσουμε το μεγάλο έργο του Στράτου Ιωάννου στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας χρειάζονται ώρες, καθώς πρόκειται για ένα έργο σημαντικό και πολύπλευρο. Αυτό που αξίζει να κρατήσουμε είναι ότι ο Στράτος Ιωάννου έχει βάλει γερές βάσεις για μια σειρά από αναπτυξιακά έργα τα οποία δικαιούται να ολοκληρώσει!

 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites