Η Πρέβεζα του χθες και του σήμερα μέσα από τα μάτια των μαθητών

Το 2018 συμπληρώθηκαν 90 χρόνια από το θάνατο του ποιητή Κ.Καρυωτάκη στην Πρέβεζα. Ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με πολλούς φορείς, αλλά και με πρόσωπα από τον επιστημονικό και καλλιτεχνικό χώρο οργάνωσε το καλοκαίρι του 2018 μια σειρά εκδηλώσεων τιμής στη μνήμη και στο έργο του ποιητή. Το Νοέμβριο του 2018 στην Τρίπολη, τη γενέτειρα πόλη του Καρυωτάκη, με την αδελφοποίηση των δύο πόλεων, Πρέβεζας και Τρίπολης , δόθηκε η υπόσχεση για συνέχιση των δράσεων που θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για νέους ανθρώπους, οι οποίοι βαδίζοντας στους δρόμους της ποίησης, της μουσικής και του λόγου, θα συναντηθούν εδώ, στην πόλη μας.

Ο κύκλος αυτών των δράσεων έχει τον τίτλο “Η Πρέβεζα της Τέχνης και του Λόγου- Κ.Καρυωτάκης” και φιλοδοξεί να αποτελέσει συνεισφορά στη μνήμη και το έργο του ποιητή καθώς και αφορμή ανάδειξης των πολιτιστικών διαδρομών της πόλης. Στο πλαίσιο του θεσμού, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που θα θυμίζουν κάθε φορά ότι η Πρέβεζα, που δεν πρόλαβε να δει και να ζήσει ο Καρυωτάκης, είναι μια πόλη ζωντανή και δημιουργική, που αγαπάει την Τέχνη και τον Λόγο, την μουσική και την ποίηση, την εικαστική δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση.

Ο Δήμος Πρέβεζας θεωρώντας ότι η νέα γενιά θα πρέπει να είναι αυτή που θα πρωταγωνιστεί σε αυτή τη σκηνή απηύθυνε πρόσκληση στα σχολεία, μέσω της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να συμμετάσχουν οι μαθητές με τον δικό τους τρόπο στις εκδηλώσεις.

Το θέμα που δόθηκε στους μαθητές ήταν η Πρέβεζα. Οι μαθητές σε ομάδες με την καθοδήγηση των καθηγητών τους έβγαλαν φωτογραφίες από τοπία, γειτονιές της πόλης, παραλίες, ζωγράφισαν, μελέτησαν και εργάστηκαν πάνω σε λογοτεχνικά κείμενα και τραγούδια που θα παρουσιάσουν .

Ο απώτερος σκοπός ήταν να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των μαθητών και των σχολείων στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της πόλης.

 Ο λόγος λοιπόν δίνεται στη νέα γενιά, με τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου, του 4ου Γυμνασίου, του Μουσικού Σχολείου, του ΕΕΕΕΚ Σαμψούντας και του πρόσφατα ιδρυθέντος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, να είναι οι πρωταγωνιστές. Θα  παρουσιάσουν εικόνες της Πρέβεζας από το χθές και το σήμερα, θέματα που έχουν σχέση με την πόλη, όπως η θάλασσα και το υγρό στοιχείο και πρόσωπα που αποτελούν παρακαταθήκη για την πόλη μας,όπως ο Σπύρος Δήμας, πλαισιωμένα από μουσική, τραγούδια και εικαστικές δημιουργίες.

Παπαγεωργίου Αγγελική, Προϊσταμένη Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites