Επιτυχημένη η παρουσίαση της δράσης στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Πρέβεζας

Χθες ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική μέρα για το  Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Πρέβεζας καθώς ολοκληρώθηκε η δημιουργική δράση που υλοποίησε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς και απέδειξε τι μπορεί να πετύχει η αποτελεσματική συνεργασία που δίνει βήμα στην καλλιτεχνική έκφραση των μαθητριών και μαθητών των διαφορετικών ειδικοτήτων του σχολείου.
Ενός σχολείου, που στην πλειοψηφία οι μαθητές του είναι ενήλικοι, εργαζόμενοι, μητέρες και πατεράδες ή και άνεργοι που θέλουν να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πρέβεζας και οι οποίοι διέθεσαν χρόνο από το υστέρημά τους.
Έτσι,  κατασκευάστηκε το μεταλλικό, φωτιζόμενο, επιτοίχιο καλλιτέχνημα που είδαμε να κοσμεί την είσοδο του σχολείου και δίνει μια γεύση στους επισκέπτες για το εύπλαστο των υλικών αλλά και των ανακυκλώσιμων μεταλλικών υλικών και εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν. Απώτερος στόχος να αποτυπωθεί η τέχνη των Επαγγελμάτων του ΕΠΑ.Λ. αλλά και η αντίληψη ότι ο ανθρώπινος νους “κινεί τα χέρια”.
Σε όλα τα στάδια της κατασκευής όλες οι δράσεις και υποδράσεις αποτυπώθηκαν και είναι αναρτημένες σε blog που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο που ενημερώνει για τις ειδικότητες του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Πρέβεζας αλλά και τις δυνατότητες που κάθε μια παρέχει στον εκπαιδευόμενο που δημιουργήθηκε από μαθήτρια της Β τάξης του τομέα Πληροφορικής
Σήμερα στην τελική παρουσίαση της δράσης, την επιμέλεια του μπουφέ είχαν οι μαθήτριες και μαθητές που συμμετείχαν στη δράση από τον τομέα Τροφίμων – Γεωπονίας- και Περιβάλλοντος που κατασκεύασαν τα παραδοσιακά εδέσματα αλλά ποτά και γλυκά .
Για την υλοποίηση της δράσης συνεργάστηκαν
-Μαθήτριες και Μαθητές
– της Α’ Τάξης
– του Τομέα Μηχανολογίας
– του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
– του Τομέα Πληροφορικής
– του Τομέα Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού
– του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
“Στο σχολείο λειτουργεί και ο τομέας Οικονομίας-Διοίκησης που δε συμμετείχε λόγω ιδιαιτερότητας της κατασκευής, αλλά θα συμμετέχει του χρόνου….σε άλλη δράση ! Σας το υπόσχομαι !! ” ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου κ. Ηλίας Ντέντες, ο οποίος συνέχισε λέγοντας:
” Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω στον εξαιρετικό scrap metal artist , και μαθητή του σχολείου μας Κώστα Πιέτα, που αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό αυτής της προσπάθειας που χάρη στην καλλιτεχνική του φύση και στις δημιουργικές του ιδέες έγινε πράξη το καλλιτέχνημα που είδατε, καθώς όπως λέει και ο ίδιος ο Κώστας  “Μακάρι όλα τα παιδιά με τη μόρφωση να ζήσουν ένα καλύτερο αύριο. Η ανάγκη κινεί το μυαλό….Η ψυχή τα αισθήματα….Ο άνθρωπος την τύχη του…Και ο χρόνος τα πάντα”, Κώστα σε ευχαριστούμε ! Όλους, όσοι συμμετείχατε, σας ευχαριστούμε πολύ!! “

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites