Επίσκεψη στην Πρέβεζα πραγματοποιεί σχολείο από Γαλλία στο πλαίσιο του προγράμματος  Erasmus

Ελλάδα  , Γαλλία,  Γροιλανδία! Μια…. άκρως   ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική σχολική συνεργασία.

Επίσκεψη στην Πρέβεζα πραγματοποιεί   σχολείο από Γαλλία στο πλαίσιο του προγράμματος  Erasmus.

Εικοσαμελής αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητών  από το γαλλικό σχολείο College Lycee professionel Saint -Joseph   το οποίο μαζί με το σχολείο Kangillinnguit Atuarfiat  από την Γροιλανδία και το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας συμμετέχουν στο  πρόγραμμα Erasmus, βρίσκεται αυτές τις μέρες στην πόλη μας.

Η αντιπροσωπεία από το σχολείο της Γαλλίας καθώς και μαθητές  και εκπαιδευτικοί από το 4ο Γυμνάσιο ,επισκέφθηκαν σήμερα το Δημαρχείο Πρέβεζας   και δέχτηκαν το καλωσόρισμα της εντεταλμένης συμβούλου Πολιτισμού Ελευθερίας Αγγέλη.

Η κ. Αγγέλη συνεχάρη  την ομάδα (και ιδιαίτερα την  διευθύντρια του σχολείου Βαρβάρα Ζαντραβέλλη)  για την πρωτοβουλία ενώ μίλησε στα παιδιά για την ιστορία  και τον πολιτισμό της Πρέβεζας.

Η κ.Ζαντραβέλλη από την πλευρά  της μίλησε για τους στόχους του προγράμματος το οποίο έχει ¨διευρύνει” τις δυνατότητες των μαθητών και τους έχει δώσει την δυνατότητα να   αναπτύξουν δεσμούς και φιλίες με παιδιά άλλων χωρών.

Να θυμίσουμε ότι τα σχολεία από την Ελλάδα, την Γαλλία  και την Γροιλανδία συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus με ζητούμενο  την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την ανάπτυξη συνεργατικού πνεύματος αλλά και την εξεύρεση κοινών πολιτιστικών στοιχείων μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων.

Τελικός στόχος  είναι η δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας  η οποία θα ¨καταγράφει” τις εντυπώσεις από την επίσκεψη  των αντιπροσωπειών στην περιοχή μας και γενικότερα από την υλοποίηση του προγράμματος .

Να θυμίσουμε  ότι πριν ένα περίπου μήνα την Πρέβεζα είχε επισκεφθεί και αντιπροσωπεία από το σχολείο της Γροιλανδίας ενώ  αντίστοιχο ταξίδι πραγματοποίησαν και οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου .


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στελέχη του Πολυδύναμου Κέντρου Πρέβεζας του ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησαν συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης της πόλης

01/12/2022, 6:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οι 8 περιοχές που γίνει προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Κυριακή

01/12/2022, 4:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Koινή ενημερωτική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΑΙDS στην Πρέβεζα

01/12/2022, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πολιτική λύση για την απομάκρυνση του αμιάντου από τα σπίτια του Ωρωπού αναζητά ο Δήμος

01/12/2022, 4:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργεί η ΔΟΥ στις 15 Δεκεμβρίου

01/12/2022, 4:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με το νέο Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” συναντήθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

01/12/2022, 4:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites