Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Λευκάδα

Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας πραγματοποίησαν, το πρωί της Κυριακής 12 Μάη, σωματεία και φορείς της Λευκάδας, με αφορμή μια ακόμη κυβερνητική προεκλογική φιέστα, τα εγκαίνια του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας.

Στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το πρωί στον Άγιο Μηνά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, πήραν μέρος το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας, η ΕΛΜΕ Λευκάδας, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Λευκάδας και το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας, ενώ το «παρών» έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό εκ μέρους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου απηύθυνε ο Βαγγέλης Βερροιώτης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χρήστος Βεργίνης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας (διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα).

Ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση το νέο Νοσοκομείο και τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για Πρόνοια – Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Μαζικές προσλήψεις στην Υγεία, δώστε λεφτά στα νοσοκομεία», ώστε να επιδοθεί το ψήφισμα της συγκέντρωσης, αλλά η πορεία μπλοκαρίστηκε από ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει όλους τους τριγύρω από το νέο νοσοκομείο δρόμους, απαγορεύοντας την πρόσβαση στους διαδηλωτές.

Στην ομιλία του, ο Χ. Βεργίνης κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να μετατρέψει τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου σε προεκλογική «φιέστα», προκειμένου να προπαγανδίσει στους κατοίκους της περιοχής το κάλπικο αφήγημά της για την αναβάθμιση του συστήματος της δημόσιας Υγείας και της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια.

Επισήμανε ανάμεσα στα άλλα ότι το νέο νοσοκομείο ήταν το αποτέλεσμα των μεγάλων αγώνων των εργαζομένων και του λαού της Λευκάδας, όπου μετά τον μεγάλο σεισμό του 2003 έβαλαν στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών τους την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας νέου νοσοκομείου, γιατί το παλιό κτίριο είχε συσσωρευμένα προβλήματα χρόνων και επιπλέον οι διευρυμένες ανάγκες σε παροχές Υγείας δεν χωρούσαν στο μικρό του χώρο, και ότι αυτό χτίστηκε από χρήματα του ελληνικού λαού.

Πρόσθεσε ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό και υγειονομικό υλικό καθώς και σε αναλώσιμα στο Νοσοκομείο Λευκάδας συνεχίζονται, ενώ η κατάσταση στις πρωτοβάθμιες δημόσιες δομές Υγείας στο νησί της Λευκάδας, όπως το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, το πολυϊατρείο του ΙΚΑ, το Κέντρο Ημέρας για τα ψυχικά νοσήματα καθώς και τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία, είναι τραγική. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από τις 260 οργανικές θέσεις, σύμφωνα με τον πετσοκομμένο μνημονιακό οργανισμό του 2012, οι 99 είναι κενές, η Τεχνική Υπηρεσία αποψιλωμένη και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες σε πλήρη διάλυση, ενώ αυξάνονται οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης (επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές, εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, συμβασιούχοι στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση).

Κλείνοντας την ομιλία του, αναρωτήθηκε πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο που περιλαμβάνει πολύ περισσότερα τμήματα και κλινικές (όπως π.χ. Καρδιολογική κλινική και Μονάδα εμφραγμάτων, Μονάδα μεσογειακής αναιμίας, περισσότερα κρεβάτια στη Μονάδα τεχνητού νεφρού κ.ά.) με το ίδιο προσωπικό, τη στιγμή που αυτό δεν επαρκεί καν για να καλύψει τις ανάγκες του παλιού νοσοκομείου, ενώ σημείωσε ότι η εμπειρία και από άλλα καινούργια νοσοκομεία, όπως στην Κέρκυρα, στο Αγρίνιο, στη Ζάκυνθο, όπου το χειμώνα πέθαναν τρία άτομα γιατί δεν είχε στελεχωθεί η Εντατική Μονάδα, και αλλού είναι άσχημη.

Πηγή : 902.gr

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό από την διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων

24/10/2023, 7:42 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

04/09/2023, 1:08 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Παραχωρήθηκε οικόπεδο 10.209 τ.μ. από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας για την κτιριακή επέκταση του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ  

20/07/2023, 6:40 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

10/07/2023, 8:00 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης

06/07/2023, 7:37 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ορκίστηκε Βουλευτής Ν. Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς 

03/07/2023, 6:59 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την ιστορική του μπάντα για μία μοναδική συναυλία στην Λευκάδα

28/06/2023, 1:16 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Φαρμακείο στην Νικιάνα Λευκάδας αναζητά προσωπικό

06/06/2023, 11:10 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites