“Άρωμα” Πρέβεζας στις Ευρωεκλογές – Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Νίκος Διακομιχάλης στο mypreveza.gr

Με καταγωγή από την Αγία Άννα της Εύβοιας και τη Νίσυρο, μεγαλωμένος όμως στην Πρέβεζα, ο πρόεδρος της Νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Διακομιχάλης βάζει πλώρη για το Ευρωκοινοβούλιο. Από γονείς εκπαιδευτικούς, εξού και η συνεχής εσωτερική μετανάστευση των παιδικών του χρόνων. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης και έκανε Μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα Τουριστικά.

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Διακομιχάλης μιλά στο mypreveza.gr για τις Ευρωεκλογές, την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Διαβάστε την συνέντευξη:

1. Ποια πιστεύετε πως είναι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη σήμερα και πως οραματίζεσαι την χώρα μας στην Ευρώπη του μέλλοντος;

Η Θέση της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια ήταν αυτό ακριβώς που έδειχναν οι φωτογραφίες που απεικόνιζαν τους Έλληνες πολιτικούς να τους ακουμπούν με τις εφημερίδες στο κεφάλι οι ξένοι. Ήταν μια χώρα “ουρά”, μια αποικία της Γερμανίας. Σήμερα αυτό που έχει συμβεί, όσον αφορά τη διεθνή εικόνα και θέση της Πατρίδας μας, είναι ότι μετατραπήκαμε σε πυλώνα σταθερότητας για την περιοχή. Γίναμε “παίκτης” στην παγκόσμια σκακιέρα. Γινόμαστε σιγά σιγά ενεργειακό κέντρο της Ευρώπης και πολύ σημαντικός παράγοντας για τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

2.Στα 27 σας χρόνια θέτετε υποψηφιότητα για Ευρωβουλευτής; Τι σας παρακίνησε στο να πάρετε αυτή την απόφαση;

Θεωρώ πως οι νέοι το χρωστάμε στον εαυτό μας να βγούμε μπροστά, να πάρουμε τα ηνία της χώρας, να διεκδικήσουμε όσα μας στέρησαν. Είμαστε οι γενιά της κρίσης, η γενιά που δουλεύαμε για 2€ την ώρα. Ζήσαμε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με τον υποκατώτατο μισθό και με το brain drain. Θυμίζω πως ήταν πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, όπως και πολλές άλλες προτάσεις που βοηθούν την καθημερινότητα των πολιτών.

3.Από ποια ηλικία ασχολείστε ενεργά με την πολιτική;

Η Πολιτική για μένα είναι αυτό που δίδαξε ο Αριστοτέλης. Θεωρώ πως οφείλουμε από τα σχολικά μας χρόνια κιόλας να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις. Προσωπικά είχα την ανάγκη να εκφραστώ και να συμμετέχω από πολύ μικρή ηλικία, από τις αθώες εκλογικές διαδικασίες των δεκαπενταμελών ακόμα.

4.Εάν εκλεγείτε ως Ευρωβουλευτής ποιο θα είναι το πρώτο σας μέλημα και αίτημα στη Ε.Ε σε σχέση με την Ελλάδα;

Το πρώτο μέλημα της Ελλάδας θεωρώ πως οφείλει να είναι η αναθεώρηση της συνθήκης του Μααστριχτ, η οποία δημιουργεί αρκετές ανισότητες μεταξύ των χωρών του Βορρά και αυτών του Νότου. Επίσης θεωρώ πως οφείλουμε Εθνικά να συσπειρωθούμε και να διεκδικήσουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους. Υπάρχουν πολλά που θεωρώ πως πρέπει να διεκδικήσουμε, πρώτα απ’ όλα όμως πρέπει να διεκδικήσουμε την αλλαγή νοοτροπίας στην Ευρώπη.

5.Τι χαρακτήρα έχουν κατά τη γνώμη σας οι επερχόμενες Ευρωεκλογές;

Στις 26 Μαΐου δεν αλλάζει κυβέρνηση στην χώρα. Επιλέγουμε ποιους θέλουμε να στείλουμε στην Ευρώπη για να διεκδικήσουν τα Ελληνικά συμφέροντα. Τα μεγάλα κόμματα δεν λένε κουβέντα για τις Ευρωεκλογές διότι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος Και θα εξηγήσω ακριβώς γιατί το λέω. Η ΝΔ ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του κ. Βέμπερ που έλεγε ότι είμαστε οι τεμπέληδες του νότου. Ο Σύριζα το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι στο Σοσιαλιστικό κόμμα. Αυτά τα δύο Ευρωπαϊκά κόμματα λοιπόν συγκυβερνούν στην Ευρώπη. Είναι υπέρ της Παγκοσμιοποίησης, και η νεοφιλελευθερισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Εθνομηδενισμός του Σύριζα οδηγούν στην υποστολή των σημαιών στην κατάργηση των Εθνών και στην απομάκρυνση απο τις παραδόσεις και τη θρησκεία μας. Ξέρετε το “7 ημέρες εργασία & το 12 ώρες” είναι πράγματα που θα οδηγήσουν αν το σκεφτούμε καλά στην κατάργηση του θεσμού της οικογένειας, καθώς θα δουλεύουν οι γονείς αλλά και την απομάκρυνση από την εκκλησία καθώς και τις Κυριακές θα δουλεύουν όλοι. Επίσης αφού ο νεοφιλελευθερισμός βλέπει τον κόσμο από τα μάτια του κέρδους , είναι δεδομένο ότι θα επιδιώκουν πολιτικές ερήμωσης της επαρχίας. Νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα και άλλες υπηρεσίες αποτελούν για το σύστημα του νεοφιλελευθερισμού πληγή και επομένως θα κλείσουν. Αυτή την Ελλάδα θέλουν. Εμείς λέμε όχι. Είμαστε υπέρ της Ευρώπης των Εθνών Κρατών, της Δημοκρατίας, όπου οι διαφορές των λαών και των Εθνών θα γίνονται σεβαστές. Δεν έχει καμία σχέση η Ευρωπαική ένωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή με την Ευρωπαική ένωση της λιτότητας, του κ. Σόιμπλε και του κ. Βέμπερ. Θεωρώ λοιπόν πως οφείλουμε να επιλέξουμε σε αυτές τις Ευρωεκλογές ανθρώπους που θα πάνε στην Ευρώπη πρώτα απ όλα ως Έλληνες.

6. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους πολίτες που την Κυριακή 26 Μαϊου θα ψηφίσουν για το Ευρωκοινοβουλιο;

Θέλω να πω στον κόσμο ότι σε αυτές τις εκλογές χρειάζεται να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τα κίνητρα που θα ψηφίσουμε. Αν θέλουμε την κατάργηση των παραδόσεων και των Εθνών τότε ας ψηφίσουμε ΝΔ , ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ. Αν θέλουμε ισχυρή φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη, και ανθρώπους που θα υπερασπιστούν το Εθνικό συμφέρον κόντρα σε όσα προσπαθούν να επιβάλουν τα διευθυντήρια των Βρυξελλών, όπως τα είχε κατονομάσει ο Ανδρέας Παπανδρέου, τότε ας βάλουν πλάτη και ας στηρίξουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες, γιατί είμαστε οι μόνοι που δηλώνουμε συνεχώς πως εμείς θα παλέψουμε για να αλλάξουμε την ηθική αξιακή και πολιτική κατρακύλα της Ευρώπης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites