Πελαργός τραυματίστηκε θανάσιμα από αεροβόλο

Είναι ο δεύτερος Πελαργός που παρέλαβε η συνεργάτης της Δράσης για την Άγρια Ζωή Πέλα Καλογήρου, από τον Φορέα Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού κόλπου-Λευκάδας φέτος,.

Ο Πελαργός τραυματίστηκε στην περιοχή Περάνθη, του Δήμου Ν. Σκουφά Άρτας στις 9/4/2019. Το πτηνό είχε ακατάσχετη αιμορραγία και ανοιχτό κάταγμα στη δεξιά φτερούγα και σύμφωνα με την κ. Καλογήρου πυροβολήθηκε με αεροβόλο γεγονός που επέφερε και τον θανάσιμο δυστυχώς, τραυματισμό του ζώου.

Σχολιάζοντας στο facebook το περιστατικό η κ. Καλογήρου έγραψε μεταξύ άλλων : “Αν και είμαστε εκτός κυνηγετικής περιόδου, αλλά, και εντός να είμασταν είναι απαράδεκτο και αισχρό, ανήθικο, να πυροβολεί κάποιος οτιδήποτε πόσο μάλλον έναν Πελαργό. Η πρώτη μου εντύπωση λοιπόν ήταν ότι το ζώο έχει πυροβοληθεί. Αν και ήθελα να κάνω λάθος λίγες μέρες αργότερα ήρθε η επιβεβαίωση από την ακτινογραφία που έγινε από τους συνεργάτες μου στο κέντρο της Δράσης για την Άγρια Ζωή Δράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlife στη Θεσσαλονίκη. 
Πυροβολήθηκε με αεροβόλο. Αυτό επέφερε και τον θανάσιμο δυστυχώς, τραυματισμό του ζώου. 
Υπάρχουν πληροφορίες πως στη συγκεκριμένη περιοχή, κάποιοι ενοχλούνται από τις φωλιές των Πελαργών. 
Πράγμα το οποίο είναι ανώμαλο κι εγείρει πολλά ερωτήματα για το τι είδους είναι αυτοί, γιατί σίγουρα, άνθρωποι ΔΕΝ είναι. Το ζήτημα θα εξεταστεί περεταίρω και ζητάμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο εγκληματίας γιατί περί τέτοιου πρόκειται. Ο καθένας δεν μπορεί παρά να νοιώσει οργή και θλίψη για αυτή την αναίσχυντη πράξη.
Ο Πελαργός χαρακτηρίζεται από την ομαδικότητα αλλά και την κοινωνικότητά του. Είναι μεταναστευτικό πτηνό και οφείλουμε να νοιώθουμε υπερήφανοι που καταφθάνουν κάθε Άνοιξη στη χώρα μας από την Αφρική. Ας καταλάβουν καλά όλοι πως οι εχθροί τους δεν είναι η φύση και η άγρια ζωή, αλλά οι εξορύξεις και οι αγωγοί που θα κατακρεουργήσουν το τόπο μας, τα εδάφη, τα νερά, τον αέρα, την υγεία μας. Ας στρέψουν λοιπόν σε αυτούς που πάνε να λεηλατήσουνε τον τόπο μας, τα βέλη τους κι όχι στην ομορφιά της ζωής.”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites