Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο των Οριζόντων Ηπείρου στην Άρτα

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου, στην περιφερειακή ενότητα Άρτας παρουσιάστηκαν σήμερα Παρασκευή επισήμως κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην πόλη της Άρτας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος.

 

Είναι οι:

  1. Βασιλάκης Δημήτρης λογιστής
  2. Γεωργάρας Χρήστος δασικός υπάλληλος
  3. Δήμιστα Στεφανία βρεφονηπιοκόμος – ιδιωτική υπάλληλος
  4. Κίτσου Ελένη δικηγόρος
  5. Κολιογιάννη Αγγελική διοικητική υπάλληλος πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  6. Κουτσιούκη Κέλλυ φοιτήτρια
  7. Μπόσμος Βασίλης λογιστής
  8. Νάνος Στάθης ιατρός
  9. Ντάλλας Ιωάννης αγρότης
  10. Πανή Μαρία δημόσιος υπάλληλος
  11. Τυρολόγου Λαμπρινή κτηνοτρόφος
  12. Φίλιππας Γιώργος ελεύθερος επαγγελματίας
  13. Χαραλάμπους Ευάγγελος αγρότης
  14. Χρήστου Αποστόλης πυροσβέστης
  15. Χριστογιάννης Βασίλης ιδιωτικός υπάλληλος

 

Μιλώντας ο Σπύρος Ριζόπουλος, μεταξύ άλλων επισήμανε:

Το αίτημά μου να κάνω συνέντευξη Τύπου στην Άρτα, όπως και στους υπόλοιπους νομούς στη συνέχεια, είναι ένα μικρό δείγμα του ότι πιστεύω πως αν θέλεις να γίνει η δουλειά σωστά, ένας Περιφερειάρχης πρέπει να βρίσκεται παντού. Γι’ αυτό όπως έχω πει από το 2018 αλλά και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας η παρουσία του Περιφερειάρχη θα είναι συνεχής σε όλους τους νομούς χρονικά κατανεμημένη αναλογικά με τον πληθυσμό και φυσικά με τις ανάγκες.

Επίσης οφείλω να πω, όπως τόνισα και στην ομιλία στην Αθήνα, ότι εξωστρέφεια χωρίς παρουσία του Περιφερειάρχη στα κέντρα των αποφάσεων όπου βρίσκονται οι πόροι δεν έχει κανένα νόημα. Δεν χρειαζόμαστε Περιφερειάρχη για τα καφενεία, χρειαζόμαστε Περιφερειάρχη για να τρέχει.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Στάθη Νάνο γιατί δούλεψε πολύ σκληρά και μετέτρεψε όλη αυτή την προσπάθεια σε κίνημα, σε μια εποχή που στην Άρτα ήμασταν μόνο δύο.

Σήμερα έχουμε τη χαρά και την τιμή να ανακοινώσουμε ότι ο νομός Άρτας είναι ο πρώτος -και θα είναι και πρώτος στις 26 Μαΐου- που ανακοινώνουμε το πλήρες ψηφοδέλτιο με 15 άτομα.

Όσοι μετέχουν στο ψηφοδέλτιο είναι άνθρωποι με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία θέλω εγώ στο συνδυασμό για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε και να φέρουμε την πολυπόθητη αλλαγή.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη δύναμη ψυχής που δείχνουν και όλα όσα αντέχουν από την πίεση που ασκείται από την απερχόμενη Περιφερειακή αρχή, από το φόβο της ήττας και αυτού που θα ακολουθήσει. Και για όλο αυτό που θα περάσουν από εδώ και πέρα προσπαθώντας να πείσουν την κοινωνία η οποία έχει κάθε λόγο να είναι δύσπιστη με αυτά που έχει περάσει με την νυν περιφερειακή αρχή: της απαξίας, του τέλματος, της έλλειψης ανάπτυξης, της παρακμής, της μετριότητας και του ξεπεσμού.

Και την ανάγκη ενώ αντιμετωπίζουν τη δυσπιστία να πρέπει να πείσουν τους πολίτες του νομού Άρτας ότι αξίζουν μια ευκαιρία και όχι με τον τρόπο που συναντώ αλλού ότι στη χειρότερη περίπτωση θα μείνουμε στα ίδια οπότε και προτελευταίους να μας πάτε, βήμα είναι. Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε προτελευταίοι, μας ενδιαφέρει να είμαστε πρώτοι.

 

Θέλω να αναδείξω την τεράστια αγάπη που δείχνουν οι Αρτινοί στο πρόσωπό μου και στους συνεργάτες μου. Η πόρτα θα είναι ανοιχτή, αλλά για παραγωγή πολιτικής. Δεν έχω χρόνο για πελατειακές σχέσεις, δεν με ενδιαφέρουν ούτε ξέρω να τις κάνω. Με ενδιαφέρει μια διακυβέρνηση επί ίσοις όροις, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας.

 

Θέλω να ευχαριστήσω όσους προσήλθαν στην ομιλία μου στην Αθήνα. Ήταν ένα μίγμα ετεροδημοτών, τεράστιων προσωπικοτήτων Ηπειρωτών και πάρα πολλών προσωπικοτήτων του εθνικού στερεώματος. Δημοσιογραφικού, πολιτικού και πάνω απ’ όλα επιχειρηματικού.

Δύο σπουδαίοι άνθρωποι (ο Αθανάσιος Έλλις και ο Νίκος Καραμούζης) μίλησαν πολύ όμορφα για μένα και ανέβασαν τον πήχη ψηλά. Εκείνοι όμως μίλησαν με τα «βλέμματα» των ανθρώπων που με ξέρουν χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω και εκείνους αλλά και τον κόσμο που παρά τον κατακλυσμό πλημμύρισε την αίθουσα και πολλές φορές δεν με άφηνε να μιλήσω κιόλας από το χειροκρότημα. Μακάρι αυτή η ορμή να συνεπάρει τις επόμενες 40 μέρες και να σταθούμε αντάξιοι του ρεύματος που έχει διαμορφωθεί.

 

Το πρόγραμμα

Οι παραδοχές, με τις οποίες φτιάχτηκε το πρόγραμμα είναι τρεις. Η βασική παραδοχή είναι η Περιφερειακότητα. Περιφερειακότητα, σημαίνει μεγάλα έργα. Το σκεπτικό των μεγάλων έργων δεν είναι αυτή του φαραωνικού έργου όπως υποστηρίζουν κάποιοι προσπαθώντας να στηλιτεύσουν την προσπάθειά μας. Είναι το εξής απλό και αν είχαν την παραμικρή τεχνοκρατική αντίληψη δεν θα έλεγαν τις κουταμάρες που λένε. Αυτή τη στιγμή των σύνολο των ψηφοφόρων της Περιφέρειας Ηπείρου δεν ξεπερνά το σύνολο των ψηφοφόρων ενός μεγάλου δήμου, όπως η Πάτρα, ο Βόλος και το Ηράκλειο. Συνεπώς οι Καλλικρατικοί δήμοι, ακόμη και τα Γιάννενα, δεν έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ανάπτυξη σε τόσο μικρές κλίμακες και αυτό να μπορέσει να ξεχωρίσει, όταν βρίσκονται σε μια περιφέρεια που είναι συμπαγής. Έχουν δηλαδή μετατρέψει το γεγονός ότι είναι συμπαγής σε αρνητικό, ενώ είναι θετικό. Μπορείς να κάνεις τέτοια έργα ούτως ώστε οτιδήποτε κάνεις οπουδήποτε να έχει αντίτυπο στην άλλη άκρη.

Το δεύτερο βασικό στοιχείο είναι έργα που προβλέπεται να φέρουν τζίρους και να αυξήσουν το Ακαθάριστο Περιφερειακό Προϊόν. Παρατηρώντας κανείς στα πλαίσια του πελατειακού και κομματικού καθεστώτος η Ήπειρος μετέχει στο 2,7% του πληθυσμού όταν εκπροσωπείται στην περιφέρεια επί το πλείστον από παιδιά του κομματικού σωλήνα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κινηθεί ανεξάρτητα και εκτός ενός συστήματος που θέλει να τους καταδικάσει στο να έχουν επιτυχία μόνο αντίστοιχη του 2,7%.

Συνεπώς, η νέα διακυβέρνηση έχει ως στόχο την αλλαγή των συσχετισμών στις αντιπαραθέσεις ή στις συναινέσεις που θα υπάρξουν με το κεντρικό κράτος ή με τις πρωτεύουσες εκείνες που διαμορφώνουν τα οικονομικά δεδομένα.

Επίσης, ως περιφερειακότητα μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης. Θεωρώ ότι η δουλειά του Περιφερειάρχη είναι επιτελική και όχι ενός ανθρώπου που ασχολείται με εκείνα τα οποία είναι αποκλειστικά στα πλαίσια τω ορίων του δήμου εκτός αν υπάρχει έργο που αφορά σε συγκεκριμένο δήμο που μπορεί να συμμετάσχει στην αύξηση του τζίρου του συνόλου της Περιφέρειας.

Για παράδειγμα το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως δημοτικό έργο, συνεπώς απαιτεί τη στήριξη της Περιφέρειας. Επίσης η λίμνη των Ιωαννίνων μπορεί να νομίζουν ότι είναι η «μπανιέρα» του δήμου όμως αφορά από τον Αώο έως τη Σαγιάδα. Ο Αμβρακικός μπορεί να ανήκει κυρίως στο νομό Άρτας, αν όμως αξιοποιηθεί σωστά αλλάζει το Ακαθάριστο Περιφερειακό Προϊόν για όλη την Ήπειρο.

Άρα, αυτό που συνέβαινε έως τώρα, η πελατειακή σχέση με τον δήμαρχο με τον οποίο τα πάω καλά για να παρεμβαίνω και να δείχνω ως περιφερειακό έργο το δημοτικό έργο γιατί δεν μου κόβει να κάνω κάτι άλλο και όταν ο δήμαρχος είναι αντίθετος με την πολιτική μου να τον παρακάμπτω και να πηγαίνω στον κοινοτάρχη, τελειώνει εδώ.

Γι αυτό και στον πέμπτο άξονα του προγράμματος των Οριζόντων Ηπείρου υπάρχει και η πρόταση για τη δημιουργία της επιτροπής Παρακολούθησης Έργου γιατί στα πλαίσια της Περιφερειακότητας και επειδή τα τοπικιστικά στοιχεία στην Ήπειρο είναι πάρα πολύ έντονα θα μπορεί για παράδειγμα ο δήμαρχος Φιλιατών θα πρέπει να καταλάβει γιατί πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες του δημάρχου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Έτσι θα φτιάξουμε μια συνολική στρατηγική με προτεραιότητες για όλη την Ήπειρο.

 

Οι άξονές μας είναι πέντε. Και δεν νομίζω ότι έχουν κάτι πρωτοποριακό, ως άξονες. Σε αυτά που διαφέρουμε εμείς είναι αυτά που περιγράφουμε ως έργα κάτω από τους άξονες και εκεί είναι η ουσία.

Επιγραμματικά, στο πρόγραμμα διακυβέρνησης περιλαμβάνονται:

  • Καταπολέμηση της Ανεργίας
  • Τουρισμός, πολιτισμός αθλητισμός
  • Ανάπτυξη ενέργεια υποδομές
  • Πρωτογενής παραγωγή
  • Νέο μοντέλο διακυβέρνησης και άμεσος εξορθολογισμός των οικονομικών της Περιφέρειας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites