“Εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβρη” λέει ο Νίκος Παππάς

Στην εκτίμηση πως οι ευρωεκλογές «θα παράξουν οριακά πολιτικό αποτέλεσμα με την έννοια ότι οι εθνικές εκλογές είναι δρομολογημένες» προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και στέλνοντας μήνυμα σε αυτούς «που διακινούν σενάρια περί καλπάζουσας Νέας Δημοκρατίας».

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβρη» διεμήνυσε ο υπουργός μιλώντας στον Νews24/7.

 Απαντώντας για τις δημοσκοπήσεις και τα σενάρια των εκλογών, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «οι ευρωεκλογές μπορούν να παράξουν οριακά πολιτικό αποτέλεσμα με την έννοια ότι οι εθνικές εκλογές είναι δρομολογημένες».

Θα είναι τέτοιο το αποτέλεσμα (σ.σ. των ευρωεκλογών) εκτίμησε ο υπουργός, «που θα σαρώσει σε λίγες ώρες την εικόνα που έχει φτιάξει η Νέα Δημοκρατία – διαμέσου των ΜΜΕ συμφερόντων του κ. Μαρινάκη που τη στηρίζουν- για τον εαυτό της. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και να δούμε που θα κρυφτούν αυτοί που διακινούν σενάρια περί καλπάζουσας Νέας Δημοκρατίας».

«Υπόθεση Πετσίτη»

Ο Νίκος Παππάς κλήθηκε να δώσει απαντήσεις και για την «υπόθεση Πετσίτη», λέγοντας ότι πρόκειται για συναλλαγές ιδιωτών και ζήτησε να «προχωρήσουν οι δικαστικές έρευνες» και «ας βγει ό,τι είναι να βγει». Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς» και υπογραμμίζοντας πως «έχουμε το τεράστιο ζήτημα των θαλασσοδανείων των κομμάτων και το ερώτημα είναι αν θα επιστρέψουν τα λεφτά».

Πρόσθεσε ότι ο Μ. Πετσίτης «εργάστηκε από τις αρχές του 2016 στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση βρισκόταν σε σύγκρουση και δεν ήταν συνεργάτης μου».

Σχολιάζοντας το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ανοίξουν οι λογαριασμοί Τσίπρα-Παππά είπε ότι «ο καθένας για να πάρει δύο λεπτά δημοσιότητας μπορεί να καταφύγει σε συκοφαντίες».

«Απόβαση» στη Βόρεια Μακεδονία

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία ο Ν. Παππάς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι μια νέα εποχή. Μετά τις ακρότητες περί προδοσίας, τις βιαιότητες στους δρόμους που έβρισκαν πολιτική κάλυψη από τη Ν.Δ., έχουμε γυρίσει από τη Βόρεια Μακεδονία με συμφωνίες όπως για την αστυνόμευση του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας, ενώ πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια το μεγαλύτερο επιχειρηματικό φόρουμ που έγινε ποτέ, με συμμετοχή 150 επιχειρηματιών από την Ελλάδα και σχεδόν διπλάσιους από την άλλη πλευρά».

Τέλος, μιλώντας για τη συνδιάσκεψη της Προοδευτικής Συμμαχίας το Σάββατο είπε ότι «δεν μιλάμε για μια τακτική κίνηση, αλλά για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική. Επιδίωξή μας είναι να οικοδομηθεί μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγαλύτερο κόμμα του χώρου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες χωρίς ηγεμονισμούς. Στόχος είναι η αντιστοίχιση του κοινωνικού εκτοπίσματος του ΣΥΡΙΖΑ με την οργανωμένη του βάση». Σχολιάζοντας την τακτική του ΚΙΝ.ΑΛΛ, είπε πως η ηγεσία του «αυτοαποκλείστηκε από το διάλογο» και εξέφρασε την προσδοκία η πρωτοβουλία «να διευρύνεται συνεχώς το προοδευτικό τόξο» με «στρατηγικό στόχο η αριστερή προοδευτική μακροχρόνια διακυβέρνηση».

Πηγή : efsyn.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites