Αντώνης Νάστας: «Ζητούμε την εμπιστοσύνη σας για να συνεχίσουμε την πετυχημένη θητεία μας»

#Η_δράση_του
Ο Αντώνης Νάστας γεννήθηκε στη Λούτσα Πρέβεζας. Είναι παντρεμένος με τη Θεοδώρα Τούλια και έχει δύο παιδιά, τον Δημήτρη και τον Μάρκο. Είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον κλάδο των λατομείων και της παραγωγής σκυροδέματος συμμετέχοντας στη διοίκηση της ΑΧΕΡΩΝ ΜΠΕΤΟΝ Α.Ε., μίας από τις πιο εύρωστες επιχειρήσεις της Ηπείρου. Μετά την εκλογή του ως Δημάρχου Πάργας άφησε τη διοίκηση της επιχείρησης στα παιδιά του για να αφοσιωθεί στα αυτοδιοικητικά του καθήκοντα.
Η αυτοδιοικητική και συνδικαλιστική του δράση είναι πλούσια και παραγωγική. Την περίοδο 1994-1998 ήταν Πρόεδρος Κοινότητας Λούτσας και Γραμματέας της ΤΕΔΚ Πρέβεζας. Την περίοδο 1998-2002 ήταν Σύμβουλος Επιμελητηρίου Πρέβεζας και Οικονομικός Επόπτης. Το διάστημα 2006-2010 ήταν Δήμαρχος Φαναρίου, Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου και Αντιπρόεδρος του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Την περίοδο 2011-31/08/2014 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος του Καλλικρατικού Δήμου Πάργας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
Την 1-9-2014 ανέλαβε Δήμαρχος Πάργας έχοντας εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία με ποσοστό 67%. Το Νοεμβρίου 2014 εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου.
Το Δεκέμβριο του 2014 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχ/σης Στερεών Αποβλήτων της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (” ΧΥΤΑ Καρβουναρίου”).

#Το_έργο_στο_Δήμο_Πάργας
Τα τελευταία πέντε χρόνια, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν στην χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης, στο Δήμο Πάργας έγινε σημαντικό έργο και παράλληλα έγινε η προετοιμασία για την υλοποίηση έργων και δράσεων στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2020- 2027.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου Τοπικών Διαμερισμάτων και Οικισμών (Βάλτος κλπ) της Δημοτικής Ενότητας Πάργας (δαπάνης 6.000.000 ευρώ), την ολοκλήρωση του έργου της εισόδου Καναλλακίου (6.850.000 ευρώ), την ένταξη στο πρόγραμμα Leader και την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης του κέντρου Καναλλακίου (δαπάνης 350.000 ευρώ), την κατασκευή και λειτουργία νέων παιδικών χαρών στις Τοπικές Κοινότητας Αγιάς, Ανθούσας, Πάργας, Μεσοποτάμου, Τσουκνίδας, Κορώνης, Βουβοποτάμου και Κάτω Δεσποτικών (220.000 ευρώ), την τουριστική προβολή του Δήμου με τη συμμετοχή του σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, με αδελφοποιήσεις πόλεων (Ρουμανία- Τουρκία) και τη δημιουργία και εκτύπωση αφιερωματικού λευκώματος υψηλής αισθητικής, την προμήθεια δύο νέων σύγχρονων απορριμματοφόρων, ενός δορυφορικού απορριμματοφόρου για την Πάργα και τριών οχημάτων προσωπικού συνολικής δαπάνης 450.000 ευρώ, την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Πάργας αλλά και το σημαντικό έργο της ολοκλήρωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου του Καναλλακίου με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του (950.000 ευρώ), έργο που θα εγκαινιαστεί τις επόμενες ημέρες.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ο Δήμος Πάργας εξασφάλισε πρόσθετα από το Υπουργείο Εσωτερικών 2.500.000 ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του πρώην Δήμου Πάργας, λύνοντας μια μεγάλη εκκρεμότητα που έρχονταν από το παρελθόν και που κινδύνευε κυριολεκτικά να τινάξει στον αέρα τη λειτουργία του τωρινού Δήμου. Αναδείχτηκε ακόμη στην 8η θέση μεταξύ όλων των Δήμων της χώρας στον τομέα της καλής οικονομικής διαχείρισης προς όφελος των δημοτών, ενώ λειτούργησε σημαντικές κοινωνικές δομές όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας.
Υπάρχουν όμως και μια σειρά έργων και μελετών, για τα οποία έχουν εγκριθεί οι χρηματοδοτήσεις και η υλοποίησή τους θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, όπως, η δημιουργία Αλιευτικού Καταφυγίου στη Λούτσα, η επαναχρησιμοποίηση του κτιρίου Βασιλά στην Πάργα και η μετατροπή του σε Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο (προϋπολογισμού 1.500.00 ευρώ), η βελτίωση της πρόσβασης σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στις Τοπικές Κοινότητες Αγιάς, Ανθούσας, Πάργας, Καναλλακίου και Δεσποτικών (850.000 ευρώ), η εγκατάσταση συστήματος τηλεδιαχείρισης στο δίκτυο ύδρευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Πάργας και Φαναρίου (1.800.000 ευρώ), η μελέτη για τη δημιουργία κυματοθραύστη στον κόλπο της Πάργας και ακόμη, το μεγάλο όραμα της δημιουργίας του Ψηφιακού Μουσείου του Αχέροντα, οι μελέτες του οποίου έχουν εγκριθεί να χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 460.000 ευρώ, ενώ το έργο θα έχει προϋπολογισμό 10.000.000 ευρώ.

#Η_νέα_υποψηφιότητα
Η νέα υποψηφιότητα του Αντώνη Νάστα είναι μια επιλογή που μπορεί να εγγυηθεί την εκλογική νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου, αλλά και τη συνέχεια και την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου έργου.
Αναφερόμενος στις δυνατότητες που έχει σήμερα ο Δήμος Πάργας ο κ. Νάστας τονίζει χαρακτηριστικά: «Πιστεύω στον ευλογημένο τόπο μας. Πιστεύω στις αξίες που έχει η τοπική μας κοινωνία. Έχουμε έναν τόπο, με μεγάλες δυνατότητες (φύση, μύθο, πανέμορφες παραλίες, πολιτισμό, ιστορικά μνημεία, αγροτικό τομέα, παράδοση, υποδομές, τοπικά προϊόντα), που έχουμε αρχίσει να τις αξιοποιούμε συστηματικά και με σχέδιο. Αυτό το έργο μπορούμε και πρέπει να το ολοκληρώσουμε».
Και συνεχίζει: «Για μας υπάρχουν μόνο τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίζουμε και τίποτα άλλο. Γι΄αυτό και μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μου, βλέπει στο πρόσωπό μου έναν άνθρωπο που έχει συνεισφέρει και μπορεί να συνεισφέρει ακόμη αυτοδιοικητικά στον τόπο μας. Και αυτό δεν καταγράφεται μόνο στα χαρτιά, αλλά μου μεταφέρεται καθημερινά από τους συμπολίτες που συναντώ και συνομιλώ. Έχω την υποχρέωση να ανταποκριθώ σε αυτές τις προσδοκίες. Τον Μάιο, μαζί με μια ομάδα αξιόλογων ανθρώπων, θα διεκδικήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το επιτυχημένο έργο της σημερινής διοίκησης. Όλοι μαζί, χωρίς διαχωρισμούς, θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites