Σάββατο, 26/09/2020

Περισσότεροι από ποτέ οι Μυτικιώτες που αντάμωσαν στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Ριγανά

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η επιτυχία του ανταμώματος των Μυτικιωτών την Τρίτη μέρα του Πάσχα 30 Απριλίου 2019, στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Ριγανά δίπλα από την Αρχαία Νικόπολη.

Στο συγκεκριμένο σημείο εδώ και χρόνια οι απανταχού Μυτικιώτες, έχουν τη δική τους συνάντηση,  την Τρίτη μέρα του Πάσχα. Όταν είχε πρωτοξεκινήσει το έθιμο, είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά με το πέρασμα των χρόνων, εμπλουτίστηκε σε κάποιους τομείς. Οι ψησταριές είχαν πάρει φωτιά από νωρίς, στον κόσμο μοιράστηκαν μερίδες αρνιού , κρασί, αναψυκτικά, νερά .

Ο Πρόεδρος του πολιτιστικού-περιβαλλοντικού Συλλόγου «Ο Μύτικας» κ. Γιάννης Γιώτης μιλώντας για αυτή την ιδιαίτερη αυτή ημέρα για τους Μυτικιώτες είπε  «Ο πολιτιστικός σύλλογος έχει ως σκοπό να προβάλει τα ήθη και τα έθιμα του Μύτικα και να διοργανώνει εκδηλώσεις όπως η σημερινή. Εδώ σ’ αυτόν τον τόπο οι Μυτικιώτες, οι Παππούδες μας, οι πρόγονοί μας εδώ και πάνω από έναν αιώνα, κλείνουμε σχεδόν δύο αιώνες ξεκίνησαν μετά την Ανάσταση την Τρίτη μέρα του Πάσχα να έρχονται να καίνε τις λαμπάδες τους, να συναντιούνται, να γλεντάνε και να περνάνε όμορφα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί εδώ και πέντε χρόνια που αναλάβαμε να δημιουργούμε και να διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση, κάθε χρόνον ο κόσμος μας εμπιστεύεται και μας στηρίζει περισσότερο και η εκδήλωση με το φαγητό και τον κόσμο, είναι ένα σημάδι ότι κάτι κάνουμε καλά.» δήλωσε με νόημα ο Πρόεδρος του πολιτιστικού-περιβαλλοντικού Συλλόγου «Ο Μύτικας» κ. Γιάννης Γιώτης,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ