Οι Ορίζοντες Ηπείρου μαζί με τον συνεταιρισμό Πίνδος μπροστάρηδες στην καταπολέμηση της ανεργίας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 18ης Απριλίου 2019, τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Πίνδος, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρό του Ανδρέα Δημητρίου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα έγινε αλληλοενημέρωση. Ο κ. Δημητρίου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των Οριζόντων Ηπείρου για την πορεία του συνεταιρισμού, το επενδυτικό του πρόγραμμα και τα γενικότερα ζητήματα για τα οποία χρειάζεται τη συμπαράσταση της Περιφέρειας. Ο Σπύρος Ριζόπουλος ανέπτυξε το πρόγραμμα διακυβέρνησης 2019 -2023 επικεντρωνόμενος ιδιαιτέρως στα ζητήματα της ανάπτυξης, της ενίσχυσης των επιχειρήσεων και της καταπολέμησης της ανεργίας. Επισήμανε μάλιστα ότι η πόρτα της Περιφέρειας θα είναι πάντοτε ανοιχτή και ο ίδιος αρωγός στις προσπάθειες της υγιούς επιχειρηματικότητας.

 

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις

 

Ανδρέας Δημητρίου

«Υποδεχθήκαμε σήμερα στην «Πίνδο» την επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη του κ. Ριζόπουλου μαζί με τους συνεργάτες του, όπου σε μια ουσιαστική, εμπεριστατωμένη και αποτελεσματική συζήτηση τον ενημερώσαμε για τη δομή, τη λειτουργία και την αναπτυξιακή πορεία του συνεταιρισμού εδώ και 61 χρόνια. Καθώς επίσης για τα προβλήματα και τις παρεμβάσεις οι οποίες μπορεί να γίνουν σε επίπεδο Περιφέρειας για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική και ουσιαστική παρέμβαση στα αποτελέσματα αυτά πάνω στον χώρο και στον κλάδο της Πτηνοτροφίας.

Επίσης, για το αναπτυξιακό μας σχέδιο και πλάνο που έχει υλοποιηθεί την τελευταία τριετία σε ένα μέγεθος άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ αλλά καθώς επίσης και το σχεδιασμό και το αναπτυξιακό μας πλάνο για τη επόμενη πενταετία που έχει να κάνει σε μια σειρά παρεμβάσεων στις εγκαταστάσεις και στις υποδομές, στη δημιουργία και την καθημερινή λειτουργία της Πίνδου που θα την κάνουν πιο αποτελεσματική πιο ανταγωνιστική και πρωτοπόρα -όπως συνηθίζει να είναι εδώ και 61 χρόνια- προς όλες τις κατευθύνσεις και στα νέα προϊόντα τα οποία έχουμε λανσάρει στην αγορά την τελευταία διετία στην κατεύθυνση των αλλαντικών αλλά και της κοτόπιτας καθώς και στο σχεδιασμό που γίνεται για τα επόμενα χρόνια.

Να τον ευχαριστήσουμε για την επίσκεψη. Νομίζω ότι μας άκουσε με μεγάλη προσοχή και έχει ενημερωθεί πλήρως και για τα δρώμενα της πτηνοτροφίας αλλά κυρίως για την πορεία μιας συνεταιριστικής που κοσμεί όχι μόνο την χώρα μας την Ελλάδα αλλά και πολύ περισσότερο έξω και από τα βαλκάνια.»

 

Σπύρος Ριζόπουλος

«Ευχαριστώ πάρα πολύ τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης που μας υποδέχθηκαν. Αφιέρωσαν το χρόνο τους να μας κάνουν μια εμπεριστατωμένη ενημέρωση. Επέλεξα τη συνάντηση στη βιομηχανία -για μένα θα είναι βιομηχανία, άσχετα του συνεταιρισμού που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ύπαρξης- της Πίνδου.

Πιστεύω ότι θα συνεχίσει να είναι πρωτοπόρος. Πιστεύω ότι η τελευταία μεγάλη επένδυση στην έννοια του έτοιμου προϊόντος είναι εκείνο που θα αναδείξει το μέλλον και θα βοηθήσει στην περαιτέρω εξωστρέφεια της βιομηχανίας. Κουμπώνει πλήρως με το πρόγραμμά μας για την πρωτογενή παραγωγή όπου τονίζουμε ότι θέλουμε να αντιστρέψουμε το «από το χωράφι στο ράφι» και να πάμε «από το ράφι στο χωράφι» μπαίνοντας πλέον στον καταναλωτή και όχι μόνο στο σούπερ μάρκετ.

Είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις, ενδεχομένως η μοναδική αυτού του μεγέθους, στην Ήπειρο η οποία μου θυμίζει -όπως εξήγησα χαριτολογώντας- ότι κάπως έτσι ξεκίνησε και η Στάρμπακς από την πολιτεία της Ουάσινγκτον και έγινε μία πολυεθνική. Είναι η μοναδική που δείχνει αυτή τη στιγμή να έχει τη δυνατότητα και τις υποδομές να αναπτυχθεί παγκοσμίως, βοηθώντας συγχρόνως με πολύ σοβαρό τρόπο το βασικό μας σχέδιο τη μείωση της ανεργίας σε μονοψήφιο. Γιατί όπως καταλαβαίνετε η παγκόσμια επέκταση θα οδηγήσει σε πολλές θέσεις εργασίας.

Είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για το πρόγραμμά μας καταπολέμησης της ανεργίας, το πρόγραμμα του Μητρώου Ανέργων Ηπείρου, το περίφημο ΜΑΗ και ζητήσαμε στήριξη σε αυτή τη διαδικασία. Από την άλλη, εξήγησα ότι ουδέποτε άκουσα εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ή του κεντρικού πολιτικού συστήματος να αντιλαμβάνονται την έννοια της επιχειρηματικότητας. Χαρακτηριστικά λέω ότι μιλάμε πολύ εύκολα για εύλογο κέρδος, εγώ δεν έχω ακούσει κανέναν να μιλάει για εύλογη χασούρα.

Ελπίζω να είστε συνέχεια κερδοφόροι, να ανοίγετε συνέχεια ορίζοντες, όπως οι Ορίζοντες Ηπείρου. Εύχομαι να μας βοηθήσετε στη μάχη της καταπολέμησης της ανεργίας. Και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε μέσα από το πρόγραμμά μας στο οποίο έχουμε λύσεις σε βασικά ζητήματα όπως το κόστος της ενέργειας και του νερού, να κάνουμε πιο εύκολη τη δική σας δουλειά για να μπορέσετε και εσείς να κάνετε πιο εύκολη τη δουλειά του τόπου.

Η Περιφέρεια στηρίζεται στη δική σας ανάπτυξη, οφείλει να είναι αρωγός, οφείλει να είναι πρωτοπόρος μπροστά από εσάς και οφείλει να είναι πρέσβης σας. Θα μας έχετε ως συμπαραστάτες η πόρτα μας θα είναι ανοιχτή γιατί είστε μια επιχείρηση η οποία συνέχισε και στα δύσκολα των capital controls. Δεν απέλυσε, δεν μείωσε. Είναι πρότυπο περιβαλλοντικής παρουσίας. Ούτε πρόστιμα της χαρίστηκαν και ούτε δείχνει φειδώ στις επιδοτήσεις τις οποίες οφείλει να κάνει στα ζητήματα περιβάλλοντος.

Συνεπώς θα ήμουν αυτοκτονικός να μην ήμουν εδώ σήμερα και θα ήμουν αυτοκτονικός -τη στιγμή που πιστεύω ότι η ανάπτυξη θα πρέπει να έρθει μέσα από την εξωστρέφεια- να μη βοηθήσω σε αυτή την εξωστρέφεια διότι αν μη τι άλλο η προϋπηρεσία μου και οι γνώσεις μου στα αντικείμενα αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν ακόμη και σε αντικείμενα στα οποία να έχετε τέτοιες τεράστιες δυνατότητες και να μην μπορείτε να τις δείτε οι ίδιοι. Εκεί λοιπόν θα είμαι αρωγός.

Η πόρτα θα είναι μονίμως ανοιχτή να συζητάμε τα θεσμικά και τα στρατηγικά. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites