Η Νομαδική Βιβλιοθήκη για 4 μήνες στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 τα εγκαίνια της Νομαδικής Βιβλιοθήκης του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας (MedPhoto Festival) στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα με παρουσίαση της συλλογής  από τα μέλη του Medphoto Festival, Ελένη Παγκαλιά και Δημήτρη Κεχρή.

Η συλλογή, η οποία απαρτίζεται μέχρι στιγμής από 100 τίτλους, αποτελείται από κλασικά έργα που έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της φωτογραφίας και από έργα που θέτουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη χρήση του μέσου σήμερα και αντανακλούν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών αναζητήσεων καθώς και τάσεων στο χώρο του βιβλίου, σε αισθητικό και τεχνικό επίπεδο. Βιβλία που προέρχονται είτε από διεθνείς και εγχώριους εκδοτικούς οργανισμούς είτε αποτελούν αυτοεκδόσεις καλλιτεχνών.

Η συλλογή είναι ανοιχτή στο κοινό και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς, φωτογραφικές ομάδες, εκπαιδευτικά ιδρύματα από την ευρύτερη περιοχή να επικοινωνήσουν για να προγραμματίσουν την επίσκεψη τους, τους επόμενους μήνες. Η Νομαδική Βιβλιοθήκη βρίσκεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ζηρού και είναι ανοιχτή στο κοινό Δευτέρα και Τετάρτη 6:30 – 8:30 και κατόπιν ραντεβού οποιαδήποτε ημέρα για ομάδες και σχολεία.

Εργαστηρία PhotoΒookΟpenSpace

Παράλληλα, στη διάρκεια της παραμονής των βιβλίων στον Πολυχώρο Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, στα οποία θα γίνεται παρουσίαση από μέλη της Φωτογραφικής ομάδας ορισμένων βιβλίων της συλλογής, πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές και θα υπάρχει αλληλεπίδραση και συζήτηση πάνω σε αυτά.

Ακολουθούν οι ημερομηνίες των εργαστηρίων PhotoBookOpenSpace.

Σάββατο 6 Απριλίου    Πρόσωπα/Ταυτότητες/ Έμφυλες σχέσεις

Σάββατο 20 Απριλίου  Πολιτική/Κοινωνικά ζητήματα/Κριτική

Σάββατο 11 Μάιου      Τόπος/Κοινωνικό Τοπίο/Δημόσια Σφαίρα

Σάββατο 22 Ιουνίου     Σπίτι/Οικογένεια/Οικείο

Ώρα Έναρξης: 18:30

Η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας ΚΑ.ΔΡΩ ευχαριστεί το Medphoto Festival και τα μέλη Ελένη Παγκαλιά και Δημήτρη Κεχρή για την παραχώρηση της Νομαδικής Βιβλιοθήκης για τέσσερις μήνες στο Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα, τον Δήμο Ζηρού για την αρωγή του σε όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος. Ευχαριστεί επίσης το Κτήμα Τσουμάνη και το Lafazanis Winery για τη χορηγία του μπουφέ των εγκαινίων και των κρασιών.

Επικοινωνήστε  με το mykadrw@gmail.com  ή με τα ακόλουθα τηλέφωνα για να προγραμματίσετε την επίσκεψη του συλλόγου ή της ομάδας σας.

Τηλ.επικοινωνίας  6976869371 Ροντογιάννης Χρήστος

                                 6946349483 Χατζής Κων/νος

                                 6976869376 Χατζόπουλος Γιάννης


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Χωρίς δάσκαλο β’ ξένης γλώσσας οι μαθητές του 1ου Δημοτικού στο Θεσπρωτικό

20/10/2021, 4:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ψάρευαν με πετονιές χειρός εντός της θαλάσσιας ζώνης του λιμένα

20/10/2021, 3:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη ημεδαπός στην Πρέβεζα με ένταλμα σύλληψης

20/10/2021, 2:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» και η μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου εορτάζονται σήμερα

20/10/2021, 2:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα γιορτάζει της απελευθέρωση της και υποδέχεται τα κειμήλια του Μάρκου και της Λένως Μπότσαρη

20/10/2021, 2:22 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στην Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων

20/10/2021, 2:08 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites