Παρασκευή, 25/09/2020

Εξόρμηση στις πλαγιές του Κάμενικ με τον Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΙΚ
(Αμάραντος Κόνιτσας – Λουτρά – Κορυφή Κάμενικ – Λίμνες – Μονοπάτι των Πέτρινων Γεφυριών)

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση του Συλλόγου μας στον ονομαστό για τα ιαματικά λουτρά, Αμάραντο Κόνιτσας, που σαν συνοριακός φρουρός βρίσκεται κρεμασμένος στις πλαγιές του Κάμενικ.
Η ανάβαση στο Κάμενικ αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές για τους ορειβάτες και πεζοπόρους. Δάση με οξιές και πεύκα, μεγάλα ξέφωτα, λιβάδια. Όλες οι αποχρώσεις του πράσινου.
Το άγνωστο Ζάλογγο της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας στέκεται εκεί, όμορφο, περήφανο, παρθένο, περιμένοντας όλους εμάς να θαυμάσουμε το μεγαλείο του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εξόρμησης είναι το ακόλουθο:
Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από Πρέβεζα – (πλατεία Ανδρούτσου) και 05:30 π.μ. από Λευκάδα (Διοικητήριο) για Αμάραντο Κόνιτσας.
Με την άφιξη στα Λουτρά Αμαράντου θα σχηματιστούν δύο ομάδες ορειβατών – πεζοπόρων οι οποίες θα πραγματοποιήσουν διαφορετικές πορείες.
ΟΜΑΔΑ Α΄
Λουτρά (1260 μ) – Κορυφή Κάμενικ (2042 μ) – Λίμνες – Λουτρά.
Ώρες πορείας: 7:00΄. Βαθμός δυσκολίας: 2
ΟΜΑΔΑ Β΄
Μονοπάτι των Πέτρινων Γεφυριών: Λουτρά (1260 μ) – Αμάραντος (960 μ) – Αγία Βαρβάρα (710 μ) – Ρέμα Πολύδενδρο – Αγία Βαρβάρα.
Ώρες πορείας: 3:30΄. Βαθμός δυσκολίας: 1

Και οι δύο ομάδες ορειβατών – πεζοπόρων, με τη λήξη της πορείας τους, θα έχουν αρκετό χρόνο για φαγητό, καφέ ή ατμόλουτρο.

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στον αρχηγό της εξόρμησης Μιχάλη Σιώζη (τηλ.: 6944298062) και στα γραφεία του συλλόγου (τηλ.: 2682102004) έως την Παρασκευή 3 Μαΐου.
Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος η δήλωση συμμετοχής στην εξόρμηση να συνοδεύεται από προκαταβολή 10 ευρώ ανά άτομο. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ