Αξίζει να βλέπεις και να ακούς τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο!

Στην Πρέβεζα συνεχίζει την περιοδεία του ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Από το πρωί είχε συναντήσεις με εκπροσώπους συλλόγων και φορείς της περιοχής.

Επισκέφθηκε το κέντρο Ψυχικής Υγείας  Πρέβεζας, τον Σύλλογο ΑμεΑ Πρέβεζας “Ελπίδα” όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο του κ. Μανίκη, ενώ στην συνέχεια είχε μεγάλης διάρκεια συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Μπούρη, τον Πρόεδρο της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Πρέβεζας κ. Πολύκαρπο Χαλκίδη και εκπροσώπους συλλόγων.

Κατά την διάρκεια αυτής της συνάντησης, έγινε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για θέματα που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρία. Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των υποδομών. Δυστυχώς, η χώρα μας γενικότερα, αλλά και η Πρέβεζα ειδικότερα είναι μία περιοχή μη φιλική για τους ανθρώπους με αναπηρία και αυτό αναδείχθηκε κατά την επίσκεψη του , από τις δυσκολίες προσβασιμότητας που αντιμετώπισε ο ίδιος.

Άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τους εκπροσώπους των συλλόγων, ενώ συνομιλώντας με τον Πρόεδρο της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έθεσε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό και πως αυτός μπορεί να γίνει φιλικότερος προς τους ανθρώπους με αναπηρία, μέσω της δημιουργίας σχετικών υποδομών στις ξενοδοχειακές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, κάτι που για τον ίδιο αποτελεί επένδυση, καθώς όπως υπολογίζεται 1 δισεκατομμύριο του Παγκόσμιου πληθυσμού αναφέρονται ως άτομα με αναπηρία.

Κλείνοντας την συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε την στήριξη του στο πρόσωπο του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, λέγοντας του μεταξύ άλλων : ” Με σένα Στέλιο στην Ευρωβουλή πιστεύω ότι πραγματικά θα δρομολογηθούν πάρα πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Άρα πρέπει να σε στηρίξουμε ανεξαρτήτως ιδεολογίας γιατί πρέπει πραγματικά να είσαι στην ευρωβουλή για να προωθήσεις αυτά τα πράγματα.”

Μετά την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία επισκέφθηκε τον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο. Το κλίμα της συνάντησης ήταν εγκάρδιο με τον Μητροπολίτη Πρέβεζας να εξάρει τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την θέληση και το πείσμα που επιδεικνύει παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αποτελεί παράδειγμα δύναμης.

Από την πλευρά του ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο να επιληφθεί ώστε οι εκκλησίες της Μητρόπολης να είναι πιο προσβάσιμες για ανθρώπους με αναπηρία, ενώ τόνισε πως πρέπει και οι άνθρωποι με αναπηρία να μπορούν να γίνουν Πατέρες, κάτι που όπως είπε χαρακτηριστικά δεν επιτρέπει η Ιερά Σύνοδος.

Ο Μητροπολίτης Πρέβεζας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και του προσέφερε στον κ. Κυμπουρόπουλο μία εικόνα, το έντυπο “Θρησκευτικές Περιηγήσεις” με τα Θρησκευτικά Μνημεία του Νομού Πρέβεζας, αλλά και άλλες εκδόσεις της Μητρόπολης.

Τελειώνοντας τις συναντήσεις του ο  Υποψήφιος Ευρωβουλευτής επισκέφθηκε και την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας όπου είχε συνάντηση με τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Π.Ε Πρέβεζας.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites