Στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Πίνδος» τα αιτήματα Χασιάκου για τα Κεντρικά Τζουμέρκα

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος συναντήθηκε στην Άρτα, σε κεντρικό ξενοδοχείο, με τον πρώην δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Χασιάκο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο κ. Χασιάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα σημαντικά προβλήματα απομόνωσης και έλλειψης στρατηγικής ανάπτυξης του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα σε τρεις οδικούς άξονες που κρίνονται απαραίτητοι για να υπάρξει η αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν:

  • Ο οδικός άξονας Άρτα – Βουργαρέλι, δρόμος που θα περνά περιμετρικά από τη λίμνη Πουρναρίου.
  • Ο οδικός άξονας που θα ενώνει το Βουργαρέλι με τη Θεσσαλία και ουσιαστικά θα αντικαταστήσει την προβληματική σήμερα διαδρομή.
  • Ο οδικός άξονας που θα ενώνει τα πέντε μεγαλύτερα χωριά των Κεντρικών Τζουμέρκων και θα συντομεύσει τους χρόνους εσωτερικής επικοινωνίας τουλάχιστον στο μισό.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Ριζόπουλος άκουσε με προσοχή το σκεπτικό και εξήγησε στον κ. Χασιάκο ότι οι συγκεκριμένοι οδικοί άξονες μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Περιφερειακότητας ως τμήμα του ενιαίου προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης «Πίνδος» που εξήγγειλε για πρώτη φορά στην Άρτα στις 31 Μαρτίου του 2018.

Ο μεν πρώτος άξονας θα αποτελέσει την βασική είσοδο στην Πίνδο από το Νότο και ο δεύτερος τη βασική είσοδο στην Πίνδο από τη Θεσσαλία και γενικότερα την Ανατολή.

Ειδικότερα, για τον δεύτερο άξονα διευκρίνισε βέβαια ότι τα όρια της δικαιοδοσίας φτάνουν έως τα σύνορα της Ηπείρου με τη Θεσσαλία. Από εκεί και πέρα θα επιδιωχθεί η συνεννόηση με την εταιρεία που εκμεταλλεύεται σήμερα την Ιονία Οδό, τον Ε-65 και το εργοστάσιο Ανακύκλωσης και έχει ζωτικά συμφέροντα έχοντας επενδύσει συνολικά στην Ήπειρο. Αυτή θα κληθεί να αναλάβει το κομμάτι από τα σύνορα της Ηπείρου έως τον Ε-65. Είναι προφανές, ότι η ανάπτυξη του ενιαίου προγράμματος Πίνδος θα φέρει χιλιάδες νέους επισκέπτες στην Ήπειρο και άρα χρήστες των νέων οδικών αξόνων.

Τέλος, ο τρίτος άξονας αυταπόδεικτα θα αποτελέσει τον απαραίτητο κρίκο στην εσωτερική αλυσίδα της περιοχής που θα φέρει αναβάθμιση, ανάπτυξη, εισόδημα και θέσεις εργασίας στα Κεντρικά Τζουμέρκα.

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο ανανέωσαν το ραντεβού τους για περαιτέρω διεξοδική συζήτηση.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites