Αμφισβητεί την απόφαση για τους Επιβλέποντες ο Μιχάλης Διακομιχάλης

Το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκτός από τον Πρώτο Κύκλο Σπουδών (Προπτυχιακό) και τον Δεύτερο Κύκλο Σπουδών (Μεταπτυχιακό) λειτουργεί από αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά και Τρίτο Κύκλο Σπουδών (Διδακτορικές Διατριβές). Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα προκηρύχθηκαν 7 θέσεις υποψηφίων διδακτόρων.

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι, ο καθηγητής Μιχάλης Διακομιχάλης,  σε καμία από τις 7 θέσεις που προκηρύχθηκαν δεν ορίστηκε ως επιβλέπων.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, τον εξαιρούν για προσωπικούς λόγους και όχι για επιστημονικούς. Άλλωστε κρίθηκε πρόσφατα από 6 Πανεπιστημιακούς αλλά όχι από τους 2 του Τμήματος του, και εκλέχθηκε Καθηγητής.

Ο κ. Διακομιχάλης σε επιστολή που απέστειλε στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ζητά την ακύρωση της απόφασης για την προκήρυξη των 7 θέσεων υποψηφίων διδακτόρων  και αναφέρει μεταξύ άλλων.

“Παρακαλώ να ακυρωθεί η απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Τρίτης, 19/03/2019 που αφορά στις θεματικές περιοχές και στους Επιβλέποντες των Διδακτορικών Διατριβών, διότι έχω εξαιρεθεί προκλητικά από τον Γ κύκλο (Διδακτορικά), όπως και από τον Β κύκλο σπουδών (Μεταπτυχιακό), άνευ λόγου και παράνομα, ενώ διαθέτω περισσότερα προσόντα από σχεδόν το σύνολο των μελών ΔΕΠ και βρίσκομαι στην υψηλότερη βαθμίδα του Γνωστικού Αντικειμένου της Λογιστικής. Επιπλέον σας ενημερώνω ότι είναι υποτιμητικό για το Τμήμα και για το Ίδρυμα να απαιτείται ως προϋπόθεση από τους υποψήφιους Διδάκτορες η καλή γνώση Αγγλικής, καθώς και η καλή γνώση χρήσης Υπολογιστών, προσόντα τα οποία δεν διαθέτουν, ούτε ουσιαστικά ούτε τυπικά, όλα τα μέλη που εμφανίζονται ως Επιβλέποντες Διατριβής.”

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Διακομιχάλη, εξέφρασε και σε εμάς τις ενστάσεις του για την προκήρυξη, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε:

“Προκαλώ όλους του Επιβλέποντας Διδακτορικών να δείξουν και να αποδείξου ότι:

1) Έχουν συγγράψει έστω και ένα Πανεπιστημιακό Σύγγραμμα που διδάσκεται σε Πανεπιστήμιο της χώρας. Εγώ έχω 4

2) Έναν που να έχει διατελέσει Επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού! Ούτε ένας. Εγώ ήμουν στο Parthenope της Νάπολη.

3) Έναν που να του αποδίδονται ευχαριστίες για τη συμβολή του σε έργο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την συνεισφορά του. Τέτοια αναγνώριση έχει αποδοθεί σε μένα, και μάλιστα στο συγκεκριμένο σύγγραμμα-οδηγία από τα Ηνωμένα Έθνη- Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και Διεθνή Οργανισμό Εργασίας , ως του μοναδικού Έλληνα επιστήμονα.

Είμαι 19 χρόνια στην Πρέβεζα και στο ΤΕΙ. Τα 6 από αυτά ήμουν Πρόεδρος του Τμήματος.

Πρώτος Πρόεδρος του νέου Τμήματος που ήταν αποτέλεσμα της συγχώνευσης των δύο παλαιών. Ιδρυτής και πρώτος Διευθυντής του Μεταπτυχιακού.” και πρόσθεσε θέτοντας σημαντικά ερωτήματα “η αγωνία για πανεπιστημιοποίηση διδασκόντων στο Τμημα, τους οδηγεί σε αποφάσεις που υποβαθμίζουν το Τμήμα και το Ίδρυμα. Ερώτηση. Υπάρχει Επιβλέπων Διδακτορικού που δεν έχει καμία γνώση Αγγλικής γλώσσας? Υπάρχει Επιβλέπων Διδακτορικούς που δεν έχει καμία γνώση και ικανότητα χρήσης Υπολογιστή? Σε ένα Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής η κατανομή των Διδακτορικών γίνεται σύμφωνα με το γνωστικό Αντικείμενο του Τμήματος ή σύμφωνα με το σκεπτικό της ικανοποίησης όλων των διδασκόντων, δηλαδή να πάρουν όλοι από έναν υποψήφιο Διδάκτορα? (πάντα εκτός του Διακομιχάλη). Υπάρχει κάποιο μέλος ΔΕΠ που να είχε διδάξει σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα πριν την ίδρυση του Μεταπτυχιακού του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, που οι πάντες γνωρίζουν ότι είναι έργο του Μ. Διακομιχάλη? Έχουν όλα τα μέλη ΔΕΠ Μεταπτυχιακό και απαιτούν από τους υποψήφιους Διδάκτορες να έχουν Μεταπτυχιακό για να γίνουν δεκτοί ως υποψήφιοι Διδάκτορες”

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites