Πέμπτη, 27/06/2019

Την απόσυρση των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων ζητά ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα»

Αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζας στο Δήμο Πρέβεζας

Τα περίπτερα είναι μια Ελληνική εμπορική πατέντα , η έναρξη λειτουργίας των οποίων άρχισε το 1897. Το 1922 με νόμο του τότε Υπουργείου Περίθαλψης τα παραχώρησε στην <Πανελλήνια Ένωση Τραυματιών πολέμου 1912-1913>.

Από το 2012 τα περίπτερα θεωρούνται δημοτική περιουσία και ενοικιάζονται το 70% με δημοπρασία σε όποιον πολίτη ενδιαφέρεται και το 30% σε ΑΜΕΑ και πολυτέκνους.

Το 2015 υπήρχαν Πανελλαδικά περίπου 12.500 περίπτερα και στατιστικά κλείνουν τρία (3) περίπτερα την ημέρα.

Στον ιστό της πόλης μας τα τελευταία χρόνια παρά την φθίνουσα ζήτηση λειτουργίας τους, τοποθετήθηκαν από το Δήμο νέα κελύφη , που δεν λειτούργησαν ποτέ ή ελάχιστα.

Τα ασυντήρητα και εγκαταλελειμμένα από το Δήμο δημοτικά περίπτερα , με σπασμένες προθήκες , σχισμένες τέντες, μουτζουρωμένα από σπρέι κ.λ.π. αποτελούν πλέον για την πόλη μια ακόμη ασχήμια.

Προτείνουμε και πιστεύουμε ότι η απομάκρυνσή τους από τις θέσεις που έχουν τοποθετηθεί θα είναι προς όφελος της αισθητικής εικόνας και της λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων.

Η πρότασή μας αυτή εάν εγκριθεί , θα ήταν χρήσιμο , να υλοποιηθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου,για το δυνατόν καλύτερο νοικοκύρεμα της πόλης.

Τα δε εναπομείναντα ενεργά περίπτερα είναι αναγκαίο , κάτω από λογικές συνθήκες, να συνεχίσουν να τροφοδοτούν τον οργανισμό της Πρέβεζας, αφενός γιατί η χρηστική τους παρουσία είναι δεδομένη και αφετέρου γιατί αποτελούν αποτυπώματα σε ωριμότητα μιας άλλης εποχής που δίνουν φυσιογνωμία στην πόλη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ