Ριζόπουλος: “Ζητώ καθαρή αναμέτρηση”

 

Ο επικεφαλής τω Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σήμερα Τρίτη, τα γραφεία της παράταξης στα Ιωάννινα.

Αρχικά ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την ολοκλήρωση των κοινωνικών διαβουλεύσεων και τις συναντήσεις τους με τους δημάρχους και τους προέδρους των Επιμελητηρίων των νομών.

Στη συνέχεια ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καυρπίδη.

Και τοποθετήθηκε σε θέματα επικαιρότητας όπως η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, η τουριστική προβολή της Ηπείρου, οι ελληνοποιήσεις, οι απ’ ευθείας αναθέσεις που χρησιμοποιούνται ως εργαλείο διενέργειας εκλογών και οι προσφυγές των Οριζόντων στο ΕΣΡ.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων ζήτησε καθαρή αναμέτρηση σε ότι αφορά τη στάση των ΜΜΕ της Ηπείρου και κάλεσε τον απερχόμενο περιφερειάρχη σε ντιμπέιτ. «Όπου θέλει, όσες φορές θέλει για όποιο θέμα θέλει, σε όποια γλώσσα θέλει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος ειδικά στο θέμα των απ’ ευθείας αναθέσεων ειδικά στην προεκλογιή περίοδο τόνισε:

«Η επόμενη μέρα στο περιφερειακό συμβούλιο δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που υπάρχει σήμερα. Οι δυνάμεις που θα θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση θα έχουν είτε έτσι είτε αλλιώς την πλειοψηφία. Την ίδια πλειοψηφία θα την έχουν και στην οικονομική επιτροπή. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα δεδομένα από την πρώτη Σεπτεμβρίου και μετά που ο κ. Καχριμάνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και με δεδομένο πως χρησιμοποιεί το σοβιετικό σύστημα εργολαβίας που έχει εγκαταστήσει στην Ήπειρο για να κάνει εκλογές είμαι υποχρεωμένος την επόμενη μέρα ως περιφερειάρχης να ζητήσω από τις υπηρεσίες -τις οποίες ο ίδιος στηλίτευσε την Παρασκευή, ότι εκείνες ευθύνονται- όλες τις απ’ ευθείας αναθέσεις από την 1η Σεπτεμβρίου.

Και στη συνέχεια να ζητήσω από την οικονομική επιτροπή την πρόσληψη ορκωτού ελεγκτή που δεν θα είναι η Grand Thornton η οποία για χρόνια παρακολουθεί το περιφερειακό ταμείο να ελέγξει τρία πράγματα: Πρώτον το ύψος των αναθέσεων, δεύτερον τη σχέση του ύψους με το παραδοτέο και τρίτον τη σχέση συμβατότητας με το παραδοτέο.»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites