Εθελοντική Αιμοδοσία από το Κέντρο Κοινότητας και το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πρέβεζας

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 28 Μαρτίου στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς Πρέβεζας το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Τι είναι το Κέντρο Κοινότητας;

Το Κέντρο Κοινότητας είναι κοινωνική δομή του Δήμου Πρέβεζας  και η λειτουργία του  στοχεύει στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών ενημερώνοντας τους για τους φορείς και τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας,αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης, που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.Επίσης παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξής στους πολίτες με στόχο την ένταξη τους στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Οι νέες αρμοδιότητες του Κέντρου Κοινότητας με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή τους:

  1. Αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης  (Κ.Ε.Α.) γίνονται κάθε

Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη (www.keaprogram.gr)

Απαιτούμενα δικαιολογητικά : Έντυπο συναίνεσης υπογγεγραμένο από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού,ταυτότητα/ άδεια διαμονής/ άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο,αριθμός ΙΒΑΝ λογαριασμού τραπέζης,βεβαίωση φοίτησης παιδιών ως 15 χρονών,νομιμοποιητικά έγγραφα που αφορούν το εισόδημα για τους εργαζόμενους και κάρτα ανεργίας για τους άνεργους.

  1. Αιτήσεις  για το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας  (ΚΕ.Π.Α.) και για προνοιακά επιδόματα γίνονται καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή

Απαιτούμενα δικαιολογητικά : ΑΜΚΑ ,ταυτότητα, τελευταία γνωμάτευση (εαν υπάρχει), αριθμός ΙΒΑΝ λογαριασμού τραπέζης, εξουσιοδότηση εάν καταθέσει την αίτηση εκπρόσωπος και ΑΜΚΑ.

  1. Αιτήσεις για το επίδομα στέγασης  γίνονται καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή

Απαιτούμενα δικαιολογητικά : Έντυπο συναίνεσης υπογγεγραμένο από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού,ταυτότητα/ άδεια διαμονής/ άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, ηλεκτρονικό μισθωτήριο, αριθμός ΙΒΑΝ λογαριασμού τραπέζης.(www.eridoma stegasis.gr)

  1. Αιτήσεις επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων γίνονται κάθε Παρασκευή

Απαιτούμενα δικαιολογητικά : ΑΜΚΑ , ΑΦΜ,  ταυτότητα/ άδεια διαμονής/ άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο,αριθμός ΙΒΑΝ λογαριασμού τραπέζης, βεβαίωση από ασφαλιστικό φορέα ότι δεν λαμβάνουν σύνταξη.

Για όλες τις αιτήσεις ισχύει ότι μπορεί να ζητηθεί οποιοδήποτε  επιπλέον έγγραφο κριθεί απαραίτητο κατά περίπτωση.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι όλοι οι πολίτες που κατοικούν στον τόπο λειτουργίας και παρέμβασής του.

Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από μια Κοινωνικό Λειτουργό (Ζωή Αρματά) και μια Ψυχολόγο (Σταυρούλα Μουτογεώργου) και λειτουργεί καθημερινά από 7:00π.μ. με 15:00μ.μ. Ώρες εξυπηρέτησης κοινού 9:00π.μ. με 13:00μ.μ.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΗΛ: 26820-89003   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  Β. ΜΠΑΛΚΟΥ 1 (Πρώην Λαϊκή Αγορά)

e-mail :  Κοινωνική Λειτουργός: kkdp1@1485.syzefxis.gov.gr                      

                         Ψυχολόγος: kkdp2@1485.syzefxis.gov.gr    


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το Υπουργείο Οικονομικών “κουτσούρεψε” το επίδομα θέρμανσης

26/01/2021, 9:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εμπορικός Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου : Νέο κλείσιμο της αγοράς θα οδηγήσει σε σειρά λουκέτων

26/01/2021, 3:38 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σοβαρή καθίζηση στη Τοπική Κοινότητα Νικόπολης

26/01/2021, 2:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μεγάλος κίνδυνος για σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα στη Πέτρα

26/01/2021, 1:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συντονισμένη επιχείρηση της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας οδήγησε σε σύλληψη για αρχαιοκαπηλία και ναρκωτικά στον Πειραιά

26/01/2021, 12:24 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στις 58 ανέρχονται οι κενές θέσεις φαρμακείων στο Νομό – Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για άδεια ίδρυσης

26/01/2021, 12:07 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites