Δυσλειτουργεί η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου – Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Στέργιος Γιαννάκης

Το πρόβλημα στην λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας επισημαίνει με ερώτηση του στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, ο Βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέργιος Γιαννάκης.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση του ο Βουλευτής Πρέβεζας, στην Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν. Πρέβεζας, από την 01/01/2019 υπηρετούν τρεις (3) γιατροί επιμελητές, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τις εφημερίες όλου του μήνα. Αυτό σημαίνει δέκα (10) με έντεκα (11) εφημερίες το μήνα, τη στιγμή που ο νόμος προβλέπει επτά (7) στη ζώνη που ανήκει το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Οι συγκεκριμένοι γιατροί σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκη, δείχνουν ιδιαίτερη προσήλωση στο καθήκον τους και καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Κλινικής. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ενισχύονται και από το γεγονός ότι έχουν ηλικιακά υπερβεί το 60ο έτος της ηλικίας τους, αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και η υπηρεσιακή τους θητεία ξεπερνά τα 30 χρόνια.
Ένα ακόμη μείζον πρόβλημα για τη στελέχωση της Καρδιολογικής Κλινικής είναι το γεγονός της απουσίας επικουρικών γιατρών που επιλέγουν το Γ.Ν. Πρέβεζας στον πίνακα της 6ης ΥΠΕ που αφορούν την ειδικότητα της καρδιολογίας.
Αξιοσημείωτο όπως σημειώνει ο τοπικός βουλευτής, είναι το γεγονός ότι γιατρός της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας έχει μετακινηθεί στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λευκάδας από το 2014, το δυναμικό της οποίας απαρτίζεται από τέσσερις επιμελητές, η ζώνη που ανήκει το Γ.Ν. Λευκάδας υποστηρίζει 11 εφημερίες και ως εκ τούτου υπερκαλύπτεται ο μήνας με τρεις ιατρούς και επιπλέον δεν αντιμετωπίζονται εκεί τα βαριά περιστατικά τα οποία διακομίζονται στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Επίσης το Νοσοκομείο Πρέβεζας εκτός από τη νοσηλεία ασθενών, διαθέτει και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Ο κ. Γιαννάκης λοιπόν ρωτά τον Υπουργό αν η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας έχει εντοπίσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα που δυσχεραίνει το έργο των ιατρών της Καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν. Πρέβεζας, θέτοντας ίσως σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές, αλλά και ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα την Τρίτη η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

22/10/2021, 11:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας : Σημαντική δωρεά για τα περιφερειακά ιατρεία του Νομού Πρέβεζας

22/10/2021, 11:11 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκίνησαν οι εργασίες για αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα

22/10/2021, 10:07 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα γιόρτασε τα 109 χρόνια από την απελευθέρωση της

21/10/2021, 11:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μαρία Νεγρεπόντη – Δεληβάνη : Ύβρις μεγατόνων το συνέδριο προς τιμήν του Αλή Πασά στα Γιάννενα

21/10/2021, 10:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα τα ιστορικά κειμήλια του Μάρκου Μπότσαρη και της Λένως Μπότσαρη

21/10/2021, 10:18 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites