Λαχτάρισαν στον αέρα 150 επιβάτες του Airbus A-320 που ταξίδευε για τα Γιάννενα

Επεισοδιακή ήταν η βραδινή πτήση της Aegean, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου. Όπως περιγράφει στο blog του allnews-epirus.blogspot.com ο Δημοσιογράφος και επιβάτης της συγκεκριμένης πτήσης Γιώργος Κυρούσης, αρχικά η πτήση ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει από το “Ελ. Βενιζέλος” στις 10.05 το πρωί, με το γνωστό ελικοφόρο Q-400 της Ολυμπιακής, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα οι υπεύθυνοι της Aegean, ενημέρωσαν τους επιβάτες, ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ήταν απαγορευτικές και η πτήση ακυρώθηκε.

Η βραδινή πτήση ήταν προγραμματισμένη για τις 19.05 και παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στο “Ελ. Βενιζέλος”, το αεροπλάνο τύπου airbus A-320 με προορισμό τα Ιωάννινα, απογειώθηκε με περίπου 45 λεπτά καθυστέρηση.

“Το αεροπλάνο απογειώθηκε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα, με συνήθεις μόνο μικροαναταράξεις. Μόλις πήρε ύψος η πτήση ήταν ομαλότατη, χωρίς αναταράξεις, προσφέρθηκαν κανονικά τα ποτά στους επιβάτες και πλησιάζοντας στα Γιάννινα, ο πιλότος μας ενημερώνει ότι η προσγείωση θα γίνει σε 10 περίπου λεπτά, οι καιρικές συνθήκες κανονικές με βόρειους ανέμους.  Η προσέγγιση του αεροδρομίου θα γίνονταν από τον διάδρομο 14, δηλαδή από την πλευρά του Καλπακίου. Άρχισε κανονικά η κάθοδος, ενώ το αεροπλάνο είχε περάσει από την περιοχή Καλπακίου και μείωνε ταχύτατα την απόσταση απο το αεροδρόμιο… Και ξαφνικά …τα είδαμε όλα…Ενώ το αεροπλάνο ήταν σε σχετικά χαμηλό ύψος, ξαφνικά κλυδωνίζεται έντονα και κάνει την πρώτη βουτιά σαν να πέφτει σε κενό αέρα. Σε δευτερόλεπτα ακολούθησε δεύτερη εντονότερη παρόμοια περίπτωση. Η τρίτη ήταν χειρότερη και ξαφνικά το αεροπλάνο εκτός από την “βύθιση” που σου έδινε την εντύπωση πτώσης ηλθε η τρίτη παρόμοια με επιπλέον ξαφνική κλίση του αεροπλάνου αρχικά αριστερά και αμέσως μετά δεξιά. Σου έδινε την εντύπωση οτι αυτές οι κλίσεις αν συνεχίζονταν ελάχιστα, το δεξί φτερό θα έδειχνε” έδαφος και το αριστερό ουρανό. Κάτι σαν να ετοιμάζονταν για ανατροπή του αεροσκάφους.  Κι όλα αυτά έγιναν σε περίπου ένα λεπτό, ίσως και λιγότερο, αλλά ο χρόνος σε μας φάνηκε πολύ μακρύς. Το τι επακολούθησε δεν μπορεί να περιγραφεί…Ουρλιαχτά των επιβατών, μικρολιποθυμίες σε κάτι γυναίκες, κλάματα, ότι υπήρχαν στα καθίσματα (περιοδικά, κάρτες με οδηγίες ασφαλείας των επιβατών, σακούλες, κ.λ.π) σαν να πέταξαν ξαφνικά και σκορπίστηκαν σε όλο το αεροπλάνο. Κάποιες στιγμές είχαμε την εντύπωση ότι από αυτές τις ισχυρότατες αναταράξεις, το αεροπλάνο θα κόβονταν στα δύο. Οι πιλότοι δεν άφησαν να γίνει κάτι παρόμοιο. Αμέσως φούλαραν τους κινητήρες και το αεροπλάνο μέσα σε ελάχιστο χρόνο, πήρε μεγάλο ύψος, εγκαταλείποντας κάθε προσπάθεια προσγείωσης.Φθάνοντας στην Αθήνα, μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε, όλοι ξέσπασαν με ένα χειροκρότημα για τους πιλότους. Ο κυβερνήτης βγήκε από το κόπκιτ κατά την αποβίβασή μας και μας καληνύχτισε ευγενικά συνομιλώντας μαζί μας. Το ίδιο και οι αεροσυνοδοί που κάποιες παραδέχτηκαν ότι δεν τους έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο…” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κυρούσης, ο οποίος εξηγεί ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε εξαιτίας των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων που δέχτηκε ξαφνικά το αεροπλάνο κατά την προσπάθεια της προσγείωσης του στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.


1 σχόλιο για “Λαχτάρισαν στον αέρα 150 επιβάτες του Airbus A-320 που ταξίδευε για τα Γιάννενα”

  1. Ο/Η Τζιμας λέει:

    Και λίγα λέει.
    Ευτυχώς ο πιλότος το κράτος και κατεβήκαμε ζωντανοί…..
    30 χρόνια, πρώτη φορά τέτοιο σοκ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites