Σχόλιο για τη παρουσία του βουλευτή Πρέβεζας στο υπουργείο Εργασίας

Τίποτα δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι της Πρέβεζας και ειδικά η νεολαία από την ανάληψη του υφυπουργείου εργασίας από το βουλευτή Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ.  

Καθήκον του νέου υφυπουργού  είναι η διαχείριση της μόνιμης ευρωμνημονακής πολιτικής που έχουν επιβάλλει η κυβέρνησή του, το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η νεολαία της Πρέβεζας που συνεχώς αλλάζει δουλειές και ζει με τη διαρκή ανασφάλεια της ανεργίας, που αμείβεται με μισθούς πείνας,  που εργάζεται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που εργάζεται επιδοτούμενη , που ο εφιάλτης της μετανάστευσης πλησιάζει κάθε μέρα και πιο κοντά στη πόρτα της, που της έλαχε το χαρτί της ανασφάλειας και της ανεργίας δεν έχει να περιμένει τίποτα από το νέο υφυπουργό αλλά  ούτε πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Η νεολαία της Πρέβεζας πρέπει να σηκώσει κεφάλι και να αμυνθεί απέναντι στη άγρια επίθεση που εξαπολύουν εργοδότες και κυβερνήσεις. Να δώσει αγωνιστική διέξοδο στην οργή που συσσωρεύεται σε μεγάλα κομμάτια εργαζομένων που βλέπουν διαρκώς τα δικαιώματά τους να παραβιάζονται. Να συμβάλλει έτσι ώστε το εργατικό κίνημα να κάνει δική του υπόθεση το θέμα της ανεργίας και να προσπαθήσει να εκφράσει αυτό το τεράστιο τμήμα της εργατικής τάξης που έχει πεταχτεί εκτός παραγωγής.

Να συγκρουστεί με τη λογική της κυβέρνησης που προωθεί, χέρι, χέρι με το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων τα προγράμματα δουλείας του ΟΑΕΔ και της ΕΕ (τα οποία τα παρουσιάζουν ως «αριστερή» πολιτική) , να παλέψει  για το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να συμβάλλει έτσι ώστε οι διάσπαρτες αντιστάσεις να μετασχηματιστούν σε ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα που θα πετάξει στο κάλαθο των αχρήστων τη κυβέρνηση αλλά και κάθε επίδοξο διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το υπουργείο εργασίας είναι υπουργείο των εργοδοτών και αυτών τα συμφέροντα έρχονται να εξυπηρετήσουν όσοι αναλαμβάνουν τη διαχείρισή του.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους της Πρέβεζας να μην τσιμπήσουν στη λογική ότι ο υφυπουργός είναι «από εδώ και κάτι θα κάνει και για μας».  Το μοίρασμα των διαφόρων προγραμμάτων είναι μοίρασμα της φτώχειας και δεν έχει καμιά σχέση με την αριστερά.

Καλούμε τη νεολαία  να γυρίσει τη πλάτη της στην «αριστερά του συστήματος»,  και να συμβάλλει στη συγκρότηση μιας αριστεράς ανεξάρτητης από το κράτος και τους μηχανισμούς του, μιας αριστεράς που θα συγκρούεται με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, μιας αριστεράς της αξιοπρέπειας που θα φέρει στο προσκήνιο την επαναστατική ελπίδα.

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Οργανώσεις βάσης Πρέβεζας

συμμετέχουν στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites