Συνάντηση του Σπύρου Ριζόπουλου με το Σωματείο ΑμεΑ νομού Ιωαννίνων

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος επισκέφθηκε, σήμερα Τετάρτη, το Σωματείο ΑμεΑ νομού Ιωαννίνων, μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μάνθο Αστερινό και τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Αργυρός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας ΑμεΑ και οι ανάγκες που υπάρχουν. Από την πλευρά των Οριζόντων Ηπείρου ο Σπύρος Ριζόπουλος ανέπτυξε τις προτάσεις του, επανέλαβε για μια ακόμη φορά τη δέσμευσή του για συγκεκριμένο ποσοστό του προϋπολογισμού της Περιφέρειας ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες πλήρους προσβασιμότητας σε κάθε δημόσιο κτίριο, σε σχολεία, αθλητικά κέντρα και όπου αλλού χρειάζεται. Και τόνισε: «Εγώ πιστεύω ότι οι πολίτες είναι ίσοι, οφείλουμε να είναι ίσοι.»

Μάνθος Αστερινός

«Δεχθήκαμε σήμερα την επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου, του κ. Ριζόπουλου και είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Μας ανέπτυξε τις προτάσεις του, ειδικά αυτές που αφορούν το αναπηρικό κίνημα. Και οφείλω να πω ότι μερικές από αυτές μας εντυπωσίασαν. Ειδικά σε ότι αφορά στην κατανομή του 5% του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για τις ανάγκες της προσβασιμότητας σε όλο το νομό και κατ’ επέκταση σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου. Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία και θέλω να πω ότι εμείς είμαστε εδώ για να διευκολύνουμε όλους να κατανοήσουν τις ανάγκες των αναπήρων αλλά και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων.»

Σπύρος Ριζόπουλος

«Ευχαριστώ πάρα πολύ το προεδρείο του σωματείου για το χρόνο που μου διέθεσαν και για το άνοιγμα ψυχής το οποίο υπήρξε σε αυτή τη συζήτηση.

Οφείλω να πω ότι ζήτησα αυτή τη συνάντηση γιατί σε μια απλή κοινωνική επαφή, την εποχή που υπήρχε το χάος των χιονιών στα Γιάννενα, μου ειπώθηκε η εξής φράση: «Σπύρο», μου είπες, «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είμαστε όλοι εν δυνάμει ΑμεΑ». Όταν σε ρώτησα τι εννοείς μου απάντησες: «αν αυτή τη στιγμή, που δεν έχουν καθαριστεί οι δρόμοι, πέσεις και σπάσεις το πόδι σου τότε θα καταλάβεις ακριβώς αυτό που περνάμε».

Αυτή η απλή φράση πραγματικά με συγκλόνισε. Βεβαίως, την πρότασή μου για τη δέσμευσή του προϋπολογισμού την είχα κάνει πριν οπότε έχω την ηθική ικανοποίηση πως ούτως ή άλλως το είχα στο μυαλό μου.

Δεν θα είναι ένα αυθαίρετο ποσοστό. Θα είναι πάνω σε μια συνολική λογική μελέτης ενός ρυθμιστικού σχεδίου σε όλη την Ήπειρο. Θα το σχεδιάσουμε μαζί. Εσείς γνωρίζετε τις ανάγκες, εσείς ξέρετε τις ιεραρχίες και εγώ οφείλω να είμαι εκεί.

Γιατί αυτό το καθεστώς σχέσεων που έχει τη λογική της ψευτοφιλανθρωπίας εμένα δεν με εκφράζει. Εγώ πιστεύω ότι οι πολίτες είναι ίσοι, οφείλουμε να είναι ίσοι.

Γιατί πιστεύω ότι υπάρχει και πνεύμα και ανθρώπινο δυναμικό μεταξύ των ανθρώπων ΑμεΑ το οποίο δεν μπορούμε να το εκμεταλλευθούμε διότι όταν πρέπει να σκεφτείς ακόμη και το βήμα που θα κάνεις, γιατί είναι ζήτημα επιβίωσης, δεν μπορείς να αναπτύξεις τις δυνάμεις σου.

Η Ήπειρος δεν έχει την πολυτέλεια να στερηθεί δυνάμεις. Χρειαζόμαστε τις δυνάμεις όλων.

Συνεπώς ελπίζω ότι σε αυτή την πρωτοβουλία την οποία θα αναλάβουμε ως νέα περιφερειακή αρχή θα έχουμε και τη στήριξη του συνόλου της κοινωνίας.»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για αυτή την εβδομάδα

03/10/2022, 8:48 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην Ειδική Προωθητική Εκδήλωση στη Σόφια

29/09/2022, 4:41 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Το Σάββατο η 9η «Ημέρα Καριέρας» ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

28/09/2022, 4:04 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Υποχρεωτική ταυτοποίηση και ιχνηλάτιση των δεσποζόμενων ιπποειδών.

28/09/2022, 3:34 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Άνοιξε τις πύλες της η 8η Πανελλήνια Έκθεση και η Εμποροπανήγυρη Άρτας

28/09/2022, 3:33 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Περιφέρεια Ηπείρου «άνοιξε πόρτα» στην Γαλλική τουριστική αγορά

28/09/2022, 9:02 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites