Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής μας, Κώστας Μπάρκας, ούτε εκφοβίζονται, ούτε εκβιάζονται»

Ανακοίνωση – απάντηση για την φραστική “επίθεση” που δέχθηκε ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, μέσω ανάρτησης πανό στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα.

Σε αυτή κάνει λόγο, για θρασύδειλη προσπάθεια απαξίωσης του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας,  φασιστικών στοιχείων, στοχοποιώντας τον βουλευτή  κ. Κώστα Μπάρκα, καθώς και τον βουλευτή της Ν.Δ. στην περιοχή μας, κ. Στέργιο Γιαννάκη,  προσπάθεια η οποία όπως αναφέρουν έπεσε στο κενό.
“Οι δράστες της επίθεσης δεν είναι πολίτες που ανησυχούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι φασίστες και τραμπούκοι. Η απόλυτη καταδίκη της επίθεσης είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού κόμματος, κάθε δημοκρατικού πολίτη.” τονίζει μεταξύ άλλων και καλεί
τη ΝΔ, να πάρει θέση για το περιστατικό, ενώ της καταλογίζει ευθύνες, καθώς όπως επισημαίνει “με την προπαγάνδα της, τις θεωρίες συνωμοσίας που διασπείρει, και τον διχαστικό της λόγο, υποδαυλίζει τέτοιες συμπεριφορές, και αρνείται να τις καταδικάσει έμπρακτα και ρητά”. 
Ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής του, Κώστας Μπάρκας, ούτε εκφοβίζονται, ούτε εκβιάζονται, ενώ υπογραμμίζει πως “με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προβλέπει την μετονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μπαίνει οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό που ενέχει η σημερινή Συνταγματική τους ονομασία.”
Σύμφωνα με την Ν.Ε Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, οι 140 χώρες που αναγνώριζαν τους γείτονές μας ως Μακεδονία, θα τους αναγνωρίζουν εφεξής με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» καθώς το όνομα αυτό θα ισχύει erga omnes – έναντι όλων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, ενώ για πρώτη φορά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, προβλέπεται ότι οι Βόρειοι Γείτονές μας δεν έχουν και δεν μπορούν να διεκδικήσουν στο μέλλον καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας.
“Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη, αλλά και μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία. Η Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίστηκε στο ακέραιο όλες τις κόκκινες γραμμές της, όλες τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια.” σημειώνει στην ανακοίνωση της η Ν.Ε Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites