Με ακόμη μια επιτυχία γύρισε από την Πάφο, το παιδικό τμήμα της χορωδίας Πρέβεζας «Αρμονία»

Η παιδική μας χορωδία βρέθηκε στην Κύπρο προσκεκλημένη από τον αδελφοποιημένο με την Πρέβεζα δήμο της Πάφου και σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Πάφου έδωσε συναυλία στο ανακαινισμένο «Μαρκίδειο» Μέγαρο της Πάφου. Oι χορωδίες του Μουσικού Σχολείου Πάφου υπό την διεύθυνση της Ελένης Κυπριανού και της Ισαβέλλας Χριστοφίδου, μαζί με τη πολυβραβευμένη χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» Πρέβεζας υπό τη διεύθυνση της Ανέλιας Στεφάνοβα ερμήνευσαν έργα από το παγκόσμιο χορωδιακό ρεπερτόριο. Κορύφωση της συναυλίας αποτέλεσε, η κοινή ερμηνεία από τις τρεις χορωδίες του τραγουδιού «Μια πόλη μαγική» του Μάνου Χατζιδάκι, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Κυπριανού.Συμμετείχαν επίσης τα μουσικά σύνολα κιθάρων και εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Πάφου, υπό την διεύθυνση των Τιμόθεου Στυλιανίδη και Χρυσόστομου Νεοφύτου, αντίστοιχα. Τη συναυλία χαιρέτισαν ο έντιμος Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της χορωδίας «Αρμονία» Απόστολος Αντωνίου και ο Συντονιστής των Μουσικών Σχολείων Χρύσανθος Χαραλάμπους, εκ μέρους της ΕΜΕ Μουσικής Γεωργίας Νεοφύτου.
Επιπρόσθετα, η χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» Πρέβεζας, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Κύπρο, συμμετείχε στην οικογενειακή συναυλία που διοργάνωσε προς τιμή της το Μουσικό Σχολείο Λεμεσού «Μάριος Τόκας» το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019. Στη συναυλία συμμετείχαν οι χορωδίες του Μουσικού Γυμνασίου και Μουσικού Λυκείου Λεμεσού, υπό τη διεύθυνση του κ. Σόλωνα Κλαδά. Σημειώνεται πως και στις 2 συναυλίες συμμετείχαν πέραν των 200 μαθητών. Οι εκδηλώσεις τελούσαν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου. Και οι δυο εκδηλώσεις στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία και όλοι θαύμασαν το ιδιαίτερο υψηλό επίπεδο της χορωδίας μας, που δικαίως κατατάσσεται ως μία από τις καλλίτερες παιδικές Ελληνικές χορωδίες. Στις δύο αυτές εκδηλώσεις συμμετείχαν και οι χορωδίες των μουσικών σχολείων όπου παρακολούθησαν τις πρόβες και τις συναυλίες με στόχο την εκπαιδευτική διαδικασία και κυρίως για να μοιραστούν οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων και οι χορωδοί μας την αγάπη τους για την χορωδιακή μουσική.

Παράλληλα η αποστολή ξεναγήθηκε στην πόλη της Πάφου, ενώ πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάφου, κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος και ήταν ο οικοδεσπότης μας. Ο δήμαρχος μας υποδέχθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο και στην περίπου 1 ώρας συνάντηση μας μίλησε για την ιστορία της Πάφου και τις σημερινές προοπτικές, δίνοντας επίσης συμβουλές στα παιδιά για το μέλλον τους. Τόνισε πως με την Πρέβεζα μας συνδέουν πολλά καθώς η Πρέβεζα είναι η δεύτερη πόλη με την οποία αδελφοποιήθηκε η Πάφος το 1991, όπως αναφέρεται και σε πλάκα που κοσμεί την αίθουσα του ΔΣ και που αναφέρεται η χρονιά που αδελφοποιήθηκε η Πρέβεζα με την Πάφο. Επίσης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Κοσμάς Κορωναίος, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του δημάρχου Πρέβεζας, κ. Χρήστου Μπαΐλη, αντάλλαξε δώρα με το δήμαρχο , δίνοντας του 2 γκραβούρες της περιοχής μας, τις οποίες μάλιστα ο δήμαρχος φρόντισε να τοποθετηθούν αμέσως στο γραφείο του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χορωδίας Πρέβεζας «Αρμονία» αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά και από βάθη καρδίας πρώτα από όλα τα παιδιά της παιδικής μας χορωδίας, που για μια ακόμη φορά αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, τόσο για την εκτελεστική τους δεινότητα, αλλά και για την άψογη συμπεριφορά τους καθόλη την διάρκεια του ταξιδιού, στα οποία πρώτευσε ο υψηλός δείκτης υπευθυνότητας, ευγένειας, τυπικότητας , ευγενούς άμιλλας, καθώς αποτελούν τους καλλίτερους πρεσβευτές της πόλης μας και της χώρας μας, και πραγματικά τους αξίζουν ολόθερμα συγχαρητήρια. Επίσης, να συγχαρεί και τους γονείς τους, οι οποίοι έχουν εμφυσήσει στα παιδιά τους όλες αυτές τις αρχές και τις αξίες και τιμούν με την εμπιστοσύνη τους το σύλλογό μας. Φυσικά, ο κύριος δημιουργός αποτελεί η Μο μας και παιδαγωγός κ. Ανέλια Σταφάνοβα, η οποία ακούραστα και μεθοδικά δουλεύει όλα αυτά τα χρόνια για να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα και πραγματικά αισθανόμαστε ευτυχείς και ευγνόμωνες για όλα όσα κάνει και φυσικά το Δ.Σ της χορωδίας της  εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και τα ολόθερμά συγχαρητήρια του.

“Για την πραγματοποίηση όλων αυτών θα πρέπει να ευχαριστήσουμε πρώτα από όλα τους 2 δημάρχους, τόσο το δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, όσο και το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη, οι οποίοι ευθύς εξαρχής αγκάλιασαν την ιδέα της πραγματοποίησης των εκδηλώσεων και χωρίς την αμέριστη συμπαράστασή τους δεν θα ήταν πραγματοποιήσιμες. Κύρια υποστηρίκτρια της ιδέας αποτέλεσε και η μαέστρος – καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Πάφου, κ. Ελένη Κυπριανού, την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη συμβολή της, καθώς και την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων. Ιδιαίτερα σημαντική, επίσης ήταν και η βοήθεια του κ. Σταυρου Τσαρτσάλη, διευθυντή του Μουσικού Γυμνασίου Πάφου, ο οποίος ακούραστα βρισκόταν συνέχεια κοντά μας οργανώνοντας τόσο την διαμονή μας εκεί όσο και τις εκδηλώσεις , καθώς και τον κ. Γιάννη Άνθη, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Δήμου Πάφου, ο οποίος απετέλεσε σημαντικό αρωγό στην επίλυση όλων των ζητημάτων για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων μας στην Κύπρο. Θα ήταν δε, παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε και τον Γενικό Συντονιστή των Μουσικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου κ. Χρύσανθο Χαραλάμπους, που πέραν της παρουσίας του και στις δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, βοήθησε οργανωτικά το όλο εγχείρημα. Ευχαριστούμε επίσης, τη διευθύντρια του μουσικού σχολείου Λεμεσού «Μάριος Τόκας», κ. Μαρίτα Ευγενίου, καθώς και των μαέστρο κ. Σόλωνα Κλαδά για τη φιλοξενία.Τέλος τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πρέβεζας και τους διευθυντές τους καθώς και όλα τα σχολεία για τη συνεργασία στην πραγματοποίηση του ταξιδιού.”  αναφέρει στην ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της Χορωδίας Πρέβεζας “Αρμονία”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites