Η Πρέβεζα εκπέμπει 104 χιλιάδες τόνους διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος

Να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον 41% έως το 2030, μέσα από δράσεις που θα υλοποιηθούν, προσδοκά ο Δήμος Πρέβεζας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου, συζητήθηκαν οι μελέτες για το Σχέδιο Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Ο Μελετητής του Σχεδίου Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας κ. Ζάβος, ανέλυσε τα συμπεράσματα της μελέτης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η απογραφή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην πόλη της Πρέβεζας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της μελέτης.

Σύμφωνα λοιπόν με την απογραφή η Πρέβεζα εκπέμπει 104 χιλιάδες τόνους διοξειδίου ανά έτος, από τους οποίους οι 6 χιλιάδες τόνοι είναι δημοτικοί.

Για την μείωση της εκπομπής ρύπων το Σχέδιο, προτείνει διάφορες δράσεις , όπως την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων, την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων του Δήμου με καινούργια τεχνολογίας Euro 6 και  εκπαίδευση των υπαλλήλων για οικολογική οδήγηση, βιοκλιματικές παρεμβάσεις, δημιουργία Πράσινης γειτονιάς κ.α.

Ως αναφορά το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελετητικής ομάδας και συγκοινωνιολόγο Χρήστο. Ριζομυλιώτη, πρόκειται να μετατρέψει δρόμους της Πρέβεζας σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, σε δρόμους που αναβιώνουν τις γειτονιές.Περιλαμβάνει προτάσεις ιεράρχησης και κυκλοφοριακής οργάνωσης του οδικού δικτύου της κεντρικής περιοχής, με λήψη διαχειριστικών μέτρων, σε βραχυχρόνιο και μακροχρόνιο χρονικό ορίζοντα εφαρμογής.

Η παραλαβή και των δύο μελετών εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αιχμές Γεωργάκου κατά του Λιμεναρχείου – Ελλιπής η αστυνόμευσης του παραλιακού μετώπου

07/07/2022, 7:20 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σύγχρονο αθλητικό εξοπλισμό παρέλαβε ο Δήμος Πρέβεζας

07/07/2022, 2:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας ταξιδεύει τραγουδώντας!!!

07/07/2022, 2:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αναβάλλεται η παράσταση “Μαδαγασκάρη”

07/07/2022, 2:18 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας στα δάση της Π.Ε Πρέβεζας

07/07/2022, 2:01 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Επεκτείνει το δίκτυο καμερών πυροπροστασίας ο Δήμος Πάργας

06/07/2022, 5:00 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites