Η ιστορία της καθαρίστριας από το Ριζοβούνι Πρέβεζας με τα 13 παιδιά που καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη

Η υπόθεση της έχει έχει μονοπωλήσει τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα.

Η 50χρονη βοηθός θαλάμου, που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 8 ετών γιατί άλλαξε το έτος αποφοίτησής από το απολυτήριο του Δημοτικού, ώστε να πληροί τα κριτήρια της προκήρυξης για τη θέση αυτή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου δουλεύει από το 2003, μιλά για την δικαστική περιπέτεια της στον Σταθμό της Πρέβεζας και την εκπομπή “Αντιπαραθέσεις” με τους Νίκο Λιβιεράτο και Ανδριάνα Σολδάτου.

Η περιπέτεια της θυμίζει την καταδίκη της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο που μπήκε στη φυλακή για πλαστό απολυτήριο λυκείου, ωστόσο η ιστορία της είναι ακόμη πιο τραγική, καθώς η Δήμητρα Κλιάφα από το Ριζοβούνι Πρέβεζας, είναι μητέρα 13 παιδιών, εκ των οποίων τα 4 είναι ανήλικα και τα 9 ενήλικα είναι όλα άνεργα και αυτή η οικογένεια στηρίζεται οικονομικά από την δουλειά της ίδιας και του συζύγου της Χρήστου Γιαννάκη, ο οποίος εργάζεται ως τραυματιοφορέας στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων.

Όπως λέει η ίδια, το 2015 κλήθηκε από την Εισαγγελία Ιωαννίνων να παρουσιαστεί για να ενημερωθεί πως αντιμετωπίζει την κατηγορία της πλαστογραφίας. “Ο Εισαγγελέας που είπε ότι υπάρχει περίπτωση να πάω φυλακή γιατί έκλεψα το κράτος… Το κράτος δεν το έκλεψα, το δούλεψα και δουλεύω ακόμη. Το έκανα για τα παιδιά μου. Έχω 13, τότε (το 2003) είχα 10 και ήμουν έγκυος στο 11ο, δεν θα ήταν κρίμα να αφήσω τα παιδιά μου στους δρόμους και τα καταλήξουν τα αγόρια μου κλέφτες και ναρκομανείς και οι κόρες μου στο πεζοδρόμιο; Για αυτό πλαστογράφησα. Αν η δικαιοσύνη το βρίσκει κακό αυτό ας με δικάσει. Καλύτερα να με στείλουν φυλακή παρά να με διώξουν από την δουλειά.” λέει η 50χρόνη.

Στην καταδικαστική του απόφαση το Δικαστήριο των Ιωαννίνων, εκτός από τα 8 χρόνια κάθειρξη, επέβαλε στην 50χρονη και χρηματική ποινή 172 χιλιάδων ευρώ, χρήματα που όπως τονίζει τα έχει δουλέψει. “Δεν καθόμουν σε μία καρέκλα. Δεν πλαστογράφησα για να γίνω γιατρός. Πλαστογράφησα για να είμαι καθαρίστρια και δεν ντρέπομαι για αυτό. Το έκανα για να μεγαλώσω τα 13 μου παιδιά. Και όπως τα μεγάλωσα και ακόμη παλεύω για αυτά. Έχω 4 ανήλικα και ακόμα είμαι υποχρεωμένη να τα μεγαλώσω και αυτά όπως μεγάλωσα και τα υπόλοιπα. ” τονίζει η κ. Κλιάφα.

Στο άκουσμα της απόφασης του Δικαστηρίου Ιωαννίνων τα παιδιά της 50 χρονης έχουν αναστατωθεί, όπως σημειώνει εκείνη ” Τα παιδιά μου έρχονται και με ρωτούν, μαμά θα πας φυλακή; Εγώ τι μπορώ να απαντήσω σε αυτά τα παιδιά; Κάθε λίγο και λιγάκι κλαίνε” ενώ και η ίδια από όταν ξεκίνησε όλη αυτή η περιπέτεια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, λόγω του οποίου μάλιστα δεν μπόρεσε να παραστεί στο Δικαστήριο καθώς έπρεπε να της τοποθετηθεί βηματοδότης και έτσι καταδικάστηκε ερήμην. Μιλώντας για την περιπέτεια της υγείας της η 50χρονη είπε  “ευτυχώς ο θεός ήθελε να είμαι πάλι με τα παιδιά μου. Δεν ξέρω μεθαύριο τι θα γίνει. Μπορεί να είμαι φυλακή και να μην ξαναδώ τα παιδιά μου.”

Στις 5 Μαρτίου εκδικάζεται από το πενταμελές εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων η έφεση που έχει υποβάλει και η 50χρονη καθαρίστρια εύχεται να αλλάξει ο νόμος περί κατάχρησης δημοσίου χρήματος με τον οποίο καταδικάστηκε πρωτόδικα ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να εργάζεται.

Στην εκπομπή μίλησε και ο σύζυγος της 50χρονης κ. Χρήστος Γιαννάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια του. Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του αναγκάζονται να φεύγουν καθημερινά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους για να πάνε στις δουλειές τους και να μπορέσουν να συντηρήσουν την πολύτεκνη οικογένεια τους. Εξέφρασε παράπονα για το κράτος, το οποίο αντί να μεριμνά για τις πολύτεκνες οικογένειες, δεν αλλάζει το νόμο, με αποτέλεσμα να καταδικάζονται με αυστηρές ποινές φτωχοί άνθρωποι, ενώ άλλοι με σοβαρά οικονομικά εγκλήματα πέφτουν στα μαλακά.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites