Διακρίσεις για Δημοτικά της Φιλιππιάδας στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομπομτικής

Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής της WRO Hellas, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 17 Φεβρουαρίου ,στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, συμμετείχαν Δημοτικά Σχολεία της Φιλιππιάδας.

Συγκεκριμένα στον διαγωνισμό με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά του Αιγαίου, που συμμετείχαν 17 Σχολεία από την όλη την Ήπειρο, ενώ το πρώτο τμήμα της ΣΤ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, κατάφερε να διακριθεί καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

Με την διάκριση τους αυτή τα παιδιά, Δημήτριος Ρέντζιος, Ευαγγέλου Μαρία,Καπελάνου Δήμητρα,Κράψη Αναστάσιο,Λάμπρου Λεωνίδα και Μάστορα Μαρία, θα εκπροσωπήσουν την Ήπειρο μαζί με το Αρσάκειο Ιωαννίνων και το 7ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στις 23-24 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα.

Επιπλέον, βραβεία δόθηκαν στο δεύτερο τμήμα της  ΣΤ΄Τάξης του 1ου Δημοτικού Φιλιππιάδας για την καλύτερη παρουσίαση ιδέας , αλλά  και στο 3ο Δημοτικό Φιλιππιάδας για τον καλύτερο αυτοματισμό.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, συγχαίρει όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και τους εύχεται καλή επιτυχία για την συνέχεια και ευχαριστεί τον διευθυντή του Σχολείου κ. Ζυγούρη Βασίλειο για τη συνεργασία ,τον δάσκαλο πληροφορικής κ. Λέτσιο Ιωάννη που πίστεψε στην ιδέα και στα παιδιά, δουλεύοντας σκληρά μαζί τους, ώστε σήμερα να έρθει το αποτέλεσμα αυτό, την κ.Φωτεινή Λακκιώτη και την κ.Ελένη Γεωργάνου για την βοήθειά τους και τέλος τον Δήμο Ζηρού για την μεταφορά των μαθητών και των γονέων στα Ιωάννινα.

Οι Περιφερειακοί διαγωνισμοί καθώς και ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής της WRO Hellas, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science–Technology–Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites