Βασίλης Κακαβούλης : “Ζούμε σε μία αμφιβολία συνέχεια και σε μια ανασφάλεια – Δεν είπαμε ποτέ να μην γίνει η μαρίνα”

Σημαντική για εξαγωγή συμπερασμάτων ,ήταν η τοποθέτηση του Πρόεδρου του Σωματείου Λιμενεργατών του Εμπορικού Λιμένα Πρέβεζας κ. Βασίλη Κακαβούλη,  κατά την διάρκεια του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Πρέβεζας.

Ο κ. Κακαβούλης αναφέρθηκε στα προβλήματα του εμπορικού λιμένα Πρέβεζας, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα. Σχετικά με την καθυστέρηση στην ανανέωση του ISO ο κ. πρόεδρος των λιμενεργατών είπε : “Μας ήρθε μία απαγόρευση στις 14/11/2018 από το Λιμεναρχείο, να σταματήσουμε τις εργασίες γιατί το Λιμάνι δεν έχει ISO. Αυτό το χαρτί στάλθηκε στον κ. Σαρδελή και στο Λιμενικό Ταμείο. Όταν πήραμε αυτό το χαρτί στα χέρια μας, το λιμάνι έφυγε κάτω από τα πόδια μας. Πέσαμε στη θάλασσα όλοι μαζί ( είπε μεταφορικά). Από τις 14 Σεπτεμβρίου ξέραμε ότι το λιμάνι δεν θα έχει ISO. Έχουμε ειδοποιήσει και το λιμενικό ταμείο το οποίο το ξέρει και κάποιους άλλους φορείς να προσπαθήσουν να βγάλουν το ISO μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου γιατί θα έχουμε προβλήματα. Σήμερα που μιλάμε, προχθεσινή κουβέντα δεν είχε βγει το ISO. Πριν 4 μέρες με κάλεσε ο κ. Δήμαρχος στο γραφείο του και κάναμε αυτή την συζήτηση. Το λιμάνι πάσχει από φύλαξη, από το ISO και το μάστερ πλαν. Προσπαθούμε να βρούμε τον κ. Συγκούνα στο τηλέφωνο και δεν τον βρίσκουμε για να ενημερωθούμε για όλα αυτά τα θέματα. Το λιμάνι μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Ζούμε σε μία αμφιβολία συνέχεια και σε μια ανασφάλεια. ” και συνέχισε σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ κ. Δημήτρης Κατσιπανέλης για τα οικονομικά στοιχεία που θέλουν το εμπορικό λιμάνι να “βάζει μέσα” το Δ.Λ.Τ ,” Μπαίνει μέσα από την φύλαξη το Λιμενικό Ταμείο; Γιατί μπαίνει μέσα από την φύλαξη; 170 χιλιάδες έβγαλε το λιμενικό ταμείο (από το εμπορικό λιμάνι) το 2017 κ. Κατσιπανέλη … Μέσα στην κρίση! ”

Ακολούθως ο κ. Κακαβούλης μιλώντας για το μάστερ πλαν τόνισε “Ως αναφορά το μαστερ πλαν, ήρθε η ανάδοχος εταιρία, μας συνάντησε στο Λιμενικό Ταμείο, χωρίς τον πρόεδρο του ταμείου και η δικαιολογία ήταν ότι έπρεπε να ήμασταν μόνοι μας για να τα πούμε τα πράγματα ελεύθερα, μήπως ο κ. Πρόεδρος μας κολλήσει κάπου ή πει κάτι.(…) Δεν είπαμε ποτέ να μην γίνει ο κυματοθραύστης, δεν είπαμε ποτέ να μην γίνει η μαρίνα, αυτό το ξανατονίζω γιατί πολλοί λένε ότι είμαστε κατά της ανάπτυξης και κατά του τουρισμού. Είπαμε ο κυματοθραύστης να γίνει μέσα σε χώρο της μαρίνας, για αυτό είπαμε να μετατοπιστεί κατά 6 μέτρα. Δεύτερον ήμασταν αρνητικοί στη θέση που έγινε η μαρίνα. Γιατί αυτή την στιγμή δεν μπορεί να αναπτυχθεί ούτε το λιμάνι ούτε η μαρίνα. Θα έρθουμε σε σύγκρουση. Μπορούσε η μαρίνα να γίνει πίσω, εκεί που είναι το αλιευτικό καταφύγιο αυτή τη στιγμή και η μαρίνα να καλύψει όχι 20 στρέμματα, 40 και να μην έχει 250 θέσεις να έχει 500 και 600 και μέσα να γίνει ένα λιμανάκι με ψαροκάικα, όμορφο. Αυτό είπαμε εμείς. Δεν είπαμε ποτέ να μην γίνει μια μαρίνα που θα έχει θέσεις εργασίας. Αλλά γίνεται μία μαρίνα, δίπλα σε ένα εμπορικό λιμάνι, που εκ των πραγμάτων αυτό το εμπορικό λιμάνι αν δεν φτιαχτεί η ανατολική προβλήτα, το καλοκαίρι να ξέρετε θα ερχόμαστε κάθε μέρα σε σύγκρουση με τον επενδυτή και με την μαρίνα. Σας το λέω και σας το υπογράφω και μακάρι να βγω ψεύτης. Δεν έχει γίνει σωστός σχεδιασμός στο λιμάνι της Πρέβεζας. Μακάρι να βγει το μαστερ πλαν, να γίνει σωστός σχεδιασμός και να προχωρήσουν και οι 3 δράσεις όπως τις θέλετε εσείς – και εγώ τις θέλω- και να πάνε όλα κατ ευχήν. Να ξεκαθαρίσουμε αυτά τα πράγματα γιατί ακούγονται πολλά στην Πρέβεζα.”

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το εμπορικό λιμάνι το οποίο ιδρύθηκε το 1912, σύμφωνα με τον κ. Κακαβούλη είναι το μεγαλύτερο στην Δυτική Ελλάδα . “Αν βάλετε τον αστακό είμαστε μια μύγα μπροστά του. Αλλά δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα, αν ήταν , την δουλειά θα μας την είχε πάρει. Δεν μας αγαπάνε οι έμποροι και έρχονται εδώ. Τα λεφτά τους σέβονται και εκτιμάν και το συμφέρον τους” σημείωσε ο κ. Κακαβούλης.

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites