Ανυπόταχτη Πρέβεζα …

Ανακοινώθηκε η συγκρότηση συλλογικότητας με την ονομασία “Ανυπόταχτη” Πρέβεζα, η οποία θα συμμετέχει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Πρεβεζάνες, Πρεβεζάνοι,

Με ανοικτές και συλλογικές διαδικασίες αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε συλλογικότητα σύγκρουσης με τις λογικές της ήττας, της μοιρολατρίας, του ωχαδερφισμού.

Θεωρούμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του τοπικού κράτους μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Απαιτείται λοιπόν, μια μαχητική αντιπολίτευση η οποία θα διαμορφώνει τους όρους επιβολής της λαϊκής θέλησης μέσω των δικών της οργάνων στη βάση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων μας. Ενάντια στο «δημαρχοκεντρικό» μοντέλο σύμφωνα με το οποίο πρώτα «ορίζεται» ο επικεφαλής-παράγοντας και μετά το πρόγραμμα και οι «πιστοί» που θα ακολουθήσουν τον «μεσσία». Ενάντια σε όλον τον πολύπλοκο αντιδραστικό συνασπισμό εξουσίας και στην ντόπια άρχουσα τάξη και όλους όσοι επικαλούνται μια «ανάπτυξη» που έχει ρημάξει (και θα συνεχίσει να ρημάζει) τις ζωές μας.

Με αυτό το κριτήριο και με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες συγκροτήσαμε την ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ.. Στόχος μας η παρέμβασή μας (επιδιώκουμε και εκλογική) στα όργανα του «τοπικού κράτους» χωρίς αυταπάτες για το χαρακτήρα τους.

Προβάλλουμε μια αντιδιαχειριστική λογική και στάση η οποία θεωρούμε πως θα κριθεί και από τη δυνατότητά μιας δημοτικής κίνησης να παρεμβαίνει και να εκφράζει τη δυναμική του κινήματος «εντός, εκτός και ενάντια» στα σχέδιά τους.

Παλεύουμε για τη συγκρότηση ενός ανατρεπτικού κινήματος εργαζομένων, νεολαίας και ανέργων, για την ανατροπή της επίθεσης, για μια ανθρώπινη-ελεύθερη διαβίωση στην πόλη και στα χωριά. Μια τέτοια δημοκρατική-λαϊκή αυτοδιοίκηση με συνεχή εργατικό έλεγχο αποτελεί τον στόχο για τον οποίο θα δώσουμε τις δυνάμεις μας.

Άμεσα θα διατυπώσουμε πρόγραμμα πάλης που θα προβάλλουμε στο λαό του δήμου Πρέβεζας. Νέα συνέλευση της Ανυπόταχτης Πρέβεζας στις 2 Μάρτη στις 7:30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο.

η γραμματεία

της Ανυπόταχτης Πρέβεζας”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites