Ανυπόταχτη Πρέβεζα …

Ανακοινώθηκε η συγκρότηση συλλογικότητας με την ονομασία “Ανυπόταχτη” Πρέβεζα, η οποία θα συμμετέχει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Πρεβεζάνες, Πρεβεζάνοι,

Με ανοικτές και συλλογικές διαδικασίες αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε συλλογικότητα σύγκρουσης με τις λογικές της ήττας, της μοιρολατρίας, του ωχαδερφισμού.

Θεωρούμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του τοπικού κράτους μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Απαιτείται λοιπόν, μια μαχητική αντιπολίτευση η οποία θα διαμορφώνει τους όρους επιβολής της λαϊκής θέλησης μέσω των δικών της οργάνων στη βάση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων μας. Ενάντια στο «δημαρχοκεντρικό» μοντέλο σύμφωνα με το οποίο πρώτα «ορίζεται» ο επικεφαλής-παράγοντας και μετά το πρόγραμμα και οι «πιστοί» που θα ακολουθήσουν τον «μεσσία». Ενάντια σε όλον τον πολύπλοκο αντιδραστικό συνασπισμό εξουσίας και στην ντόπια άρχουσα τάξη και όλους όσοι επικαλούνται μια «ανάπτυξη» που έχει ρημάξει (και θα συνεχίσει να ρημάζει) τις ζωές μας.

Με αυτό το κριτήριο και με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες συγκροτήσαμε την ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ.. Στόχος μας η παρέμβασή μας (επιδιώκουμε και εκλογική) στα όργανα του «τοπικού κράτους» χωρίς αυταπάτες για το χαρακτήρα τους.

Προβάλλουμε μια αντιδιαχειριστική λογική και στάση η οποία θεωρούμε πως θα κριθεί και από τη δυνατότητά μιας δημοτικής κίνησης να παρεμβαίνει και να εκφράζει τη δυναμική του κινήματος «εντός, εκτός και ενάντια» στα σχέδιά τους.

Παλεύουμε για τη συγκρότηση ενός ανατρεπτικού κινήματος εργαζομένων, νεολαίας και ανέργων, για την ανατροπή της επίθεσης, για μια ανθρώπινη-ελεύθερη διαβίωση στην πόλη και στα χωριά. Μια τέτοια δημοκρατική-λαϊκή αυτοδιοίκηση με συνεχή εργατικό έλεγχο αποτελεί τον στόχο για τον οποίο θα δώσουμε τις δυνάμεις μας.

Άμεσα θα διατυπώσουμε πρόγραμμα πάλης που θα προβάλλουμε στο λαό του δήμου Πρέβεζας. Νέα συνέλευση της Ανυπόταχτης Πρέβεζας στις 2 Μάρτη στις 7:30 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο.

η γραμματεία

της Ανυπόταχτης Πρέβεζας”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές στην Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας

20/09/2023, 9:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών 

20/09/2023, 9:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Π.Ε Πρέβεζας : Συνεχίζεται από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης η συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας 

20/09/2023, 8:47 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα, η Πάργα και το Μέτσοβο στα πλάνα τούρκων κατασκόπων – Συνελήφθησαν στον Πόρο

20/09/2023, 8:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Μεγάλη συγκέντρωση και παράσταση νίκης για τον Γιώργο Νίτσα και την “Ανάπτυξη Τώρα”

20/09/2023, 12:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μιχάλης Διακομιχάλης : Ένας « Πρεβεζάνος » από την Νίσυρο

18/09/2023, 9:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Νεκροθάφτες σε ρόλο μεσάζοντα – προξενητή δικηγορικών γραφείων

18/09/2023, 8:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σεμινάρια Ε.Φ.Ε.Τ. από το Επιμελητήριο Πρέβεζας

18/09/2023, 8:43 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites