“Παραπάνω από εμφανής η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας”

Την άμεση ενίσχυση της Αστυνομική Διεύθυνσης Πρέβεζας, με ικανό αριθμό αστυνομικών, ζητά με επιστολή της, στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους οι Αστυνομικοί της Πρέβεζας, η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας είναι παραπάνω από εμφανής. Έχοντας περάσει ένας χρόνος από την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ με μείωση 6700 κενών οργανικών θέσεων, συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων και μετατροπή τους σε Αστυνομικούς Σταθμούς, στην Διεύθυνση της Πρέβεζας δεν επήλθε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα  στην ενίσχυση της υπάρχουσας δύναμης των υπηρεσιών και στην ποιοτικότερη λειτουργία αυτών.

Εν αντιθέσει, σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, οι αστυνομικές υπηρεσίες αιμορραγούν καθημερινά, έχοντας να διαχειριστούν τις χρόνιες πλέον αποσπάσεις στον Έβρο και στα νησιά του Αιγίου, για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, καθώς και τις επί σειρά ετών μετακινήσεις των διμοιριών υποστήριξης και των Ο.Π.Κ.Ε στη Λευκίμμη Κέρκυρας, με αποτέλεσμα τα τμήματα να δείχνουν υποστελεχωμένα, εικόνα που δυσχεραίνει  την προσφορά ποιοτικής αστυνόμευσης στον πολίτη.

Σε συνάρτηση με τα παραπάνω, η απαρέγκλιτη εκτέλεση του σχεδίου ΠΕΡΣΕΑΣ, που επιβάλει εμφανής αστυνόμευση όλο το 24ωρο, χωρίς όμως επάρκεια σε οχήματα και προσωπικό, οδηγεί σε παραβίαση των Προεδρικών Διαταγμάτων περί χρόνου εργασίας και η εφαρμογή του επαφίεται στο φιλότιμο, την αστείρευτη και αδιάλειπτη προσπάθεια των Αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας.

Τέλος, η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού και αναβάθμιση του Αεροδρομίου του Ακτίου, οδήγησε σε ραγδαία αύξηση των επισκεπτών στον Νομό της Πρέβεζας, με την ανάγκη αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής περιοχής κατά τους θερινούς μήνες να υπερβαίνει τις δυνατότητες των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites