“Κατακεραυνωνει” τον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας ο Μίλτος Παππάς

Με έκπληξη διαβάσαμε στον Τύπο την ανοιχτή επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας αναφορικά με αδυναμία επίλυσης «προβλημάτων» υγείας από τους τοπικούς αρμοδίους.

Όσον αφορά τα ζητήματα που αναφέρονται σχετικά με το Νοσοκομείο Πρέβεζας, θα περιμέναμε ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας να λειτουργήσει με τη δέουσα σοβαρότητα που υπαγορεύει η Νομική του Υπόσταση (Ν.Π.Δ.Δ.) ζητώντας έγκυρη ενημέρωση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Αναγκαζόμαστε λοιπόν να σας ενημερώσουμε δια του τύπου για τα ζητήματα που θέτετε:

Αναφορικά με τη θέση του Ουρολόγου σας πληροφορούμε πως τον Οκτώβριο του 2018 έληξε η τριετής σύμβαση του Επικουρικού Ουρολόγου ο οποίος αποχώρησε από το Νοσοκομείο διότι δεν επιθυμούσε την ανανέωση της σύμβασής του. Αναμένεται σύντομα η επαναπροκήρυξη της θέσης

Για το Μαιευτικό – Γυναικολογικό Τμήμα έχει ήδη προκηρυχθεί η θέση του αποχωρήσαντος Δ/ντού, λόγω συνταξιοδότησης και αναμένονται τα αποτελέσματα. Επιπροσθέτως εντός της εβδομάδος αναλαμβάνει υπηρεσία, με τριετή σύμβαση Επικουρική Γυναικολόγος, και συνεπώς σύντομα στο εν λόγω Τμήμα θα υπηρετούν τρείς (3) Ιατροί.

Από τον Ιούνιο του παρελθόντος έτους έχει αιτηθεί από το Γ. Ν. Πρέβεζας η προκήρυξη της θέσης του Μικροβιολογικού – Βιοχημικού εργαστηρίου και σύντομα θα προκηρυχθεί και θέση δεύτερου Επικουρικού Βιοπαθολόγου.

Όσον αφορά τώρα τις περιπτώσεις των προκηρύξεων που αποβαίνουν άγονες λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. από τους Ιατρούς των αντιστοίχων ειδικοτήτων, είναι ζήτημα που έγκειται στην απροθυμία των μελών σας να ενταχθούν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και φυσικά όχι των τοπικών αρμοδίων.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του Νοσοκομείου, έκανε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις τόσο στην 6η ΥΠΕ, όσο και στο Υπουργείο Υγείας, ώστε να υπάρξουν όλα τα απαραίτητα κίνητρα για να στελεχώσουν νέοι γιατροί τις θέσεις που προκηρύσσονται.

Ωστόσο εισπράττουμε από τα μέλη σας και πάλι απροθυμία, που οφείλεται βέβαια σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας την περίοδο 2010-2015 και στις σοβαρές «πληγές» που άφησε και στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, αποτρέποντας νέους γιατρούς από το να το στελεχώνουν.

«Πληγές» που η τωρινή διοίκηση «κλείνει» με πολύ κόπο και αγώνα, μέρα με την ημέρα, συμβάλλοντας στη συνολική προσπάθεια να σταθεί και πάλι στα πόδια του το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ιδιαίτερη δε έκπληξη μας προκαλεί η έλλειψη ενημέρωσή σας σχετικά με την λειτουργία του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου, παρότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου, τυγχάνει σύζυγος της Διευθύντριας του εν λόγω Εργαστηρίου. Σας ενημερώνουμε λοιπόν πως ουδέποτε αποσπάστηκε η μοναδική παρασκευάστρια σε θέση νοσηλευτικής αλλά απλώς επέστρεψε στην Οργανική της θέση, μετά την λήξη της αποσπάσεώς της, έπειτα από προσωπική της επιθυμία και αφού είχε εξαντληθεί το χρονικό διάστημα της υποχρεωτικής μετακίνησης της στο Παθολογοανατομικό εργαστήριο. Δυστυχώς όλες οι προσπάθειες της Διοίκησης για συναινετική μετακίνηση άλλου υπαλλήλου, για παροχή υπηρεσίας παρασκευαστή στο Παθολογοανατομικό εργαστήριο, δεν απέδωσαν και συνεπώς είμαστε στην διαδικασία εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων για την επάνδρωση του. Σας γνωρίζουμε επίσης ότι η μετακίνηση του παθολογοανατόμου ιατρού (έξι μήνες μετά την πρόσληψή του) σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα έγινε μετά από αίτημα που έθεσε ο ίδιος ο ιατρός.

Όσον αφορά τέλος τα «προβλήματα» της Καρδιολογικής Κλινικής όσο και της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου σας ενημερώνουμε πως η λειτουργία των κλινικών είναι ομαλή και κανένα πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Επίσης σας ενημερώνουμε πως προκηρύχθηκε ήδη η θέση Επιμελητή Α΄ Παθολογίας και το ίδιο αναμένεται να συμβεί σύντομα και με την θέση του Επιμελητή Β΄.

Τέλος θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως κατά το προηγούμενο καλοκαίρι η Παθολογική ανέστειλε την Κλινική της λειτουργία (νοσηλεία ασθενών) για ένα δεκαήμερο μόνο, επειδή ταυτόχρονα δύο ειδικευμένοι ιατροί ασθένησαν, αλλά και πάλι όλα τα Έκτακτα Περιστατικά συνέχιζαν να εξυπηρετούνται κανονικά εντός του Νοσοκομείου μας.

Θα περιμέναμε λοιπόν ο Ιατρικός Σύλλογος να ήταν περισσότερο προσεκτικός και ακριβής στις διατυπώσεις του και να μην είναι συμμέτοχος στην διαμόρφωση κλίματος απαξίωσης για το Δημόσιο Νοσοκομείο της περιοχής μας, αλλά αρωγός στην ενίσχυση και περαιτέρω βελτίωσή του .

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της για ποιοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας ως δημόσιο αγαθό, με ανοιχτό το δημόσιο νοσοκομείο ισότιμα για όλους τους πολίτες και θα συνεχίσει να καταβάλει συνεχείς και έντονες προσπάθειες για την ενίσχυσή του τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υποδομές.

 

Πρέβεζα 23 / 1 / 2019

 

Μιλτιάδης Παππάς

 

Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites