Η τοποθέτηση του Κώστα Μπάρκα για την Συμφωνία των Πρεσπών στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικ

Στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για την Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, συμμετείχε ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

Μιλώντας χθες Τρίτη 22 Ιανουαρίου, ο κ. Μπάρκας έστρεψε τα βέλη του στην αντιπολίτευση και συγκεκριμένα στην Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την για αλλαγή στάσης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι, σύσσωμη η αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο επιχείρημα, μια νέα παγίδα – θεωρεί η ίδια – για να μπορέσει να εγκλωβίσει. την κυβέρνηση.

 

Αναφερόμενος στην ομιλία του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη στην επιτροπή, ο Βουλευτής Πρέβεζας είπε πως αυτή προκάλεσε σύγχυση στους Βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Μπάρκα προσπαθούν να εφεύρουν ένα νέο επιχείρημα, μια νέα ρητορική υπερασπιζόμενοι την νέα γραμμή του κόμματός τους, η οποία είναι η γραμμή της Πολιτικής Άνοιξης του 1994 αλλά και του ΛΑΟΣ του 2008.

 

Όσον αφορά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τη γλώσσα,  ο κ. Μπάρκας έκανε μία αναδρομή στα όσα είχε πει ο «δεξιότατος κομμουνιστοφάγος» -όπως χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε – Ευάγγελος Αβέρωφ το 1959 ότι “η μακεδονική γλώσσα ομιλείται στα Σκόπια και έχει και γραμματική και συντακτικό”. 

Τέλος, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι “αγκάλιασε” τους χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία την Κυριακή στο συλλαλητήριο που έγινε στο Σύνταγμα, ενώ υπεραμύνθηκε της στάσης της κυβέρνησης λέγοντας πως αυτή υπερασπίζεται την Πατρίδα και όλα τα εθνικά ζητήματα και είναι υπέρ της σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites