Την απομάκρυνση του Κώστα Ματέρη από τη θέση του Αντιδημάρχου ζητά ο Πολύκαρπος Χαλκίδης

Βολές κατά Αντιδημάρχου του πρώην Δήμου Ζαλόγγου Κώστα Ματέρη εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης.

Μαζί με το ρέμα ξεχείλισε και η υπομονή των κατοίκων στο Κανάλι Πρέβεζας

Με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν στο Κανάλι Πρέβεζας από την πρόσφατη κακοκαιρία ο κ. Χαλκίδης δημοσιοποίησε επιστολή στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως η υπομονή των κατοίκων έχει εξαντληθεί εξαιτίας της αδιαφορίας του Δήμου Πρέβεζας, η οποία οδηγεί μία τουριστική περιοχή στα όρια της παρακμής, ενώ ζητά την απομάκρυνση του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Κοινότητας Ζαλόγγου Κώστα Ματέρη τον οποία και κατηγορεί για την κατάσταση της περιοχής.

“Δεν γίνεται και δεν μπορεί να μείνει άλλο αυτός ο τόπος στην στασιμότητα και στην παρακμή αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε.”

“Σήμερα θα μιλήσω ως Πρόεδρος Ξενοδόχων Π.Ε. πρέβεζας αλλά και με την ιδιότητα του επενδυτή. Ζητώ άμεσα την απομάκρυνση του Αντιδημάρχου από το δημοτικό διαμέρισμα του πρώην Δήμου Ζαλόγγου, διότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο ως έχει. Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο άρθρο-κείμενο ο Αντιδήμαρχος που διορίζεται δεν είναι μόνο για να αλλάζει λάμπες , να καθαρίζει τα κοιμητήρια και να καθαρίζει τα χαντάκια αν και στην συνέχεια θα μιλήσουμε για ρέματα και για χαντάκια. Η κατάσταση στο Κανάλι εδώ και μισό χρόνο βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον εργολάβο ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι τομές στους δρόμους. Φυσικά και το έργο είναι της Περιφέρειας αλλά εσύ κύριε Αντιδήμαρχε έχεις την ευθύνη της καθημερινότητας και της ασφάλειας των πολιτών του χωριού διότι οι δρόμοι είναι δημοτικοί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα για τους κατοίκους αλλά και για αυτούς που επισκέπτονται το χωριό. Υπάρχει ακόμη και κίνδυνος ανθρώπινης ζωής διότι οι μετακινήσεις είναι πολλές λόγω του ότι, υπάρχει το εξαθέσιο δημοτικό σχολείο όπου γονείς , ταξί και λεωφορεία εδώ και ένα εξάμηνο περνάμε έναν πραγματικό Γολγοθά.

Άρα ο Αντιδήμαρχος που έχετε διορίσει στον πρώην Δήμο Ζαλόγγου φέρει όλη την ευθύνη για την ασφάλεια όλου του χωριού. Θέλω να σταθώ και σε ένα άλλο γεγονός που έγινε στο παρελθόν , τότε που στο συγκεκριμένο ρέμα κοντά στην παραλία Καναλίου στην θέση Μάνγκο χάθηκαν δυο νέοι άνθρωποι , όπου με το αυτοκίνητό τους πέσαν μέσα σε αυτό για το λόγο ότι η πολιτεία δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα αλλά και σήμερα η κατάσταση παραμένει ως έχει χωρίς μελέτη για τακτοποίηση του ρέματος από τον Δήμο ή από την Περιφέρεια.  Είναι η κεντρική είσοδος του παραλιακού χωριού Καναλίου όπου τους καλοκαιρινούς μήνες περνάνε χιλιάδες άνθρωποι ντόπιοι αλλά και τουρίστες. Θέλω να πω εδώ ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη από τον Αντιδήμαρχο και τον Αντιπεριφεριάρχη που τόσα χρόνια έχουν αφήσει το ρέμα ακάλυπτο-απροστάτευτο παρά έχουν βάλει μόνο μια μπάρα με αποτέλεσμα να υπερχειλίζει το ρέμα και όπως θα δείτε πιο κάτω πριν λίγες ημέρες άνθρωπος παρολίγο να πνιγεί γιατί κατέβηκε απότομα το ρέμα και του έσβησε ο κινητήρας του αυτοκινήτου. Ο άνθρωπος αυτός ήταν από ξένη χώρα και η Πυροσβεστική τον απεγκλώβισε. Κινδύνευσε η ζωή του. Βγήκε έξω από το αυτοκίνητο κολυμπώντας. Κάποιος επιτέλους πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες γιατί είναι σίγουρο εάν συνεχίσουν με την ίδια πολιτική αδιαφορία και μιζέρια σίγουρα θα έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Δείτε πιο κάτω για το μέγεθος των καταστροφών αλλά και την αγανάκτηση των κατοίκων του Καναλίου από ότι πληροφορούμαι όμως υπάρχουν τα ίδια έντονα προβλήματα στην Νέα Σαμψούντα και Νέα Σινώπη.

Σίγουρα θα έπρεπε να έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια μια τεχνική μελέτη είτε από τον Δήμο είτε από την Περιφερειακή Ενότητα ώστε το ρέμα να είναι ασφαλές προς τους πολίτες. Βέβαια οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας θα πρέπει να πάρουν εντολή από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Το επόμενο διάστημα έχουμε την υποχρέωση και οφείλουμε στους συναδέλφους μας αλλά και στους κατοίκους των χωριών αλλά και όπου μας ζητηθεί να δημοσιεύουμε σαν Νέα Ένωση Ξενοδόχων τα προβλήματα και τις παραλείψεις τόσο από πλευράς έργα υποδομών , όσο και οτιδήποτε άλλο θεωρούμε επικίνδυνο ώστε να υπάρχει τα επόμενα χρόνια μια ομαλή διαξαγωγή της τουριστικής περιόδου χωρίς επικινδυνότητες για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες του Νομού μας.

Υ.Γ. Θέλω να επισημάνω ότι όλα τα αυτοκίνητα του χωριού μας είναι για επισκευή.”

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν απο τον ανεμοστρόβιλο

02/02/2023, 10:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην “Ανάπτυξη Τώρα” του Γιώργου Νίτσα η Ελένη Φλουρή

02/02/2023, 10:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ΑΚΤΙΟ ΜΑΡΙΝΑ ζητά προσωπικό για πλήρη απασχόληση

02/02/2023, 10:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Θωμά Αϊδώνη

31/01/2023, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρέβεζας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος  2021-2027»

31/01/2023, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στη δημοπρασία του έργου “Διαμόρφωσης περιοχής Φόρου” προϋπολογισμού 1.080.000,00€ προχώρησε ο Δήμος

31/01/2023, 4:45 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites