Στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του «Συλλόγου Παργινών Αθήνας» ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του «Συλλόγου Παργινών Αθήνας»  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρευρέθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας.

Στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο κ. Νάστας ανέφερε:

«Με μεγάλη  χαρά βρίσκομαι σήμερα  ανάμεσά σας, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου σας. Θέλω να ευχηθώ σε όλες και σε όλους σας  καλή και δημιουργική χρονιά. Πάνω από όλα με υγεία και χαμόγελα. Η αρχή του χρόνου είναι πάντα μια ευκαιρία για να σκεφτούμε. Να σκεφτούμε όλα όσα θα μπορούσαν να είχαν γίνει το χρόνο που έφυγε, αλλά και όλα όσα θέλουμε να πετύχουμε τη νέα χρονιά που είναι μπροστά μας.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι  για την Αυτοδιοίκηση, και την Τοπική, και την Περιφερειακή, η χρονιά αυτή  είναι μια χρονιά εκλογών. Δεν είμαι εδώ για να κάνω απολογισμό, ούτε προεκλογικές εξαγγελίες. Επειδή όμως, όπως ανέφερα προηγουμένως,  η χρονιά είναι κρίσιμη και καθοριστική, θέλω να σας πω ότι για εμάς, σαν Δημοτική Αρχή, η Πάργα αλλά και το σύνολο της Δημοτικής Ενότητας της Πάργας, ήταν και θα  είναι πάντα στις προτεραιότητές μας.

Γιατί   η Πάργα έχει ιστορία,  έχει παράδοση και πολιτισμό. Η Πάργα είναι το πανέμορφο στολίδι του Ιονίου, που  αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουρισμού για ολόκληρη την Ήπειρο, και όχι μόνο. Γιατί η Πάργα με την τουριστική της δραστηριότητα βοηθάει συνολικά την τοπική μας οικονομία.

Την περίοδο που πέρασε, αναφέρω ενδεικτικά ορισμένες  από τις δράσεις μας για τη Δημοτική Ενότητα της Πάργας:

-Στηρίξαμε και ενισχύσαμε   την τουριστική προβολή της, με συμμετοχή σε εκθέσεις, εκδηλώσεις, έκδοση λευκώματος κλπ.

-Προχωρήσαμε  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου στον επανακαθορισμό των ορίων του οικισμού της.

-Επεκτείναμε το αποχετευτικό δίκτυο σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα.

-Εξασφαλίσαμε, πρόσθετα, 2,5 εκατομμύρια ευρώ  και εξοφλήσαμε ληξιπρόθεσμες οφειλές του πρώην Δήμου Πάργας, λύνοντας  μια μεγάλη εκκρεμότητα που έρχονταν από το παρελθόν και που κινδύνευε κυριολεκτικά «να τινάξει στον αέρα» τη λειτουργία  του νέου καλλικρατικού Δήμου.

-Υλοποιούμε το έργο της ανάπλασης του ιστορικού  κέντρου Πάργας.

-Δημοπρατούμε άμεσα την  τοποθέτηση μηχανισμών πρόσβασης  για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σε παραλίες της Πάργας, έργο για το οποίο πετύχαμε χρηματοδότηση  από το ΕΣΠΑ, ύψους 120.000 ευρώ.

-Διεκδικήσαμε από την Πολιτεία δυναμικά τη  συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας της Πάργας. Ο Δήμος έχει αναλάβει ακόμη και τα έξοδα διαμονής των νέων  γιατρών που θα έλθουν να υπηρετήσουν σ’ αυτό. Αυτή η διεκδίκησή μας είχε σαν αποτέλεσμα να ξεκινήσει η λειτουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στο  Μεσσοπόταμο, τα έξοδα λειτουργίας του οποίου καλύπτει πάλι ο Δήμος μας.

Προγραμματίζουμε όμως και για το μέλλον:

-Υποβάλλαμε ολοκληρωμένη  πρόταση στο ΕΣΠΑ για την αναστήλωση του αρχοντικού «Βασιλά»  και τη μετατροπή του σε πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

-Προχωρούμε τις μελέτες για την ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και την κατασκευή έργων  προστασίας του λιμανιού της Πάργας (κυματοθραύστες), προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ.

-Υποβάλλαμε επίσης στο ΕΣΠΑ πρόταση για τη χρηματοδότηση της ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων  σε Τοπικές Κοινότητες της Πάργας, για να εξυπηρετούνται τα ελαιοπερίβολα, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί δεν θέλω να υπάρχει ο «μύθος» ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την Πάργα.  Ενδιαφερόμαστε, έχουμε κάνει σημαντικό έργο ανάλογα με τις δυνατότητες που μας έδωσε το κράτος,  και θα συνεχίσουμε να ενδιαφερόμαστε και να βάζουμε πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου και το μέλλον των παιδιών μας.

Το 2019 ας κάνουμε  ένα νέο ξεκίνημα, ένα ξεκίνημα ελπίδας. Με ανθρώπους έντιμους και δημιουργικούς, με ανθρώπους αποτελεσματικούς που αγαπούν και πονάνε τον τόπο τους. Το 2019 να πάμε πιο μπροστά. Το αξίζουμε και μπορούμε να το πετύχουμε».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν απο τον ανεμοστρόβιλο

02/02/2023, 10:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην “Ανάπτυξη Τώρα” του Γιώργου Νίτσα η Ελένη Φλουρή

02/02/2023, 10:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ΑΚΤΙΟ ΜΑΡΙΝΑ ζητά προσωπικό για πλήρη απασχόληση

02/02/2023, 10:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Θωμά Αϊδώνη

31/01/2023, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρέβεζας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος  2021-2027»

31/01/2023, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στη δημοπρασία του έργου “Διαμόρφωσης περιοχής Φόρου” προϋπολογισμού 1.080.000,00€ προχώρησε ο Δήμος

31/01/2023, 4:45 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites