Ελίζα Κονοφάγου : Η εγγονή του Κωνσταντίνου Κονοφάγου, με καταγωγή από την Πρέβεζα που θέλει να θεραπεύσει Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

Κατάγεται από την Πρέβεζα, είναι κόρη του Χημικού Μηχανικού και μέλους της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών Ηλία Κονοφάγου και  εγγονή του αείμνηστου Βουλευτή Πρέβεζας και Υπουργού Βιομηχανίας της Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή (1974-1977), Κωνσταντίνου Κονοφάγου.

Η Ελίζα Κονοφάγου είναι καθηγήτρια Βιοϊατρικής Μηχανικής και Ραδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και διευθύντρια του Εργαστηρίου Υπερήχων και Ελαστικής Απεικόνισης. Σπούδασε Χημική Φυσική στο Πανεπιστήμιο Paris 6, Βιοϊατρική Μηχανική στο Imperial College και Ελαστική Απεικόνιση στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον και στο Πανεπιστήμιο του Τέξας των ΗΠΑ, ενώ από το 1999 έως το 2003 ήταν ερευνήτρια στο Brigham and Women’s Hospital του Χάρβαρντ. Η Ελίζα Κονοφάγου είναι ευρέως γνωστή στην επιστημονική κοινότητα λόγω της ανάπτυξης νέων τεχνικών υπερήχων που αφορούν την απεικόνιση καθώς και για τις θεραπευτικές εφαρμογές σε ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον. Επίσης, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα που στοχεύουν στη διάγνωση, αλλά και στη θεραπεία πολλών σωματικών και ψυχικών ασθενειών. Την περασμένη άνοιξη βραβεύτηκε μαζί με άλλους τέσσερις Έλληνες επιστήμονες από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Έφυγε από τη χώρα τελειώνοντας το Λύκειο, σπούδασε στο Παρίσι και το Imperial College του Λονδίνου, έκανε μία ερευνητική άσκηση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στη συνέχεια έφυγε στο Χιούστον του Τέξας για το διδακτορικό της. Ακολούθησε η μεταδιδακτορική άσκησή της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ.

Το λαμπρό βιογραφικό της και η ασταμάτητη διάθεση της για την έρευνα, οδήγησε την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,  στις 28 Νοεμβρίου 2018, να της επιδώσει την πατέντα για τη μέθοδο θεραπείας του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον μέσω υπερήχων. Αυτό που απομένει είναι να εφαρμοστεί σε τουλάχιστον 60 ασθενείς, για να μπορέσει στη συνέχεια να εφαρμοστεί κλινικά επισήμως και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 


1 σχόλιο για “Ελίζα Κονοφάγου : Η εγγονή του Κωνσταντίνου Κονοφάγου, με καταγωγή από την Πρέβεζα που θέλει να θεραπεύσει Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον”

  1. Ο/Η ΚΟΜΙΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΝ λέει:

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ..ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites