Διεκδικεί το τίτλο του μακροβιότερου συνεχόμενα εκλεγμένου Δημάρχου Πρέβεζας ο Χρήστος Μπαϊλης!

Είναι γνωστόν τοις πάσι ότι, ο νυν Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης ,ετοιμάζεται να διεκδικήσει εκ νέου το Δημαρχιακό θώκο στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Μάιο του 2019, παρότι ακόμα δεν το έχει ανακοινώσει επίσημα. Με δεδομένη την υποψηφιότητα του  λοιπόν, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να αναφέρουμε, ώστε να μάθουν και εκείνοι που δεν ξέρουν, την μέχρι σήμερα πορεία του Δημάρχου Πρέβεζας στα αυτοδιοικητικά πράγματα.

Ο κ. Μπαϊλης, 67 ετών σήμερα, ασχολήθηκε πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως αιρετός το 1998, οπότε εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Καποδιστριακό τότε, Δήμο Λούρου. Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που ο κ. Μπαϊλης βρέθηκε στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης ως επικεφαλής, αφού από το 2002 έως και το 2010 διετέλεσε για δύο τετραετίες Δήμαρχος Λούρου, ενώ στις εκλογές του 2010 διεκδίκησε για πρώτη φορά τον καλλικρατικό πια Δήμο Πρέβεζας, στον οποίο και είναι Δήμαρχος έως και σήμερα, αφού εξελέγη ξανά το 2014. Μιλώντας με απλούς αριθμούς λοιπόν, 21 χρόνια προσφοράς στην τοπική αυτοδιοίκηση, από τα οποία τα 17 ως Δήμαρχος.

Σε περίπτωση που τον Μάιο επανεκλέγει, θα έχει τον τίτλο του μακροβιότερου συνεχόμενα εκλεγμένου Δημάρχου Πρέβεζας, προσπερνώντας για ένα περίπου χρόνο το Νίκο Γιαννούλη, ο οποίος εκλέχθηκε μεν 3 συνεχόμενες θητείες  (1983 – 1986 Πρώτη θητεία,  1987 – 1990, Δεύτερη θητεία, 1991 – 1994 Τρίτη Θητεία),  όμως ήταν τετραετής, σε αντίθεση με τον κ. Μπαϊλη που είχε την ευκαιρία, στη δεύτερη θητεία του να διατελέσει 5 χρόνια Δήμαρχος Πρέβεζας, ενώ για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι, ο συνολικά μακροβιότερος έως σήμερα Δήμαρχος Πρέβεζας, με συνολική θητεία 15 περίπου χρόνων ήταν ο Βασίλειος Μπάλκος, διορισμένος τις 3 από τις 5 θητείες (1η 1914 – 1915, 2η 1922 -1925, 3η 1925 – 1929, 4η 1934 – 1939, 5η 1939 – 1941).

Ποιο είναι όμως το μυστικό της “επιτυχίας” του Χρήστου Μπαϊλη; Τι ήταν αυτό που του έδωσε την ευκαιρία για 17 συνεχόμενα χρόνια, να διατηρεί το τίτλο του Δημάρχου; Ξεκάθαρα, η πολιτική συγκυρία! Το γεγονός, θα λέγαμε, ότι παίζει μπάλα μόνος του σε άδειο γήπεδο … Άλλοι βέβαια λένε ότι μπορεί να “έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας”!

Δεν χωρά αμφιβολία ότι, ο νυν Δήμαρχος Πρέβεζας, είναι low profil και σε πολλούς αυτό τον κάνει να είναι συμπαθής. Όλα αυτά τα χρόνια δεν συγκρούστηκε με τα συμφέροντα, δεν έσπασε αυτό που λέμε αυγά, για να κάνει ομελέτα. Το έργο του ήταν περισσότερο διαχειριστικού και σε καμία περίπτωση αναπτυξιακού χαρακτήρα, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει, ότι – κυρίως στη δεύτερη θητεία του – δεν έκανε αρκετές και φιλότιμες προσπάθειες, που κάποιες από αυτές έφεραν και αποτελέσματα.

Είναι όμως ο κ. Μπαϊλης αυτός, που χρειάζεται η Πρέβεζα για να αλλάξει η εικόνα της τα επόμενα χρόνια; Μπορεί ο ίδιος ,μετά από 21 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, να δώσει το κάτι παραπάνω; Σίγουρα δεν του λείπει εμπειρία, όμως όλα αυτά τα χρόνια από την πορεία που έχει χαράξει ο Δήμος της Πρέβεζας , διαφαίνεται πολύ καθαρά ότι του λείπει ένα βασικότατο χαρακτηριστικό. Του λείπει, το όραμα!Μπορεί αυτό να του στοιχίσει την επανεκλογή του; Αν οι πολίτες της Πρέβεζας έχουν όραμα για το αύριο της πόλης, τότε ΝΑΙ!

“Ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα, δεν είναι υπηρεσία. Και δεν πρέπει να ξεπερνάει τις δύο θητείες” είπε πριν λίγες εβδομάδες ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ανακοινώνοντας τη μη κάθοδο του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Η άποψη του κ. Μπουτάρη ο οποίος έχει συμπληρώσει 16 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι απολύτως σωστή και λογική. Μήπως θα έπρεπε ο κ. Μπαϊλης να την υιοθετήσει; Μήπως θα πρέπει να δώσει την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα και φρέσκα μυαλά, γιατί όχι και από την ίδια του την παράταξη να βγουν μπροστά και διεκδικήσουν κάτι καλύτερο για την Πρέβεζα;

 

 

 

 

 

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η πρόταση του Παναγιώτη Ρεμπή για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

26/01/2023, 4:25 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Δημήτρης Σιόρεντας : Προχωράμε μπροστά με «λογισμό και μ’ όνειρο», με «όραμα για δημιουργία»

23/01/2023, 11:50 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (υπό Δημ. Παππά Πολ. Μηχανικού- Περιφερειακού Συμβούλου Ηπείρου)

30/12/2022, 12:02 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η θυσία των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο (του Αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θωμά Μπάκα)

20/12/2022, 8:44 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Δρ. Κοσμάς Κοψάρης, Αμαρτωλές σχέσεις του Φρανσουά Τρυφώ, κριτική της ταινίας

15/12/2022, 9:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Του Αντιστράτηγου ε.α Σιόρεντα Δημητρίου)

12/12/2022, 5:31 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites