Ψηφιδωτά, γλυπτά και εικόνες από κοχύλια, μέταλλο και αυγοτέμπερα ταξιδεύουν την Πρέβεζα στο κόσμο της τέχνης!

Ένα ταξίδι στις εικόνες που συλλαμβάνει ο νους και ο καλλιτέχνης αποτυπώνει στον καμβά, ή δημιουργεί ως γλυπτό, ή αγιογραφεί στο ξύλο, αλλά και ένα ταξίδι στον κόσμο της βυζαντινής αγιογραφίας και τους συμβολισμούς που από τα βάθη των αιώνων φτάνουν ως τις μέρες μας, πραγματοποιεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, η ομάδα ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα εμπνευσμένα από την Χριστιανική Πίστη, καθώς και Βυζαντινή Αγιογραφία. Στα εγκαίνια συμμετέχει ο χορός ψαλτών της Ι.Μ.Ν.Π. Chorus Nikopolitanus, ενώ για την εξέλιξη της Βυζαντινής Τέχνης στον χρόνο μίλησε η εκπαιδεύτρια ιστορίας της τέχνης κ. Άννα Πήλιου που προετοίμασε την ομιλία μαζί με την Ευρυνόμη Ζάβρα.

 

Όπως ανέφερε στο mypreveza.gr το μέλος της ομάδας ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ κ. Βαγγέλης Τζώλης , η έκθεση πραγματοποιείται με σκοπό να φέρει όλο και περισσότερο κόσμο κοντά  στην τέχνη και την Αγιογραφία, αλλά και να τον βοηθήσει να γνωρίσει τους συμβολισμούς της Βυζαντινής Αγιογραφίας. “Σε κάθε έκθεση η ομάδα “Ορίζοντες” στοχεύει όχι απλά να εκθέτει τα έργα της, αλλά να αφήνει και ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στην πόλη.” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζώλης.

Ξεναγώντας μας στην έκθεση ο κ. Κώστας Πιέτας που είναι επίσης μέλος της ομάδας ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ μας έδειξε εντυπωσιακά έργα ζωγραφικής σε ξύλο με αβγοτέμπερα, αλλά και σε καμβά με ακρυλικά, ψηφιδωτά με κοχύλια, γλυπτά από μέταλλο και διακοσμητική ζωγραφική πάνω σε πάπυρο.

Για όσους συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εξαιρετική έκθεση μίλησε στο mypreveza.gr η κ. Ιουλία Κλαβανίδη η οποία είναι και εκείνη μέλος της ομάδας ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.  “Μας βοήθησαν πάρα πολύ η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και προσωπικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος. Πολύτιμη βοήθεια προσέφεραν επίσης, ο Χορός των Ψαλτών – Chorus Nicopolitanus, η Αννα Πήλιου και η Ευρυνόμη Ζάβρα που προετοίμασαν μία εξαιρετική ομιλία για τα εγκαίνια, καθώς επίσης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” που διέθεσε τα πάνελ.” είπε μεταξύ άλλων η κ. Κλαβανίδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην έκθεση φιλοξενούνται έργα του εγνωσμένου φήμης Πρεβεζάνου Αγιογράφου Γιώργου Τριανταφυλλίδη για τον οποίο η κ. Κλαβανίδη τόνισε “Ο κ. Τριανταφυλλίδης είναι ένας εξαιρετικός αγιογράφος, με μεγάλη προσφορά στην πόλη μας και με μία μακρά πορεία στο χώρο της Αγιογραφίας. Μεγάλος καλλιτέχνης και εξαιρετικός άνθρωπος.”

 

Η ομάδα “Ορίζοντες” ευχαριστεί το κόσμο που αγκαλιάζει και στηρίζει αυτή την προσπάθεια και τους προσκεκλημένους που συμμετέχουν στην έκθεση.

Συγκεκριμένα στην έκθεση συμμετέχουν:

Από την ομάδα ΟΡΖΟΝΤΕΣ: Ιουλία Κλαβανίδη, Κώστας Πιέτας, Ηρακλής Διαμάντης και Βαγγέλης Τσώλης

Ενώ οι προσκεκλημένοι της ομάδας που συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση είναι:

Ο σπουδαίος  Πρεβεζάνος Αγιογράφος Γιώργος Τριανταφυλλίδη, ο  Δημήτρης Γιαννικόπουλος από την Λευκάδα, και από το Εικαστικό Εργαστήρι του Συλλόγου Φίλων Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Λευκάδας η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Σοφία Αθάνατου και η κ. Ντόρα Μεσσήνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ενώ καθημερινά τα μέλη της ομάδας ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ βρίσκονται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης για να σας ταξιδέψουν στο ξεχωριστό κόσμο της τέχνης και των εικόνων.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites