Βελτίωση και εκσυγχρονισμός του Αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα,των Ιαματικών Λουτρών και του οδοφωτισμού της Πρέβεζας

Η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει να υλοποιήσει-  σε συνεργασία με Δήμους και άλλους φορείς, μέσω της σύναψης προγραμματικών συμβάσεων-  ένα νέο εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων που βελτιώνουν τις υποδομές, την καθημερινότητα των πολιτών και δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης  και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Η χρηματοδότηση των έργων και των παρεμβάσεων έχει εξασφαλιστεί κατά περίπτωση από ευρωπαϊκά προγράμματα, από πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου κ.ά.

Μεταξύ των έργων που προωθούνται προς υλοποίηση, με τις  σημερινές αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης η οποία συνεδρίασε με την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη, περιλαμβάνονται η αναβάθμιση του οδοφωτισμού των δήμων Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, η βελτίωση- εκσυγχρονισμός του Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα Πρέβεζας, ο εκσυγχρονισμός των ιαματικών λουτρών Πρέβεζας, Αμαράντου και Καβάσιλων, η  εκπόνηση των διαχειριστικών χαρτών βόσκησης.

Ειδικότερα:

Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός του Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα

Το έργο για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα, θα υλοποιηθεί μέσω της προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας και Δήμου Πρέβεζας. Με τις εργασίες που θα εκτελεστούν επιδιώκεται η εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού αλλά και μεγέθους σκαφών. Παράλληλα θα αρθούν τα προβλήματα της υπάρχουσας λιμενικής υποδομής με αποκατάσταση των ζημιών (σημάδια αποδόμησης και ημιβυθισμένο τμήμα) του υπήνεμου μόλου, καλύτερη θωράκιση του προσήνεμου και κρηπίδωση της παραλιακής πλευράς του καταφυγίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση της πράξης ανέρχεται στο ποσό των 2.887.000 ευρώ  και η εξασφάλισή του θα γίνει με μέριμνα της Περιφέρειας Ηπείρου,   µέσω της ένταξης του Έργου/της Πράξης στο Χρηµατοδοτικό Πρόγραµµα EYROPEAN TERRITORIAL COOPERATION PROGRAMME “GREECE – ITALY 2014 – 2020”.

Ενεργειακή Αναβάθμιση οδικού και αστικού φωτισμού

Άρτας, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Παροχή Υπηρεσιών Αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού τους», προϋπολογισμού 3.060.827,81 ευρώ. Όπως  εκτίμησε στην τοποθέτηση της η Τ. Καλογιάννη, μέχρι τέλος Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου θα έχουν δημοπρατηθεί τα ανωτέρω έργα.

Ανάδειξη ιαματικών λουτρών Πρέβεζας και Κόνιτσας

Μια ακόμη σημαντική παρέμβαση με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά προωθείται με τη συνεργασία Περιφέρειας και των Δήμων Πρέβεζας και Κόνιτσας. Πρόκειται για την ανάδειξη των ιαματικών τους λουτρών, για την οποία εγκρίθηκε σήμερα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στους τρεις ΟΤΑ.

Το έργο περιλαμβάνει:

  • « Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίου Ιαματικών  Αμαράντου Κόνιτσας»
  • « Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίου Ιαματικών  Καβασίλων Κόνιτσας»
  • «Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ιαματικών πηγών  Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης»

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του Έργου, ανέρχεται στο ποσό των 3.949.000 ευρώ , το οποίο θα εξασφαλιστεί με μέριμνα της Περιφέρειας  µέσω της ένταξης του Έργου/της Πράξης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα EYROPEAN TERRITORIAL COOPERATION PROGRAMME “GREECE – ITALY 2014 – 2020”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites