Την μόλυνση του ποταμού Αρέθων καταγγέλλουν κάτοικοι της Κάτω Μυρσίνης Πρέβεζας

Κόκκινος έχει “βαφτεί” ο ποταμός Αρέθων στην Κάτω Μυρσίνη Πρέβεζας. Η εικόνα του ποταμού έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι μέσα από τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καταγγέλλουν την μόλυνση του από αγνώστους.

“Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτή την κατάσταση κάποιων ασυνείδητων ανθρώπων που φτάνουν σε τέτοιο σημείο, σε τέτοια καταστροφή.
❌ ΝΤΡΟΠΗ , ❌ ΝΤΡΟΠΗ , ❌ ΝΤΡΟΠΗ. ❌” αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανάρτηση τους στην σελίδα τους στο Facebook οι κάτοικοι.

Ο ποταμός Αρέθων, γνωστός σε όλους, ως το ποτάμι της Μυρσίνης Πρέβεζας, πηγάζει από τον ορεινό όγκο του Σουλίου και συγκεκριμένα από τις γεωγραφικές περιοχές Άνω Δεσποτικών( Άνω Βλάντα) και Βαλανιδούσας (Μπουνάρι). Διασχίζει τα δημοτικά διαμερίσματα των Δεσποτικών, Εκκλησιών, Μυρσίνης και Καστροσυκιάς και χύνεται στο Ιόνιο πέλαγος στη περιοχή Μπούκας Καστροσυκιάς. Δέχεται στο διάβα του χειμάρρους, που πηγάζουν στις Εκκλησιές, την Κρυοπηγή, το Δάσος Λεκατσά, Μυρσίνη, Μεγαδένδρο, Καμαρίνα και Καστροσυκιά. Κατά την χειμερινή περίοδο τα νερά του ποταμού είναι πολλά, το δε καλοκαίρι είναι περιορισμένα, καθόσον αρδεύει τους κάμπους των Εκκλησιών, Μυρσίνης, Δάμιζας, Παλιουριάς και Καστροσυκιάς.
Μεγάλος μέρος των περιοχών απ’ όπου διέρχεται ο Αρέθων είναι προστατευμένες περιοχές, λόγω της πλούσιας και μοναδικής μεσογειακής βλάστησης και της μεσογειακής πανίδας, όπου ενδημούν φυτά και δένδρα, που δεν τα συναντάς σε άλλα μέρη της χώρας και ζουν άγρια ζώα, που είναι υπό εξαφάνιση


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στελέχη του Πολυδύναμου Κέντρου Πρέβεζας του ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησαν συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης της πόλης

01/12/2022, 6:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οι 8 περιοχές που γίνει προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Κυριακή

01/12/2022, 4:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Koινή ενημερωτική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΑΙDS στην Πρέβεζα

01/12/2022, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πολιτική λύση για την απομάκρυνση του αμιάντου από τα σπίτια του Ωρωπού αναζητά ο Δήμος

01/12/2022, 4:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργεί η ΔΟΥ στις 15 Δεκεμβρίου

01/12/2022, 4:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με το νέο Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” συναντήθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

01/12/2022, 4:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites