Δευτέρα, 21/09/2020

Την μόλυνση του ποταμού Αρέθων καταγγέλλουν κάτοικοι της Κάτω Μυρσίνης Πρέβεζας

Κόκκινος έχει «βαφτεί» ο ποταμός Αρέθων στην Κάτω Μυρσίνη Πρέβεζας. Η εικόνα του ποταμού έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι μέσα από τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καταγγέλλουν την μόλυνση του από αγνώστους.

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτή την κατάσταση κάποιων ασυνείδητων ανθρώπων που φτάνουν σε τέτοιο σημείο, σε τέτοια καταστροφή.
❌ ΝΤΡΟΠΗ , ❌ ΝΤΡΟΠΗ , ❌ ΝΤΡΟΠΗ. ❌» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανάρτηση τους στην σελίδα τους στο Facebook οι κάτοικοι.

Ο ποταμός Αρέθων, γνωστός σε όλους, ως το ποτάμι της Μυρσίνης Πρέβεζας, πηγάζει από τον ορεινό όγκο του Σουλίου και συγκεκριμένα από τις γεωγραφικές περιοχές Άνω Δεσποτικών( Άνω Βλάντα) και Βαλανιδούσας (Μπουνάρι). Διασχίζει τα δημοτικά διαμερίσματα των Δεσποτικών, Εκκλησιών, Μυρσίνης και Καστροσυκιάς και χύνεται στο Ιόνιο πέλαγος στη περιοχή Μπούκας Καστροσυκιάς. Δέχεται στο διάβα του χειμάρρους, που πηγάζουν στις Εκκλησιές, την Κρυοπηγή, το Δάσος Λεκατσά, Μυρσίνη, Μεγαδένδρο, Καμαρίνα και Καστροσυκιά. Κατά την χειμερινή περίοδο τα νερά του ποταμού είναι πολλά, το δε καλοκαίρι είναι περιορισμένα, καθόσον αρδεύει τους κάμπους των Εκκλησιών, Μυρσίνης, Δάμιζας, Παλιουριάς και Καστροσυκιάς.
Μεγάλος μέρος των περιοχών απ’ όπου διέρχεται ο Αρέθων είναι προστατευμένες περιοχές, λόγω της πλούσιας και μοναδικής μεσογειακής βλάστησης και της μεσογειακής πανίδας, όπου ενδημούν φυτά και δένδρα, που δεν τα συναντάς σε άλλα μέρη της χώρας και ζουν άγρια ζώα, που είναι υπό εξαφάνιση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ